Danny Welbeck, speranța '' diavolilor roșii ''


Gruparea engleză Manchester United se poate considera norocoasă că-l deține în proprietate pe Danny Welbeck, actualmente împrumutat la AFC Sunderland, echipă aflată într-o continuă ascensiune în ceea ce privește menținerea în primul eșalon fotbalistic din Insulă. Fostul mare fotbalist irlandez Neil Quinn conduce destinele acestei echipe și până acum a adus un entuziasm fantastic. Formația antrenată în prezent de către Steve Bruce este una dintre surprizele plăcute din actuala stagiune a celui mai disputat campionat din lume, Barclays Premier League. Foarte mulți fotbaliști talentați și-au încercat destinele personale în cadrul acestei echipe și nu regretă deloc decizia luată atunci. Printre cei care s-au afirmat în randul microbiștilor se află Lee Catermole, Jordan Henderson sau de ce nu, Darren Bent. Toate aceste exemple reprezintă un trident remarcabil de jucători aflați în plină ascensiune, exact precum destinele actualei grupări unde își câștigă momentan existența. Ambițiile manageriale ale fostului fundaș central de la Manchester United sunt cât se poate de justificate și pentru a reuși într-o oarecare măsură să țină pasul cu granzii Angliei, Steve Bruce a apelat la jucători ai căror potențial există.

Tocmai de aceea, Danny Welbeck a fost adus în această vară pentru a forma ulterior un cuplu formidabil în atac cu alți doi fotbaliști extraordinari precum Darren Bent și Asamoah Gyan. Welbeck este deținut 100% de Manchester United, iar tehnicianul scoțian Alex Ferguson a considerat că este de preferat un împrumut la o grupare mai puțin pretențioasă în obținerea trofeelor și așa protagonisul nostru de astăzi are șanse destul de mari să evolueze constant. Inițial, marele Sir Alex dorea insistent să-i acorde o șansă celui care seamănă izbitor cu un alt atacant grandios care l-a avut gruparea din orașul Manchester, (Andy Cole) , dar venirea unui alt talentat atacant, mexicanul Javier '' Chicarito '' Hernandez l-a întors definitiv din această tentativă pe Ferguson. Chiar și în aceste condiții, Welbeck încearcă permanent să fie în folosul celor porecliți '' pisicile negre '' și în actualul sezon competițional a reușit câteva goluri care au contat foarte mult pentru destinele ambelor grupări. Mă gândesc aici desigur la partida senzațională făcută de Sunderland pe Stamford Bridge în fața actualului lider din Anglia, Chelsea Londra. Atunci oaspeții au plecat victorioși cu un incredibil 3-0, iar printre marcatori a fost și Danny Welbeck. Ulterior această înfrângere a căzut nu tocmai bine în moralul elevilor lui Carlo Ancelotti și în ultima etapă au pierdut împotriva unei alte grupări foarte ambițioase, Birmingham City. Aceste două înfrângeri consecutive le-a permis '' diavolilor roșii '' să -i egaleze pe Chelsea la numărul de puncte în clasament, 28 la număr.

Tocmai de aceea oficialii marilor cluburi europene sunt de admirat, pentru că fac în așa fel încât să aibe de câștigat atât actuala grupare unde evoluează un fotbalist cât și jucătorul în speță. Știm cu toții că pentru un atacant este nevoie de multe meciuri în picioare pentru a deveni ulterior un jucător important pentru destinele grupării care-i deține drepturile federative. Din acest punct de vedere, Manchester United a încercat și alte manevre asemănătoare, dar ceilalți nu s-au achitat perfect de sarcinile primite și totul s-a terminat cu o plecăre tristă și agasantă pentru fotbaliștii care au fost puși într-o situație ca aceasta. Danny Welbeck pare ceva mai încrezător în forțele proprii și până acum a demonstrat mult potențial în cadrul echipei unde a fost îmrpumutat, iar acest lucru îi bucură nespus pe cele două cluburi. Momentele plăcute din actualul sezon îi priesc de minune lui Danny Welbeck și astăzi el va fi supus încă unui test de maturitate sportivă. Ora 22:00 va fi decisivă în privința unei eventuale continuări a formei senzaționale prin care trece în momentul de față. Totuși, adversarul care-l întâlnesc este unul foarte arțăgos și care nu cedează niciodată când este condusă, FC Everton. Poate tânărul atacant de numai 19 ani împrumutat de United să depășească bariera auto-mulțumirii? Putem afla doar urmărind această partidă care se va desfășura pe impunătorul '' Stadium of Light '' .

Update: Danny Welbeck a reușit azi-noapte să înscrie două goluri, însă n-au contat deloc în privința obținerii unui nou succes al elevilor antrenați de Steve Bruce. Mai întâi tabela a fost modifcată prima dată de către Everton. Vârful australian Tim Cahill l-a învins pe neputinciosul portar scoțian Craig Gordon cu o lovitură plasată de cap, specialitatea casei. După primirea acestui gol, fanii s-au adunat împreună și au creat o atmosferă senzațională, care a fost pe placul jucătorilor. Împinși frenetic de la spate, gazdele au reușit egalarea prin Welbeck. Tânărul atacant englez a profitat la maximum de pătrunderea superbă pe banda dreaptă a olandezului Boudewijn Zenden și l-a executat cu o lovitură plasată din apropiere pe goalkeeper-ul american, Tim Howard. În cea de-a doua repriză, Danny Welbeck și-a completat seara fantastică cu o nouă reușită remarcabilă. În urma unei centrări venite din bandă, Welbeck a reluat superb cu capul și astfel fanii erau în al 9-lea cer. Everton nu a fost însă de acord cu acest scor și spre finalul întâlnirii, Mikel Arteta a înscris golul egalizator care s-a dovedit a fi ultimul al meciului. În curând veți vedea și golurile sale. Momentan nu sunt disponibile videoclipuri.




Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii