Jeremy Doku - beneficiarul schimbării radicale de la Anderlecht Bruxelles


Anderlecht Bruxelles, cea mai galonată echipă belgiană din istoria fotbalului, se află într-o perioadă de schimbare a generației jucătorilor. Lipsa trofeelor interne i-a determinat pe conducătorii clubului să acorde atenție sporită noului val de fotbaliști veniți din academia grupării belgiene. Rezultatele convingătoare ale echipei juvenile obliga promovarea nesilită a unui pachet atractiv de copii talentați, deoarece lotul de seniori se afla într-o situație extrem de îngrijorătoare. Această decizie, de aplaudat, de altfel, transmitea copiilor un mesaj ferm de implicare sufletească în proiectul propriu-zis încât aceștia întorc meritoriu în prezent favorul făcut acestora fără costuri majore. 

Dintre toți cei ce benefiază acum de binemeritatele promovări fotbalistice, Jeremy Doku, un copil de numai 18 ani, mi se pare un caz fascinant. Impresionează prin faptul că insistă în crearea superiorității în benzile laterale de atac cu cel mai apropiat coehipier aflat prin preajmă, cel putin 80% din timpul petrecut pe gazon. Știe în permanență când să dribleze, cât și care-s avantajele unei colaborări cu un coleg din avanposturi, oferind într-o proporție covârșitoare satisfacție susținătorilor clubului flamand, care n-au fost atât de încântați în ultimii ani de jucătorii avuți la dispoziție de Anderlecht ca în prezent. 


Prin calitățile deținute, Jeremy Doku se simte stăpân pe situație și provoacă încontinuu oponenții adverși. Reușește în acest fel să devină factorul dezechilibrant într-o partidă oficială, de care Vincent Kompany, antrenorul belgienilor din iulie 2019, se folosește frecvent. Energic de felul lui, Jeremy reacționează prompt în condiții nebănuite. Din ce-am observat, Doku devine consecvent ideii de conlucrare minuțioasă cu diverși coechipieri ce înțeleg perfect rostul implicării excesive. 

Acest lucru constituie un pas important în progresul fotbalistic și nu mă va surprinde absolut deloc să aflu mai târziu, nu contează perioada în care se întâmplă acest lucru, că Jeremy Doku a devenit un nume plăcut de majoritatea conducătorilor de cluburi pretențioase ale Europei. Până atunci, însă, apără cu îndârjire culorile clubului din capitala Belgiei. Credeți-mă, pentru un puști provenit din zona cea mai favorabilă înscrierii golurilor, Jeremy înclină balanța în favoarea echipei într-un mod tipic extremelor veritabile în sportul rege, unde asumarea riscurilor sprijinită de istețimea finalizării acțiunilor alocă resurse multiple de succes, venite de pe fondul insistenței colective. 

Situația în sine vine de pe fondul schimbării radicale de strategie a celor de la Anderlecht Bruxelles și din punctul meu de vedere trofeele vor apărea în vitrina clubului după o pauză de 5 ani, mai devreme sau mai târziu, întrucât proiectul în sine nu garantează succes instantaneu. Rămâne de văzut dacă într-adevăr Jeremy Doku și generația actuală de jucători vor crea iluzii printre suporteri, însă un lucru este cert, purtătorul tricoului cu numărul 49 își va da silința ca totul să fie bine. 


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii