Jack Wilshere, micul geniu englez


Jack Wilshere este unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști existenți pe Pământ în momentul de față. La cei doar 18 ani ai săi, micuțul geniu englez încântă privirile microbiștilor cu maturitatea incredibilă arătată de fiecare dată când Arsene Wenger apelează la serviciile sale. Produs 100% al grupării londoneze, Wilshere și-a făcut într-un timp foarte scurt un renume în cadrul lotului și astăzi reprezintă un punct de atracție în vestiarul echipei, unul în care personalitatea trebuie să fie principalul atuu al vreunui jucător profesionist în ceea ce privește respectul cuvenit. Își încântă coechipierii întotdeauna în așa fel încât totul să fie plăcut, fără a primi eventuale tachinări. Principala lui calitate este că știe foarte bine să devină un coleg de nădejde, iar din acest punct de vedere majoritatea colegilor săi au de câștigat de pe urma sa, mai ales când se află pe gazon. Arsene Wenger se declară un tehnician foarte încântat de progresul făcut de acest Wilshere, care l-a promovat încă de acum 2 ani, când avea doar 16 ani.

Într-un meci din Premier League cu Blackburn Rovers disputat în luna septembrie, Wilshere a devenit cel mai tânăr fotbalist din istoria lui Arsenal Londra care debutează în campionat, depășindu-l la acest capitol pe căpitanul echipei, Francesc Fabregas. În aceeași lună fantastică pentru el, Jack a înscris primul și singurul său gol în tricoul '' tunarilor '' din sezonul 2008-2009. Concurența acerbă la care a fost supus tânărul mijlocaș de creație englez l-a obligat într-o oarecare măsură pe Wenger să-i găsească o nouă echipă, una în care poate să devină titular incontestabil. Bolton Wanderers s-a arătat interesată de acest lucru și a avut de câștigat prin decizia luată de tehnicianul francez. Wilshere a arătat mult entuziasm în tricoul grupării din Manchester. Owen Coyle a știut să-i pună în valoare clarviziunea jocului, iar Bolton a încercat din răsputeri să-l convingă atât pe jucător cât și pe Wenger să-l mai lase încă un an de zile să evolueze pe Reebok Stadium sub forma de împrumut.

Acest lucru nu s-a întâmplat, iar astăzi Jack Wilshere se poate considera un fotbalist realizat pe toate planurile. Câteodată însă surprinde prin escapade nervoase pe gazon și unui tehnician nu-i convine deloc acest lucru. Cu toate aceste manifestări copilărești, Wilshere se bucură de o simpatie masivă din partea colegilor. Prestațiile avute în acest sezon l-au propulsat într-o poziție respectată în fața suporterilor, motiv pentru care evoluțiile constant bune l-au adus în această postură. Știe foarte mult să-și arate personalitatea când este nevoie, totul fiind pe placul lui Arsene Wenger. Astăzi cu începere de la ora 21:45, Arsenal va juca în Cupa Ligii Angliei împotriva grupării Wigan Athletic și prezența sa pe gazon este confirmată oarecum de mass-media britanică, care-l creditează cu un loc în primul 11 gândit de Wenger pentru confruntarea cu elevii ibericului Roberto Martinez.
Reactions

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Felicitari pentru initiativa de a scrie un blog despre tinerele talente... Te-am adaugat in Blogroll!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc. Ideea mi-a venit văzând că absolut nimeni nu se ocupă de această categorie a tinerelor talente. Voi adăuga la rândul meu link către voi.

    RăspundețiȘtergere
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)