Seamus Coleman, agil și percutant pe banda dreaptă



Ultima zi în care majoritatea dintre noi ne bucurăm de liniștea deplină din week-end este motiv numai bun de a vă aduce la cunoștință potențiali fundași respectați. Uneori în sportul rege, meseria aceasta de apărător este benefică în cele mai multe rânduri, iar pentru a cunoaște într-adevăr perfecțiunea pe acest post îți trebuie în primul rând personalitate și încredere în tine însuți. Datorită acestui factor explicat de mine, mulți fotbaliști au devenit de-a lungul timpului personaje respectate în lumea fotbalului și aici mă gândesc 100% la un Paolo Maldini, fotbalist ce nu mai are nevoie de absolut nicio prezentare. Primul protagonist al meu în privinta fundașilor este irlandezul Seamus Coleman, actualmente component al grupării FC Everton, manageriată de către David Moyes. Fundașul lateral dreapta a devenit titular incontestabil în acest sezon, datorită în special plecării unui alt fundaș remarcabil, Dan Gosling. Gosling a luat calea provinciei Tyneside pentru a evolua în tricoul echipei Newcastle United și acest lucru a fost în folosul protagonistului nostru de astăzi.

De atunci, ambiția arătată pe gazon a fost motiv bun pentru care David Moyes are o încredere enormă în posibilitățile acestui fundaș de doar 22 de ani, împliniți la finele lunii anterioare. Până acum n-am propus absolut niciun fotbalist care să depășească limita admisă legal ca să zicem așa unui tânăr de perspectivă, dar acest Seamus Coleman demonstrează în fiecare meci talentul său imens, fiind un jucător care adoră pur și simplu ofensiva. De altfel a înscris în urmă cu aproximativ 2 etape singurul său gol în tricoul celor de la FC Everton. Se întâmpla într-un duel echilibrat cu nou-promovata FC Blackpool, echipă pentru care a evoluat împrumutat și a ajutat gruparea ce a dat primul câștigător al Balonului de Aur din istorie, Sir Stanley Matthews, să promoveze în primul eșalon fotbalistic din Anglia. Menirea unui irlandez înnăscut este aceea de a deveni treptat un fotbalist respectat în Insulă, iar Seamus Coleman poate deveni cu ușurință un personaj idolatrizat pe Goodison Park, tocmai datorită determinării și seriozității cu care tratează absolut orice partidă în care actuala sa formație este angrenată.

Astăzi începând cu ora 16:00, Seamus Coleman va avea de înfruntat furia ''tunarilor'' . Arsenal Londra este o grupare puternică în Premier League și poate însemna automat dezastrul pentru Everton. Se știe că odată ajunși la capacitate maximă, elevii lui Arsene Wenger sunt greu de răpuși, însă dacă gazdele acestei întâlniri vor conduce încă de la bun început ostilitățile pe gazon, va fi foarte greu pentru vizitatori, în ciuda lotului foarte valoros care nu a dat semne de pierdere a încrederii în forțele proprii. În acest sezon, Everton a demonstrat în duelurile cu granzii din Anglia că sunt o echipă greu de doborât, Manchester United căzând victimă în fața ambiției elevilor lui David Moyes. Teoretic, fundașul lateral dreapta de origine irlandeză va avea de înfruntat un rival puternic în persoana lui Gael Clichy. Francezul este posesor al unui dribling în regim de viteză demențial și de multe ori irlandezul va fi supus unei presiuni permanente, dar poate la rândul său să-i întoarcă serviciul omologului său de pe banda stângă, fiind capabil de un răspuns pe măsura agilității remarcabile ale fundașului de origine franceză.

Update: Surprinzător sau nu, Seamus Coleman a fost trimis de către David Moyes să evolueze pe postul de mijlocaș dreapta, ci nu cel obișnuit. Chiar și așa însă, irlandezul a fost foarte periculos în ofensivă, reușind în dese rânduri să-i dea emoții lui Arsene Wenger. De altfel, în prima repriză a demonstrat ca să zic așa propunerea mea. Coleman a fost net superior rivalului său din bandă, francezul Gael Clichy. Gazdele puteau să spere într-o victorie pe durata întregii partide, dar momentele de neatenție din defensiva ''caramelelor'' le-a adus un succes meritat ''tunarilor'' . Protagonistul nostru de astăzi a avut incursiuni rapide pe banda dreaptă, însă în cele mai multe situații, colegii săi nu s-au concentrat foarte bine în momentul finalizării. Golurile înscrise de Bacary Sagna și Cesc Fabregas i-a doborât psihic pe gazde, care până la fluierul final al centralului Howard Webb au reușit doar un singur gol, insuficient pentru a spera măcar la un rezultat de egalitate. Seamus Coleman putea la fel de bine să-și treacă numele pe lista marcatorilor, dar în minutul 50 este oprit din acțiune de un fault comis de francezul Sebastien Squillaci făcut asupra compatriotului său Louis Saha. Webb a considerat că nu-i nevoie de un avantaj și a dictat lovitură liberă, stopându-l astfel pe irlandez să-și treacă în cont un nou gol.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii