Adem Ljajić, perla sârbilor


Adem Ljajić este ultimul tânăr fotbalist care trece prin lupa mea în această zi de 13 Noiembrie 2010. Mijlocașul de origine sârbă joacă în momentul de față la AC Fiorentina, echipa antrenată de către compatriotul său, Sinișa Mihajlovic. Acest jucător mi-a stârnit curiozitatea în urmă cu aproximativ doi ani, atunci când este cooptat în lotul grupării Manchester United, englezii oferindu-i o binemeritată șansă de a evolua alături de fotbaliști consacrați. Atenție, gruparea engleză nu l-a transferat, nereușind să ajungă la o înțelegere comună cu Partizan Belgrad, echipa ce-l deținea pe atunci în proprietate. '' Diavolii roșii '' îi oferiseră imensa oportunitate de a-și demonstra talentul doar în turneele de pregătire, și nicidecum în compețiile unde putea să-și arate potențialul fotbalistic. Acest lucru l-a deranjat într-o oarecare măsură și multe săptămâni a fost victima unei nedorite depresii, pentru că își dorea enorm de mult să evolueze pe '' Old Trafford '' . În anul 2010, visul de a juca într-o zi ca fotbalist profesionist în cadrul unei grupări pretențioase i s-a îndeplinit 100%. Data de 13 ianuarie va fi amintită mereu cu plăcere de către Adem Ljajić. AC Fiorentina l-a achiziționat de la Partizan Belgrad contra sumei de 8 milioane euro, iar de atunci și-a demonstrat talentul de fiecare dată.

Deși are doar 19 ani, mijlocașul creativ de origine sârbă reprezintă într-o oarecare măsură un model de urmat pentru compatrioții săi. Știm cu toții că moștenirea sportivilor sârbi constă nici mai mult nici mai puțin într-o continuă dezvoltare cu ei însuși. Din acest punct de vedere, Adem Ljajić reușește de fiecare dată să-l impresioneze pe mentorul său, antrenorul. Muncește foarte mult la antrenamente, dorind să arate încă de la început că poate deveni o soluție foarte bună, indiferent de dificultățile întâlnite ulterior în cale. De multe ori în aceste 11 luni de când îmbracă tricoul violet, Ljajić a arătat mult tupeu în joc, specific sârbilor. Fiind coechipier cu Stevan Jovetic, un alt produs remarcabil din zona balcanică a Europei, Adem Ljajić a primit multe calificative bune din partea staff-ului tehnnic, al conducerii clubului, cât și al suporterilor, cei care simt cel mai bine când un fotbalist evoluează cu sufletul alături de colegii săi. Acest lucru este un plus adăugat evoluțiilor sale de până acum. De altfel, în momentul când simte prezența pe gazon a muntenegreanului Jovetic, Ljajić simte imediat cum întreaga suflare violetă îl îndeamnă să pătrundă către careul advers, ceea ce reprezintă un mare atuu pentru acest tânăr mijlocaș sârb.

Pentru un jucător care încă nu a cunoscut toate situațiile în care poți deveni un idol, publicul poate însemna foarte mult. În cazul de față, acest jucător este născut pentru a fi încurajat, pentru că odată ce faci acest pas important în psihicul unui fotbalist, automat instinctul său îl forțează suplimentar să reușească imposibilul, acela de a primi eventualele aplauze primite. Astăzi, AC Fiorentina întâlnește pe teren propriu, formația AC Cesena, o echipă destinată să producă surprize echipelor mari din ''cizmă'' . Tocmai de aceea, Adem Ljajić trebuie să se teamă de o eventuala dorință a vizitatorilor de a mai răpune încă un colos din Italia, asta după ce AS Roma și concitadina Lazio au plecat fără să câstige nici măcar un punct. Ora 19:00 va fi momentul în care acest fotbalist va fi urmărit îndeaproape de către mine, pentru ca mai apoi să cunoașteți evoluția sa, una care se dorește a fi foarte bună. Totul depinde de el însuși, desigur.

Update: Partida dintre AC Fiorentina si AC Cesena s-a încheiat cu aproximativ 1 oră în urmă, iar cei care s-au bucurat de victorie la final au fost gazdele, care datorită reușitei semnate de către Alberto Gilardino, obțin un nou succes ce le permit să spere în continuare în ceea ce privește un loc în viitoarea ediție a cupelor europene. Adem Ljajić a fost co-autor la acest unic gol înscris de Gilardino ca să zic așa. Mijlocașul sârb a pornit acțiunea care a dus la marcarea singurului gol din această partidă disputată pe Artemio Franchi. Ljajić a pasat în profunzime pentru Alessio Cerci, iar fostul mijlocaș al celor de la AS Roma îi ofera oportunitatea lui Gilardino de a înscrie, ceea ce a părut o simplă formalitate mai apoi pentru fostul câștigător al Ligii Campionilor. De aici, gazdele s-au apărat aglomerat și nu le-a oferit mai deloc șanse vizitatorilor de a reuși măcar golul egalizator. Per ansamblu, Adem Ljajić a evoluat binișor după intrarea sa pe gazon, în minutul 40. Adrian Mutu a fost cel care i-a predat ștafeta talentatului sârb, deoarece a suferit o accidentare. Secvențe cu această partidă veți vedea cel târziu, mâine. Eu trec acum la ultimul meu nume propus pe ziua de astăzi, Eden Hazard. O seară liniștită vă doresc. Noapte bună!


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii