Eden Hazard, comoara belgienilor


Continui seria mijlocașilor de astăzi care îi voi urmări la treaba și ne oprim la un fotbalist belgian, foarte talentat: Eden Hazard. Actualmente component al grupării franceze OSC Lille-Metropole, Hazard reprezintă ''crema'' grupării antrenate de către domnul Rudi Garcia. Produs 100% al echipei din nordul Franței, fotbalistul în vârstă de doar 19 ani a atras destui simpatizanți în momentul actual, pentru că a ajuns în această inedită postură doar datorită imensului său potențial arătat pe gazon. Belgienii au speranțe în viitorul apropiat, deoarece pe lângă Hazard se mai regăsesc jucători extrem de talentați precum Romelu Lukaku, Axel Witsel, Steven Defour, Toby Alderweireld sau Moussa Dembele. Se naște o generație fantastică în țara unde îsi are sediul actuala conducere a Uniunii Europene. Nu doar calitatea acestor fotbaliști îi recomandă spre marea performanță, ci și psihicul lor, care în nenumărate cazuri s-a dovedit esențial pentru cluburile unde activează în prezent. Din acest punct de vedere, Eden Hazard poate fi un exemplu bun, pentru că în anumite condiții, OSC Lille a avut de câștigat de pe urma ambiției sale și a clarviziunii impecabile arătate pe gazon, în ciuda faptului că are doar 19 ani.

Campionatul francez este unul foarte dur, iar uneori există prea puțini fotbaliști care să încânte asistența indiferent de locația disputării partidelor. Eden Hazard a crescut fantastic în joc și demonstrează etapă de etapă talentul său imens, plin de productivitate. În acest început de sezon 2010-2011, OSC Lille se poate lăuda cu o onorantă poziție a 5-a în clasamentul primei ligi franceze, fiind la doar 3 puncte distanță de liderul surpriză, Stade Brestois 29. De altfel, în etapa anterioară, Lille le-a administrat liderului surpriză un usturător 4-1, stopând o serie incredibilă de nouă meciuri fără gol primit de către Steve Elanna. Gruparea ce se poate lăuda că i-a avut de-a lungul istoriei în componență pe David Ginola sau Frank Ribery, a primit o adevărată lecție de maturitate din partea celor porecliți '' Les Dogues''. Eden Hazard s-a aflat atunci pe lista marcatorilor, dar per ansamblu tot colectivul a lucrat intens pentru a obține mult dorita victorie.

În actuala ediție de campionat, Hazard a produs multă panică pentru adversari, ceea ce i-a conferit o binemeritată poziție de lider în vestiarul echipei manageriate de către Rudi Garcia. Astăzi începând cu ora 22:00, OSC Lille se deplasează în Caen pe stadionul Stade Michel d'Ornano pentru a întâlni în etapa a 13-a, gruparea locală. Se anunță o partidă extrem de echilibrată, în ciuda valorii celor două tabere. Pe teren propriu, Stade Malherbe Caen s-a dovedit în dese rânduri, o ''nucă'' greu de spart. Din acest punct de vedere, talentul mijlocașului creativ belgian poate fi decisiv. Vom vedea în această seară dacă într-adevăr argumentele mele conform cărora Eden Hazard poate decide victoria pentru Lille vor fi 100% acoperite de orice dubiu care aplanează pe seama sa.

Partida dintre Caen și Lille a fost o demonstrație pură a agilității remarcabile ale protagonistului meu de ieri, Eden Hazard. Vizitatorii au înscris în prima repriză 3 goluri, toate pornind din bocancul talentatului mijlocaș de origine belgiană. De fapt, Moussa Sow a cules roadele unui colectiv din avanposturi desăvârșit, avându-i în rolul principal pe Eden Hazard, Gervinho și Cabaye. Acest trident a participat la cele trei acțiuni care i-au permis vârfului venit în această vară de la Stade Rennes să reușească un hat-trick senzațional. Pe durata întregii reprize, Hazard a fost de departe cel mai bun jucător de pe gazon, fiind liderul de la mijlocul terenului, fără de care Moussa Sow n-ar fi reușit în veci să înscrie 3 goluri,o premieră în acest sens. In cea de-a doua repriză, contribuția lui Eden nu a mai fost atât de mare precum în prima, poate și datorită avansului liniștitor de 2 goluri avut la pauză, 3-1. În minutul 75, Rudi Garcia îl schimbă și prestația sa a luat sfârșit. Până la fluierul final, vizitatorii au mai înscris de 2 ori prin Gervinho și Beria pentru a pleca victorioși de pe Stade Michel d'Ornano, scor final 5-2.

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii