Mamadou Sakho, căpitanul unei grupări pretențioase


Ultima mea propunere pentru voi în această zi este fundașul central francez, Mamadou Sakho. Acest fotbalist deținut în propietate de către Paris Saint Germain este privit ca un exemplu de loialitate și încredere în privința colegilor săi, cât și al conducerii clubului, respectiv fanii parizienilor. Produs 100% al clubului din capitala Franței, Sakho a devenit instantaneu la o vârstă foarte mică, 20 ani, un lider pentru PSG, club foarte pretențios când vine vorba despre desemnarea unui sportiv să preia rolul de lider în vestiar. Calitățile sale remarcabile din duelurile aeriene cu atacanții adverși l-au pus într-o fericită postură, una în care rolul disciplinar și mai ales responsabilitatea ating cote nebănuite. Finețea deposedărilor sale și câteodată urcările fanteziste spre careul advers, l-au plasat pe acest Sakho într-o categorie selectă de promisiuni franceze.

Totodată prestațiile bune avute pe gazon nu au rămas nevăzute și în perioada fiecărui an de mercato cluburile mari ale Europei au pus ochii pe el. De când a îmbrăcat pentru prima dată tricoul grupării din Paris, Sakho a fost monitorizat foarte atent de formații puternice din domeniu și în dese rânduri conducerea cluburilor respective și-au manifestat interesul pentru acest tânăr promițător. De-a lungul timpului, Arsenal Londra, Juventus Torino, Bayern Munchen sau actuala deținătoare a Ligii Campionilor, Internazionale Milano, și-au manifestat interesul pentru Mamadou Sakho, dar căpitanul parizienilor a considerat că o eventuală despărțire de PSG l-ar afecta într-o oarecare măsură. A înțeles în sinea sa că este adorat de publicul parizian și a luat decizia cea mai corectă, aceea de a rămâne în capitală.

În acest sezon, Sakho este unul dintre cei mai constanți fotbaliști în privința evoluțiilor de pe gazon, demonstrându-și astfel caracterul, unul foarte apreciat, în ciuda vârstei sale. Tocmai datorită remarcabilei forțe în defensivă, acolo unde poate ține de unul singur linia de 4 fundași, Mamadou Sakho a fost de multe ori comparat cu legendarul Lilian Thuram. Paris Saint Germain a câștigat sezonul precedent un trofeu după o perioadă lungă de așteptare, triumfând în Cupa Franței. În finala avută cu AS Monaco, parizienii și-au depășit cu mult limita posibilităților și au îndeplnit un obiectiv care inițial nu era pus pe listă de conducerea clubului la început de drum. Astăzi, PSG se deplasează la Lorient pentru a primi vizita echipei locale. Se anunță o partidă extrem de dificilă pentru elevii lui Stephane Kombouare, însă prestația propunerii mele de astăzi pentru viitor poate clarifica lucrurile în favoarea colegilor săi. Nu va fi foarte ușor, dar pentru ca parizienii să aibe pretenții la titlu, ei trebuie să câștige neapărat această întâlnire. Vom vedea ce se întâmplă astăzi de la ora 18:00.

Update: A trecut mai bine de 24 ore de la sfârșitul întâlnirii dintre FC Lorient și Paris Saint Germain, dar din păcate timpul nu prea mi-a permis să-mi spun imediat părerea legată de evoluția lui Mamadou Sakho, însă niciodată nu este prea târziu pentru acest lucru. Atent în defensivă, căpitanul parizienilor a evoluat fără greșeala aproximativ 30 de minute. În urma unui corner executat de gazde două minute mai târziu, Kitambala reușește deschiderea scorului, profitând de o indecizie a fundașilor Sakho și Cristophe Jallet. Din fericire pentru vizitatori, evoluția căpitanului a fost mai bună după primirea acestui gol și în cea de-a doua repriză a evoluat fantastic în apărare, permițându-le coechipierilor săi să egaleze în ultimul minut prin brazilianul Nene și să plece cu un punct de pe Stade du Moustoir. Per ansamblu să zicem așa a fost concentrat la partida de aseară în proporție de 80%.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii