Andre Schürrle, minunea din Ludwigshafen


Într-un oraș unde principala atracție este traversarea unuia dintre cele mai curate râuri ale Europei, Rin, s-a născut un fotbalist care în prezent apără culorile clubului FSV Mainz 05, surpriza plăcută a actualei ediții de Bundesliga. Andre Schürrle a realizat în actuala stagiune partide fenomenale în tricoul grupării antrenate de Tomas Tuchel, motiv pentru care a fost achiziționat definitiv de către Bayer Leverkusen, contra sumei de 14 milioane euro. Deocamdată, oficialii '' aspirinelor '' i-au permis să-și termine treaba la formația din centrul Germaniei, după care din vara anului 2011 se va pregăti alături de noii săi colegi. Campionatul nemțesc a fost unul dintre cele mai urmărite evenimente sportive din anul 2010, tocmai datorită deselor apariții în lumina reflectoarelor a unor fotbaliști de care nu poți avea decât cuvinte de laudă. Spre exemplu, actualul sezon îl plasează pe protagonistul meu de astăzi într-o listă selectă cu tinere promisiuni care-și vor demonstra ulterior potențialul imens. Cele șapte reușite personale ale lui Schürrle din acest sezon îl recomandă tuturor spre înalta performanță. Știm cu toții că poporul german este foarte calculat în declarații și nu specifică vorbe aiurea când în discuție apare un talent în tainele fotbalului. Laudele ce i s-au cuvenit mijlocașului creativ de doar 20 ani l-au ambiținat și mai tare, iar din ce-am văzut eu personal, jocul acestui tânăr fotbalist se bazează exclusiv pe un colectiv foarte puternic pus în aplicare de managerul Tomas Tuchel.

Tocmai datorită acestei susțineri fantastice din partea coechipierilor, Schürrle și-a dezvoltat prestațiile într-un mod care place publicului nemțesc. Cu modestie, tărie de caracter și susținere reciprocă, FSV Mainz se bucură în prezent de ocuparea poziției secunde în clasament, ceva neobișnuit pentru gruparea patronată de Harald Strutz, dacă stăm să analizăm concret posibilitățile formației. Tocmai de aceea acest fotbalist a primit laude din partea microbiștilor germani, pentru că dorește insistent să lase o impresie plăcută în rândul populației și i-a reușit cât se poate de bine această provocare sufletească. Reprezintă un model de jucător profesionist în zilele noastre căruia desele apariții în cotidienele sportive nu-l împiedică să-și continue cariera fulminantă de până acum. Și din acest punct de vedere Schürrle este un fotbalist pentru care am un respect deosebit, în ciuda lipsei de experiență din cadrul campionatului natal. Astăzi, ocupanții poziției secunde în clasament deschid prologul etapei a 14-a din Bunsliga cu un joc susținut pe teren propriu în dauna echipei bavareze FC Nürnberg și putem vedea dacă conexiunea cu ceilalți colegi de la mijlocul terenului va conta oarecum într-o nouă victorie obținută de Mainz, cea de-a zecea din actuala ediție. Meciul va începe de la ora 21:30 și poate fi văzut în România pe canalul britanic Eurosport 2. Doresc vizionare plăcută celor care urmăresc într-adevăr această dispută.

Update: Andre Schürrle a încântat asistența de pe Bruchwegstadion și a reușit împreună cu colegii săi să obțină cea mai categorică victorie din actualul sezon de Bundesliga. Meciul nu a fost tocmai plăcut ochilor, însă momentele de magie ale talentatului mijlocas creativ neamț a decis partida în favoarea elevilor lui Thomas Tuchel. Mai întâi, Schürrle deschide scorul în urma unui corner executat de pe partea stângă de către Fuchs, de unde mingea a ajuns la picioarele sale și din câțiva metri nu l-a iertat pe portarul advers. După ieșirea de la cabine, FSV Mainz a profitat la maximum de indecizia adversarilor din fața buturilor apărate de Wetklo și în urma unei alte faze fixe, Schürrle ne-a arătat talentul său imens. Christian Fuchs a fost protagonistul unei centrări care a adus mingea la picioarele lui Andre și acesta deviază superb cu călcâiul până la căpitanul Noveski și acesta din apropiere îl invinge pe Schafer. Numărul 14 al gazdelor a fost schimbat în minutul 75 cu cel care avea să înscrie ultimul gol al acestei partide. Sammy Allagui a închis tabela cu un lob superb peste Shafer. În curând se va posta și rezumatul cu cele 3 goluri ale meciului. Momentan nu sunt disponibile videoclipuri.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii