Godfred Donsah - moștenitorul agresivității unui compatriot


Continentul african este o sursă nebănuită de apariție al tinerilor talentați în sportul rege. De-a lungul timpului am asistat cu toții la producerea acestui fenomen esențial încât în prezent putem afirma răspicat că momentele în care Adebi Pele, George Weah, Finidi George, Jay-Jay Okocha,  Seydou Keita, Frederic Kanoute, Samuel Eto'o sau Didier Drogba încântau un mapamond n-au apus absolut deloc, întrucât există foarte mulți copii ce-s dornici de succes.

Indiferent de națiunea ce-o reprezintă cu mândrie, micuții se dedică sufletește dezvoltării personale. Suntem obișnuiți să admirăm îndeaproape modul eficace în care un cetățean de pe continentul 'negru' recurge la formarea personalității. Toți cei menționați adineauri n-au fost nici pe departe caractere puternice când s-au hotărât să își ducă pasiunea până la capăt, astfel că este primordial pentru un tânăr provenit din această parte a lumii să fie pe mâini bune, ca să zic așa.

Întâmplarea face ca protagonistul meu de astăzi să aparțină de-un club ce i-a oferit o mână de ajutor când acesta se simțea realmente decepționat. Momentul i-a priit de minune, întrucît despărțirea de U.S. Citta de Palermo, o grupare considerată de acesta benefică ascensiunii fulminante, a reprezentat un coșmar pentru el. Cagliari Calcio, prin membrii conducerii administrative, a propus instantaneu înregimentarea puștiului și din momentul respectiv totu-i ''lapte și miere'' pentru ambele părți.

Godfred Donsah a profitat îndelung de tratamentul la care a fost supus. Au fost săptămâni, dacă nu chiar luni extenuante pentru mijlocașul central de origine ghaneză. Rigoarea italiană o capeți de îndată ce ești conștient și mai presus de acest lucru, dator celor ce te-au considerat un jucător necesar proiectelor instituției. Sarzii par împăcați cu ideea retrogradării în cel de-al doilea eșalon fotbalistic ca importanță din ''cizmă'' și nu vor face compromisuri majore.

Motivele întemeiate luării acestei decizii sunt arhicunoscute în acest sens și vizează strict potențialul jucătorului. În vârstă de numai 18 ani, Donsah amintește prin stăpânirea de sine ireproșabilă, promptitudinea recuperării obiectului muncii, cât și combinațiile în viteză purtate cu colegii din apropiere, de septuplul campion al Franței cu Olympique Lyonnais, Michael Essien. Spre deosebire de localnicul din Accra, Godfred se stilizează într-un mediu nepotrivit apariției dârzeniei.

Nimic nu pare să-l deranjeze pe acest băiat. Știe în sufletul lui că dacă într-adevăr dorește să se apropie de Essien, trebuie să ia în considerare mai multe aspecte ce îi favorizează incontestabil progresul fotbalistic, dar mai important este ca Godfred să își urmeze instinctul în soluționarea problemelor de orice fel. Este obligat să nu se simtă deznădăjduit de eventualele refuzuri ale clubului în privința unui transfer la o grupare capabilă să-l transforme într-o ''bestie puternică'' .

Poate să devină cu ușurință un astfel de personaj dacă devine responsabil pentru acțiunile sale, care nu-s premeditate, ci mai degrabă esențiale în ceea ce privește susținerea necondiționată a unei idei conform căreia devii privilegiat într-o oarecare măsură dacă respecți ca atare factorul disciplinei tactice, ori pentru un african, indiferent de naționalitate, constituie de departe o provocare, astfel că Donsah are meritul deosebit că a acceptat fără rețineri.

Agreez pe deplin noțiunea în sine, pentru că în concepția jucătorului acesta consideră oportun revirimentul sportiv, ceea ce-l determină să progreseze într-un interval scurt de timp. Sunt premize foarte mari ca Godfred Donsah să devină atractiv pentru majoritatea microbiștilor de pretutindeni. Calitățile stăpânite cu minuțiozitate îl vor ajuta cu siguranță, căci nu mi-a lăsat impresia că deține nici cât negru sub unghie anumite slăbiciuni în jocul său, care-i plăcut ochiului.

Convingeți-vă!




Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii