Mario Götze, speranța nemților pentru viitor

O nouă zi, o nouă propunere. Așa ar trebui să înceapă fiecare articol publicat de mine pentru voi. Dacă până acum v-am adus la cunoștință doar atacanți, astăzi este rândul primului mijlocaș să-și facă apariția pe blogul meu personal care se ocupă exclusiv cu promovarea tinerelor talente de pe mapamond. Mario Götze este un fotbalist german care în prezent apără culorile clubului Borussia Dortmund, actualmente lider în BundesLiga. Acest puști senzațional este privit ca fiind un viitor fotbalist respectat în Europa, tocmai datorită capacității sale fizice. Nu doar această calitate îl desemnează pe acest talentat mijlocaș ofensiv de origine germană în lumina reflectoarelor, ci și tehnica sa în regim de viteză, una care te încântă pur și simplu. La cei doar 18 ani ai săi, Mario Götze a devenit titular incontestabil în cadrul grupării antrenate de către Jürgen Klopp.

Acest talentat fotbalist neamț a cucerit țara sa natală prin prestațiile remarcabile avute în tricoul galben al uneia dintre cele 3 câștigătoare ale celei mai titrate competiții intercluburi de pe bătrânul Continent, UEFA Champions League. De altfel, Borussia Dortmund deține în momentul de față în componența lotului numai puțin de 5 tineri talentați care oricând pot deveni nume respectate în sportul rege. Fiind coleg în actuala echipă germană cu Shinji Kagawa, Mats Hummels, Sven Bender, Nuri Sahin sau Kevin Großkreutz, Mario Götze primește astfel un binemeritat ajutor colectiv de care mai apoi se vor bucura atât fanii cât mai ales jucătorii și conducerea clubului din regiunea nordică Ruhr. Se preconizează în viitorii 5 ani ca acest fotbalist să devină liderul naționalei '' manschaft-ului'' . Aceste aprecieri care nu se mai opresc la adresa acestui remarcabil fotbalist nu-l impresionează însă pe fotbalist, el declarând în multe rânduri că este exclusiv meritul său în această inedită, dar în același timp spectaculoasă ascensiune spre culmile înalte ale fotbalului european.

Astăzi începând cu ora 21:30, voi privi un interesant duel între două foste câștigătoare ale celei mai titrate competiții intercluburi. Borussia Dortmund si Hamburger SV se întâlnesc pe Signal Iduna Park în prologul etapei a 12-a din BundesLiga. Până acum cele două grupări au avut începuturi diferite în actuala stagiune competițională a campionatului nemțesc. Dacă ''galbenii'' se pot mândri în acest moment că dețin fotoliul de lider în BundesLiga, Hamburg SV se situează undeva pe la mijlocul clasamentului, mai exact pe poziția a 7-a, având doar 18 puncte, cu 10 mai puțin față de oponenții din această seară. Cu toate acestea însă, se anunță încă de pe acum un meci foarte echilibrat, tocmai din cauza loturilor foarte echilibrat valoric ale celor două tabere. Viclenia unei perechi de atacanți centrali formată din Ruud van Nistelrooy și Mladen Petric nu poate fi trecută cu vederea de către Jürgen Klopp, motiv pentru care trebuie ca elevii săi să practice un joc precaut, dar în același timp care să le permită obținerea unei noi victorii care ar garanta astfel mărirea diferenței față de cea de-a două clasată, FSV Mainz 05.

Update: Am fost nevoit să fiu mai atent asupra prestației acestui puști senzațional azi-noapte și am evitat să vă spun primele impresii legate de acest talentat mijlocaș ofensiv de origine germană. Credeți-ma însă că s-au meritat pe deplin minutele jucate de Mario Götze în disputa avută cu Hamburger SV in prologul etapei a 12-a din BundesLiga. Introdus încă din primele minute de către Jürgen Klopp, Götze a avut o seară remarcabilă, culminată cu multe faze spectaculoase spre buturile apărate de portarul ceh, Jaroslav Drobny. Borussia Dortmund a obținut o nouă victorie în campionat și se anunță o candidată serioasă la câștigarea titlului. Dacă în prima repriză, Mario Götze a fost foarte aproape să înscrie un noul gol pentru BVB, după ieșirea de la vestiare, ''galbenii'' și-au surclasat pur și simplu adversarii cu tenacitatea și clarviziunea mijlocașilor de a produce panică în careul advers. De altfel, după doar 5 minute de la reluare, Shinji Kagawa reușește un noul gol pentru Borussia Dortmund, al 6-lea din acest sezon.

A fost o fază splendid creată de către Sven Bender și finalizată cu o pasă decisivă de fundașul lateral dreapta de origine poloneză, Lukas Piszczek. În sfertul de oră de la înscrierea acestui prim gol și-a făcut apariția în lumina reflectoarelor și Mario Götze. Minutul 70 a consemnat practic desemnarea învingătoarei din această dispută. Mijlocașul ofensiv în vârstă de doar 18 ani a pătruns vijelios spre buturile apărate de Drobny și i-a pasat în profunzime lui Kevin Großkreutz și acesta i-a întors serviciul atacantului paraguayan Lucas Barrios pentru majorarea diferenței care s-a dovedit până la final una câștigătoare. Götze a fost schimbat în minutul 85 de către fundașul lateral stânga Dede, dar per ansamblu a fost unul dintre cei mai prezenți oameni în atac, arătând o monstră incredibilă de încredere în sine și inteligență desăvârșită. Rețineți că acest jucător are doar 18 ani!




Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii