Iker Muniain, senzația bascilor


Rămânem tot în Țara Bascilor și admirăm îndeaproape un tânăr fotbalist ce aparține de Athletic Bilbao, cea mai iubită grupare profesionistă din această regiune iberică. Iker Muniain a devenit într-un timp foarte scurt partenerul din avanposturi al mult mai experimentatului Fernando Llorente, campion mondial cu reprezentativa Spaniei în Africa de Sud. Produs 100% al canterei basce, Muniain a intrat definitiv în istoria acestei formații într-un singur an competițional. Anul trecut a debutat în cadrul echipei mari, după ani de ucenicie fantastică petrecută alături de alți tineri de perspectivă. La doar 16 ani a debutat în cupele europene, unde de altfel a înscris și un gol, devenind ulterior cel mai tânăr marcator din istoria clubului în cupele europene. Ultimele două recorduri au avut loc pe meleagurile iberice. În meciul de deschidere al sezonului precedent de campionat, Muniain a fost titularizat într-un meci cu RCD Espanyol Barcelona, iar această intrare a fost menită să-i acorde un vot de încredere din partea tehnicianului Joaquin Caparros pentru evoluțiile excepționale din dubla cu formația elvețiană Young Boys Berna, unde a înscris golul care l-a plasat în analele clubului basc. A doborât recordul și a devenit cel mai tânăr fotbalist care evoluează în campionat. Mai apoi a stabilit și recordul conform căreia este recunoscut de club ca fiind cel mai tânăr marcator din Primera Division, el înscriind într-un rezultat de egalitate cu Real Valladolid, scor final 2-2.

Aceste realizări personale nu fac decât să arate microbiștilor că poate deveni în viitorul apropiat un fotbalist pe care te poți baza 100%. Filosofia grupării patronate de Fernando Garcia Macua care constă în promovarea tinerilor cu origini basce a fost un bun prilej de a-l descoperi personal pe Iker. Am fost pur și simplu entuziasmat să-l văd cum se descurcă în fața unor adversari cu o experiență superioară în joc. M-a fascinat pătrunderile în careul advers cu mingea la picior și acest lucru m-a făcut să-i dedic o pagină pe acest blog exclusivist unde își au locul tinerele talente care mai apoi vor deveni figuri emblematice în sportul rege. Îmi place determinarea cu care tratează fiecare partidă, indiferent de adversar. Acest lucru place publicului larg și poate la rândul său să ocupe pentru o perioadă nedeterminată clipe senzaționale alături de cei care într-adevăr iubesc acest sport colectiv. În momentul în care descoperim noi fotbaliști care ne captează atenția trebuie să-i urmărim mai apoi prestațiile, deoarece calitatea prestată în ziua respectivă îl recomandă să realizeze meciuri fascinante pentru care microbistul se bucură îndelung. Există o cauză nobilă în fotbal de care trebuie să ne achităm perfect și acest lucru constă în idolatrizarea nebunească în privința unui sportiv.

Din acest punct de vedere, Iker Muniain știe să se facă plăcut de tribunele basce prin modul fantezist de pătrundere spre buturile adverse, cât mai ales știința cu care se demarcă în multe rânduri, dând astfel posibilitatea compatrioților săi să-l aplaude non-stop. Amintește prin determinarea din gazon de un alt produs remarcabil al canterei basce, Julen Guerrero. Deși cei doi au evoluat pe posturi total diferite, ambii aparțin unei clase superioare de tinere talente care le putem admira în fiecare an la Athletic Bilbao. Poporul basc este foarte luptător și nu cedează deloc în privința unui domeniu, fie el de natură sportivă sau personală. Plin de entuziasm și încredere în sine, Iker Muniain este gata oricând să acapareze întreaga atenție asupra sa deoarece este un băiat tare ambițios care nu și-a spus ultimul cuvânt în fotbalul european și mondial. Bascii întâlnesc astăzi pe teren propriu gruparea Osasuna Pamplona, o rivală tradițională din regiunea bască și acest meci va fi un prilej extraordinar pentru Iker să-și arate calitățile, mai ales că va evolua împotriva formației din orașul unde s-a născut și a petrecut clipele copilăriei. Ora 20:00 va fi momentul în care toată atenția mi-o voi îndrepta către Iker Muniain, atacant în vârstă de numai 17 ani. Mult baftă, Iker.

Update: Athletic Bibao a câștigat meciul cu Osasuna Pamplona, iar prestația lui Iker Muniain a fost sub așteptări. Bascii au creat o atmosferă senzațională în tribunele arenei San Mames și favoriții le-au adus o nouă bucurie, învingând în minutele de prelungire gruparae antrenată de Camacho. Eroul gazdelor a fost mijlocașul defensiv Carlos Gurpegi. Muniain a dat impresia că poate cumva să-i impresioneze pe fundașii adverși cu driblingul nonșalant deținut, însă s-a lovit de o atenție sporită din partea lor și acest lucru nu i-a convenit mai deloc, întrucât a fost supus unui adevărat pressing asupra sa și la doar 17 ani ai săi, bascul nu s-a descurcat tocmai bine. A fost o întâlnire foarte deranjată pentru microbiști, atât cei neutri, cât și cei care simpatizează pe Bilbao. A fost o partidă foarte tacticizată decisă de un moment de inspirație din partea lui Gurpegi. Munian a fost foarte aproape în multe rânduri să ofere pasa decisivă spre Llorente, dar a fost oprit în toate încercările avute. Per ansamblu a evoluat în nota echipei, lipsită de idei.



Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii