Jack Rodwell, tânăra speranță a englezilor


Începutul acestei noi săptămâni nu a fost foarte productivă în privința căutării de noi talente fotbalistice care vor străluci în viitorul apropiat. Ziua de marți a făcut posibilă găsirea unui nou talent care va avea un cuvânt greu de spus în anii următori. Până spre ziua de vineri, vor avea loc foarte multe partide amicale în care vor fi angrenate fie naționalele de tineret, fie cele de seniori. Pentru astăzi am găsit un mijlocaș defensiv din cadrul selecționatei de tineret a Angliei. Jack Rodwell este un produs 100% al grupării FC Everton și astăzi a fost convocat pentru meciul cu reprezentativa similară a Germaniei, după cum reiese dintr-un comunicat oficial înaintat astăzi de către federația engleză de fotbal. Celebrul duel anglo-saxon care împlică de altfel multă pasiune în joc este motiv întemeiat de a-i urmări pe cei 22 de protagoniști din această seară, meciul urmând să înceapă la ora 19:00.

Ambele națiuni au convocat mulți tineri valoroși, iar un eventual spectacol sportiv este garantat. Din toate punctele de vedere acest duel se anunță încă de pe acum unul foarte interesant, datorită în special faptului că toți fotbaliștii implicați în acest meci vor da totul pentru țara lor, știindu-se foarte bine rivalitatea între cele doua țări. În privința lui Jack Rodwell, mijlocașul defensiv al celor de la Everton revine după o accidentare teribilă suferită la genunchi. Cu toate acestea însă, calitățile desăvârșite îl plasează serios într-o listă selectă de viitori fotbaliști respectați din Insulă. De multe ori și-a demonstrat într-adevăr calitatea și este privit de majoritatea microbiștilor englezi viitorul star al Angliei dintr-o generație fabuloasă care-i mai cuprinde printre alții pe Fabrice Muamba, Jordan Henderson, Marc Albrighton, Nathan Delfouneso sau Danny Welbeck, toți fiind figuri proeminente ai fotbalului englezesc în momentul de față.

De la plecarea lui Wayne Rooney de pe Goodison Park, FC Everton a reușit într-un interval foarte scurt de timp să-i arunce în luptă pe mai mulți fotbaliști din propria pepinieră, printre care și protagonistul nostru de astăzi. Jack Rodwell a debutat în cadrul echipei mari într-un duel avut cu gruparea olandeză AZ Alkmaar într-un meci ce a contat pentru faza grupelor în CUPA UEFA, devenită între timp Europa League. De atunci, progresul său remarcabil a fost pe placul tehnicianului scoțian David Moyes și în prezent este preferatul domniei sale. Până acum, Rodwell a reușit să-și treacă de 4 ori numele pe lista marcatorilor. Printre victimele sale se regăsește și Manchester United, echipă pe care Everton a învins-o în ediția precedentă a Barclays Premier League cu scorul de 3-1. Celelalte goluri au fost marcate împotriva formațiilor Sigma Olomouc și Aston Villa, primei dându-i de altfel două goluri superbe dincolo de careul ce indică aproximativ 25 de metri, ambele fiind capodopere în adevăratul sens al cuvântului. Astăzi vom vedea ce poate să ne ofere acest talentat mijlocaș defensiv englez. Doresc vizionare plăcută celor care vor urmări această partidă amicală.

Update: Exact cum m-am așteptat, Jack Rodwell a evoluat foarte modest pentru că tocmai a revenit după o accidentare urâtă suferită la genunchi. De fapt, toți fotbaliștii aruncați în luptă de către Stuart Pearce au dezamăgit crunt și le-au permis nemților să-și treacă în cont un nou succes de prestigiu și orgoliu. În cele 75 de minute în care a evoluat, Rodwell s-a mișcat binișor, având deseori probleme cu Sebastian Rudy și Boris Vukcevic, doi dintre cei mai buni jucători de pe teren. Din păcate se află într-un moment trist al carierei și acest lucru se observă evident în jocul său. Este foarte temător acum și încearcă permanent să evite contactul cu adversarii, amintindu-și de nefericitul moment în care s-a accidentat groaznic. Pentru moment însă a arătat în aproximativ 20 de minute jucate din cele 75 că nu și-a uitat instinctul de mijlocaș defensiv, oprind multe incursiuni la mijlocul terenului, dar nu tocmai cum o făcea înainte, precis în interventii și concentrat permanent. Repet, de vină este accidentarea, fără de care acum Rodwell devenea un fotbalist și mai apreciat decât este în prezent. Golurile nemților au fost înscrise de Konstantin Rausch și Cenk Tosun, doi jucători ce aparțin de Hannover 96 și Eintracht Frankfurt. De menționat că timp de 30 minute, englezii au evoluat în 10 oameni, iar Henry Lansbury a jucat în premieră ca portar, pentru că coechipierul său Jason Steele a fost eliminat după ce l-a faultat în postură de ultim apărător pe Boris Vukcevic. În concluzie, Jack Rodwell va avea nevoie de meciuri în picioare pentru a reveni la forma de odinioară. Eu am să fiu permanent cu ochii pe el, iar dacă își va reveni, voi publica cu mare plăcere evoluțiile sale. Multă baftă Rodwell, pentru că ai nevoie.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii