David de Gea, atracția de pe Vicente Calderon


David de Gea este primul portar propus de mine pentru a ajunge în viitor un fotbalist foarte respectat și în același timp, aclamat. Sportivul aflat între buturi într-un joc colectiv este cel mai important pentru un club sau națională, deoarece doar datorită prestației sale poate garanta câștigarea unor partide oficiale care poate să-ți ofere prilejul ca peste ani să fi amintit îndelung de către microbiști, indiferent ce sport practici. Chiar dacă în fotbal se zice că atacantul îți câștigă trofeele, portarul este cel care garantează acest lucru. De ce spun asta? Repet, în absolut orice sport colectiv totul depinde în mare măsură de modul cum se comportă un portar, pentru că poate la nesfârșit absolut orice jucător de câmp să înscrie goluri, însă portarul aduce trofeele, datorită faptului că trebuie să păstreze șansele intacte. Dacă nu ar exista acest post în sporturile colective, probabil că puteam vorbi în momentul de față că atacantul îți aduce bucuria supremă. Tocmai datorită acestui aspect profesional, David de Gea se poate considera un sportiv norocos, deoarece cu ajutorul său, Atletico Madrid a reușit să triumfe în cupele europene după o pauză foarte îndelungată.

Ultimul trofeu european adjudecat de cei porecliți '' los colchonerros '' data din anul 1962, atunci când madrilenii s-au impus în finala Cupei Cupelor în dauna grupării italiene AC Fiorentina, într-o dublă manșă de infarct. A fost nevoie de aproape patru decenii pentru ca Atletico Madrid să-și adjudece un nou trofeu european. David de Gea și-a stăpânit extraordinar emoțiile și a ținut intactă poarta madrilenilor în prelungirile finalei cu Fulham. Până spre intrarea în cele 30 minute suplimentare din finala primei ediții a Europa League, de Gea s-a văzut nevoit să scoată balonul din plasă în urma golului înscris de fotbalistul galez Simon Davies. Este de remarcat totuți tăria sa de caracter, una care a cunoscut vârful stăpânirii psihice într-un moment tare delicat pentru cariera sa. Ulterior, talentul său remarcabil a cunoscut o nouă etapă în cariera. Ziua de 27 august 2010 va fi amintită tot timpul de către portarul iberic. Supercupa Europei este o competiție care arată după fluierul final cine a avut un sezon competițional mai bun și din fericire cei care au cules laurii au fost madrilenii, ei reușind imposibilul în fața câștigătoarei Ligii Campionilor, Internazionale Milano.

David de Gea a fost îngerul păzitor pentru Atletico Madrid, reușind să pareze spre finalul întâlnirii o lovitură de pedeapsă executată lamentabil de eroul '' nerrazurilor '' de pe Santiago Bernabeu, Diego Milito. Golurile înscrise de coechipierii săi Jose Antonio Reyes și Sergio Aguero i-a permis tânărului portar spaniol în vârstă de numai 20 ani să intre în istoria clubului din capitala Spaniei, deoarece deveniseră prima generație care își adjudecă această competiție europeană. Vom vedea astăzi cu începere de la ora 22:00 dacă teoria aceasta explicată cât mai bine de către mine în primul rând de sus se va dovedi benefică pentru destinele grupării madrilene. Produs 100% al clubului, David de Gea a demonstrat până acum că titularizarea între buturi în dauna lui Sergio Asenjo, accidentat grav în anul 2009, nu a fost la voia întâmplării și totodată plasarea sa pe acest blog dedicat tinerelor talente din sportul rege care vor deveni mai apoi figuri respectate, nu este întâmplătoare. Anoeta din Sociedad va fi următoarea oprire pentru care de Gea va încerca din răsputeri să-i exaspereze pe jucătorii grupării din Țara Bascilor. Îi doresc mult succes acestui puști extraordinar.

Update: Tânărul portar al grupării Atletico Madrid a avut o evoluție foarte bună, în ciuda încasării celor două goluri. Și-a motivat exemplar linia defensivă să nu comită foarte multe greșeli și acest lucru a fost de bun augur pentru colegii săi din ofensivă, acolo unde Sergio Aguero și Diego Forlan au reușit o nouă partidă remarcabilă în tricoul primei câștigătoare a Europa League. Totuși, meciul nu începea tocmai bine pentru David de Gea. În minutul 13 a fost nevoit să scoată pentru prima dată balonul dintre buturi, deoarece nu s-a concentrat foarte bine în urma acțiunii începute de Mikel Labaka cu o pasă senzațională de aproximativ 50 m care i-a permis unui talentat mijlocaș stânga de origine franceză, Antoine Griezmann să-i paseze decisiv lui Joseba Llorente pentru ca fanii bascilor să simtă din plin bucuria golului. A fost o acțiune foarte rapidă care l-a pus într-o situație dificilă pe portarul spaniol și a avut un moment de nesiguranță care a fost taxat scump de fostul atacant al grupării din comunitatea valenciană, Villarreal CF. De aici însă totul a devenit mai simplu pentru de Gea. Concentrându-se remarcabil pe linia porții, l-a exasperat la propriu pe autorul deschiderii scorului. Aceste intervenții au redat un moral excelent colegilor săi și după o posesie prelungită asupra porții adverse, cuplul formidabil din avanposturi a decis ca Atletico Madrid să plece cu toate cele 3 puncte puse în joc de pe Anoeta. Forlan împreună cu Aguero au adus pe Atletico în avantaj, scor 3-1 când mai erau de jucat aproximativ 10 minute din timpul regulamentar. Căpitanul madrilenilor Simao Sabrosa, a redat puțină speranță în tabăra bască, atunci când a vrut să dribleze în careul apărat de spaniol și l-a enervat la culme pe de Gea cu această tentativă eșuată lamentabil. Portughezul avea să-și ia revanșa în ultima fază a acestei întâlniri, de unde a înscris ultimul gol al victoriei elevilor lui Quique Sanchez Flores. Simao a executat perfect o lovitură de pedeapsă și astfel Atletico a reușit o nouă victorie în La Liga.




Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii