Peniel Mlapa, pariul unui respectat antreprenor german


Astăzi voi urmări prestația multor fotbaliști tineri din campionatul nemțesc și primul nume propus de mine să ajungă peste ani un sportiv respectat este Peniel Mlapa, actualmente component al grupării TSG Hoffenheim 1899. Povestea acestui atacant german de origine togoleză începe la exact 100 de ani distanță de când actuala sa formație s-a înființat, mai exact într-un oraș mic aflat undeva aproape de regiunea baravereză, Unterföhring. Pe atunci avea doar 9 ani și dorea enorm să-și ducă la bun sfârșit visul de a evolua într-o grupare profesionistă de fotbal. Practic cât timp a jucat în cadrul echipei locale, Peniel Mlapa a fost urmărit îndeaproape de TSV Munchen 1860 și s-au convins oficialii celor porecliți '' die lowen '' că trebuie neapărat cooptat în echipă. A urmat un deceniu fabulos pentru Mlapa petrecut în tricoul bavarezilor, unde de altfel s-a remarcat cu ușurința incredibilă de a înscrie goluri pe bandă rulantă. Devenise o atracție pentru ceilalți puști încât majoritatea dintre ei îl ridicau în slăvi și acest lucru îl făcea destul de important în academie. Primește mult râvnitul debut în tricoul grupării antrenate pe atunci de către Ewald Lienen într-un meci cu Alemania Aachen și de atunci a devenit o prioritate pentru planurile mărețe ale celei de-a doua echipe ca importanță din orașul bavarez.

Din nefericire pentru ei, a intervenit pe fir un respectat domn Dietmar Hopp, de meserie antreprenor online și a pus ochii imediat pe acest talentat vârf german. Cu doar o singură săptămână înainte ca perioada de transferuri să-și intre în drepturi, TSG Hoffenheim 1899 îl transferă definitiv contra sumei de 5 milioane euro. Insistența de care s-au lovit conducătorii bavarezi din partea domnului Hopp i-au convins în cele din urmă și au înțeles că despărțirea de Mlapa atinsese limita iminenței. În tricoul formației antrenate de Ralf Rangnick, Peniel Mlapa și-a arătat calitățile tehnice ce l-au recomandat spre achiziționarea definitivă și a avut prestații încântătoare. Atacantul în vârstă de doar 19 ani a profitat la maximum de accidentările din ofensivă ale fotbaliștilor Vedad Ibisevic și Chinedu Obasi, motiv pentru care a făcut pereche în atac foarte multe etape de la startul campionatului cu Demba Ba. Seamănă foarte mult cu colegul său din avanposturi. Deține printre calitățile remarcabile o forță de pătrundere impresionantă, care amintește oarecum de senegalezul Ba. Nu-i de mirare la cei 1. 95 metri ai acestui tânăr fotbalist provenit din continentul african și reprezintă din acest punct de vedere o atracție pentru fotbalul britanic, unul în care se pune mare preț pe tehnicitatea jucătorului aflat în atac. De altfel, într-un interviu acordat publicației englezești Sky Sports, protagonistul meu de astăzi a recunoscut că-și dorește în viitorul apropiat să evolueze la Tottenham Hotspur, grupare care s-a arătat interesată de serviciile sale.

Ora 16:30 va fi momentul în care Mlapa va disputa partida cu Bayer Leverkusen, iar șanse în privința unei titularizări este pusă sub semnul întrebării, întrucât și-a revenit atacantul bosniac Vedad Ibisevic, unde a evoluat ca titular în victoria contra celor de la Eintracht Frankfurt în etapa precedentă, acolo unde Peniel a înscris ultimul gol al meciului victorios al grupării din micuțul orășel aflat în nordul Germaniei. Scorul final a fost 4-0 pentru vizitatori. Chiar și în condițiile acestea care sunt oarecum împotriva sa, Peniel Mlapa poate oricând începe ca titular acest meci, însă ultimul cuvânt îl va avea Ralf Rangnick. Vom vedea dacă într-adevăr poate să-și pună contribuția la un nou succes pentru Hoffenheim. Cifrele sale sunt de-a dreptul remarcabile în acest sezon. A înscris 3 goluri și a oferit în alte 4 rânduri oportunitatea coechipierilor din ofensivă să-și treacă numele pe lista marcatorilor.

Update: Peniel Mlapa a dezamăgit în partida pe care Hoffenheim a încheiat-o la egalitate cu cea de-a 3-a clasată din Bundesliga, Bayer Leverkusen. Pe durata primei reprize atacantul german a asistat la 10 minute de coșmar, asta deoarece vizitatorii au predat o adevărată lecție de fotbal. Mai întâi Sidney Sam a înscris o minunăție de gol. Tânărul atacant neamț l-a executat pe Starke cu un șut bine plasat aproape de vinclu, în stilul ibericului Raul Gonzalez. La doar 2 minute, Arturo Vidal majorează diferența în urma unui penalty și se părea că Hoffenheim va fi înfrântă. Vedad Ibisevic și Gylfi Sigurdsson au marcat pentru gazde și meciul s-a încheiat cu un rezultat de egalitate, 2-2. Mlapa a fost schimbat în minutul 46 cu senegalezul Demba Ba. Prestația sa a lăsat de dorit. Golurile acestei partide le veți putea viziona cel târziu mâine.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii