Fábio Coentrão, acceleratul de Lisabona


Fábio Coentrão este ultima mea propunere de astăzi pentru voi, microbiștii. Acest fundaș lateral stânga de origine portugheză a fost urmărit de către mine la ultima ediție a Campionatului Mondial ce s-a desfășurat în Africa de Sud și mi-a lăsat o impresie foarte plăcută. Probabil mulți dintre voi i-ați admirat pătrunderile viteziste de pe bandă, care au devenit între timp atracții comune în țara unde marele Eusebio este considerat un zeu. Benfica Lisabona este gruparea unde activează momentan fundașul în vârstă de 22 ani. Produs al centrului de copii și juniori ai grupării lusitane Rio Ave, Coentrão a fost descoperit încă de la 18 ani de oficialii celei mai titrate formații din Portugalia și în anul 2007 a semnat contractul cu Benfica. În sezonul achiziționării sale a fost desemnat de către fotbaliști și tehnicieni drept '' promisiunea anului în Portugalia '' , motiv pentru care își începea cariera destul de încrezător. Stilul său unic de pătrundere spre careul advers amintea de fotbalistul batav Arjen Robben, dar până în sezonul 2009-2010 nu a cunoscut într-adevăr atmosfera de pe impunătorul '' Estadio da Luz '' .

Fábio Coentrão a fost mai mereu împrumutat pe la diverse echipe prin simplul motiv că era în permanență concurent pe poziția sa cu fotbaliști foarte experimentați pe atunci. Chiar și așa însă, această experiență i-a priit cât se poate de bine în viitor și de anul trecut îmbracă constant tricoul '' vulturilor '' , motiv pentru care a fost de asemenea selecționat în reprezentativa portugheză, devenind un titular incontestabil. Dintr-o eternă promisiune, Coentrão a reușit într-un timp foarte scurt să-și pună amprenta pe performanțele grupării antrenate în prezent de Jorge Jesus. Sezonul precedent, Benfica Lisabona a reușit să câștige campionatul după o pauză de 5 ani și acest lucru este datorat în mare măsură și acestui fundaș pentru pătrunderile impetuoase avute în banda stângă. Ulterior, sezonul fulminant avut cu Benfica l-a recomandat selecționerului Carlos Queiroz și în urma prestațiilor avute la CM a devenit erou în țara sa natală, chiar dacă lusitanii s-au oprit în faza optimilor de finală, fiind eliminați de Spania, cea care a triumfat până la urmă în marea finală.

Reprezintă modelul de fundaș lateral căruia îi place tare mult să înscrie goluri, amintind din acest punct de vedere '' foamea '' neîncetată a lusitanilor de a primi recunoștințe veșnice. Dacă este să-i fac o anumită comparație asupra evoluțiilor sale de până acum, i-aș pune eticheta unui '' Roberto Carlos '' , model de urmat când vine vorba despre apetitul ofensiv desăvârșit. Păstrând desigur limitele comparației, Fábio Coentrão se poate considera un fotbalist apreciat de către microbiști tocmai datorită spectaculozității cu care tratează absolut orice tentativă de reușită din avanposturi. Talentul său imens a cunoscut în acest sezon noi epidoade fericite și aici a fost în dese rânduri protagonistul unor reușite superbe care au culminat cu victorii prețioase obținute de Benfica Lisabona și aici mă gândesc desigur la meciul cu Olympique Lyonnais, scor final 4-3. Acest succes le-a permis lusitanilor să devină mai încrezători într-o eventuală calificare în optimile Ligii Campionilor. Astăzi elevii lui Jorge Jesus se vor deplasa în '' țara sfântă '' pentru meciul cu Hapoel Tel-Aviv și încă o victorie este necesară lusitanilor. În momentul de față, Benfica Lisabona are 6 puncte, cu unul mai puțin decât cea de-a doua clasată, Schalke 04. Vom vedea cu toții începând cu ora obișnuită de Ligă dacă Fábio Coentrão poate încă odată să-și treacă numele pe lista marcatorilor, după cele două reușite din meciul cu Lyon. Succes!!!

Update: Fábio Coentrão a asistat împreună cu colegii săi la o umilință în Tel-Aviv. Deși porneau favoriți, cei de la Benfica Lisabona au fost de nerecunoscut și astfel le-au dat posibilitatea israelienilor să obțină un succes care la prima vedere îi menține în cursa pentru un loc de Europa League. Fundașul lateral stânga nu a fost tocmai într-una din zilele sale bune, ceea ce a contat într-o oarecare măsură. Zahavi și fundașul central brazilian Douglas au fost principalii oameni de gol al celor porecliți '' dragonii roșii '' și șansa imensă de a spera măcar la un loc în optimile de finală ale Ligii Campionilor s-au năruit pentru lusitani, asta pentru că principala contracandidată la ocuparea poziției secunde în clasament Schalke 04, i-a învins fără drept de apel pe Olympique Lyonnais, scor final 3-0, exact cu cât au pierdut în dauna grupării din '' țara sfântă '' . Coentrão a greșit decisiv la ultimul gol al partidei, când nu a reușit o deposedare în fața omului ce a marcat de două ori, Zahavi.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii