Oriol Romeu Vidal

FC Barcelona nu poate avea la dispoziție întotdeauna cei mai talentați tineri, mai ales că foarte puțini dintre aceștia simt nevoia unei despărțiri. Au fost cazuri recente în care anumiți fotbaliști au preferat să părăsească destinele clubului ce-ți garanta într-o oarecare măsură triumful suprem, preferând să aibe prilejul de a lucra într-o echipă ce-ți garantează disputarea meciurilor oficiale în cadrul echipei de seniori. Da, din acest motiv întemeiat a simțit nevoia Oriol Romeu Vidal să plece de la actuala deținătoare de Liga Campionilor. Nu aveai pur și simplu șanse de titularizare când adversar pe postul tău obișnuit era Sergio Busquets, unul dintre preferații lui Josep Guardiola. Desigur, avea șansa lui în cadrul filialei, dar pretențiile lui Oriol Romeu doreau altceva, astfel că Chelsea Londra l-a achiziționat în vara acestui an pentru suma de 5 milioane euro, dar cu o clauză interesantă de răscumpărare al jucătorului în vârstă de 20 ani. André Villas-Boas a insistat pe lângă magnatul rus Roman Abramovich să-l aibe cât de curând la antremante, întrucât are încredere oarbă în spiritul catalanului.

Născut în Ulldecona, sudul Catalunyei, Oriol Romeu și-a început aventura în sportul rege la R.C.D. Espanyol, una dintre rivalele tradițioanele ale singurei echipe din lumea fotbalului care triumfă în toate competițiile pe durata unui singur an calendaristic. Oriol a atras atenția scouterilor de la FC Barcelona și profitând de faptul că aveai oportunitatea imensă de a-ți facilita progresia absolută, a acceptat să lucreze împreună cu tehnicieni devotați factorului spectaculozității. Venirea în cadrul celebrei academii La Masia a creat controverse între Espanyol si FC Barcelona, cei porecliți ''perikos'' acuzând vădit metodele ce au dus la această afacere. Antrenamentele tactice i-au priit de minune lui Oriol Romeu, care în scurt timp de la înregimentare s-a perfecționat vizibil. A excelat în privința deposedărilor, tipic unui mijlocaș defensiv. Desigur, fără agresivitate specifică unei asemenea poziții pe gazon, nu îndeplinești criteriile necesare vreunui interes major din partea altor cluburi pretențioase din domeniul fotbalului. Poate în același timp să se adapteze în defensivă, unde joacă în unele cazuri rolul celebrului libero, dar în același timp domină datorită impozantului său fizic, duelurile cu adversarii, prin prisma poziționării impecabile pe gazon, o calitate indispensabilă mijlocașului defensiv.

Aceste calități l-au încântat vizibil pe André Villas-Boas, sosit în vara acestui an ca tehnician al grupării engleze Chelsea Londra. Lusitanul a înțeles că este nevoie urgentă de Oriol Romeu, din cauza accidentării ghanezului Michael Essien. Spaniolul a avut nevoie de săptămâni întregi să îl convingă pe cel considerat noul ''The Special One'' de către majoritatea microbiștilor de pretutindeni. Villas-Boas nu era mulțumit de anumite aspecte în jocul său și l-a preferat pe John Obi Mikel, dar văzând cu proprii lui ochi că nigerianul este complet depășit de situație, l-a îmbărbat cuviincios pe Oriol Romeu în așa fel încât să n-aibe emoții absolut deloc în privința unui joc nefast. De aproximativ 7 partide consecutive, fostul academician al La Masia, corespunde cerințelor fotbalului britanic, ce-ți oferă posibilitatea să devii protagonist al unui joc bărbătesc, indiferent de eventualele consecințe. Din această cauză, calitățile ibericului îți garantează succes scontat. Bineînțeles, ezită uneori să intre brutal, ferindu-se oarecum de adversar, însă tupeul puștiului încântă vizibil întreaga afinitate britanică, fiindcă este un exemplu elocvent determinării, factor esențial în privința dobândirii reputației. Dacă doriți să vă convingeți de afirmațiile mele, urmăriți-l îndeaproape în meciul cu Wigan Athletic din Premier League.
Reactions

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. E doar de cateva meciuri titular la Chelsea si pare ca joaca de-o viata la echipa londoneze. Un jucator de mare talent si inteligenta, ii prevad un viitor frumos in fotbal.

    RăspundețiȘtergere
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)