Paco Alcacer, perla canterei valenciene


Răscolind lista posibilă cu meciuri din această zi de 11 Noiembrie 2010, am fost bucuros să-l văd pe unul dintre cei mai talentați fotbaliști spanioli din actuala generație U19 în cadrul lotului grupării FC Valencia. De fapt, am citit pe site-ul oficial să văd dacă într-adevăr această știre conform căruia Francisco Alcacer este în lotul lărgit al ''liliecilor'' pentru partida retur cu CF Logrones din faza 16-milor Cupei Regelui Spaniei este adevărată și m-am bucurat foarte mult când aproape de terminarea articolului l-am zărit pe protagonistul nostru de astăzi. Turneul final al CE sub 17 ani desfășurat anul acesta in Liechtenstein a fost un bun prilej pentru mine de a-l urmări la lucru pe acest talentat fotbalist iberic, deținut in proprietate de cantera valenciana. Posesor al unei calități remarcabile când se află în poziție de finalizare, Alcacer a fost în perioada de transferuri din această vară sub lupa marelui Arsene Wenger în privința unei eventuale achiziții definitive, datorită în special faptului că a terminat golgeter competiția rezervată fotbaliștilor până spre 17 ani, cât mai ales spectaculozitatea cu care finaliza orice acțiune superbă pornită de către colegii săi.

Din păcate pentru generația iberică din care făceau parte printre alții Gerard Deulofeu, Jese Rodriguez sau Jose Campana , finala a fost pierdută în dauna reprezentativei similare a Angliei, cu Connor Wickham printre marcatori. FC Valencia întâlnește astăzi pe teren propriu gruparea CF Logrones, contând pentru manșa retur a 16-milor de finală ale Cupei Regelui Spaniei și în eventualitatea unei introduceri pe gazon de către Unai Emery, Paco Alcacer va demonstra tuturor talentul său imens. ''Liliecii'' au învins gruparea antrenată de Balta Sanchez cu scorul de 3-0 în manșa tur, iar Unai Emery a considerat că este un bun prilej de a-l convoca în lotul lărgit pe Alcacer, însă nu se știe cu exactitate dacă va fi folosit. Cu toate acestea însă a fost de datoria mea să-l promovez pe Paco Alcacer, pentru că îl consider unul dintre cei mai talentați atacanți spanioli din ultima vreme. Până una alta, vă invit să urmăriți prestațiile sale avute cu naționala Spaniei la CE U17 care s-a desfășurat în Vaduz, capitala Liechtensteinului.




Spre surprinderea mea, Unai Emery l-a introdus încă din primele minute pe Paco Alcacer și până acum am avut ce vedea. Chiar dacă nu a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor, atacantul iberic a creat destulă panică în careul advers, ceea ce i-a permis lui Isco, un alt produs remarcabil al pepinierei din comunitatea valenciană să reușească o dublă pentru FC Valencia.Alcacer a fost ghinionist în câteva rânduri, dar per ansamblu a făcut o partidă bună, atrăgând de partea sa foarte mulți fundași pentru ca colegii săi din avanposturi să înscrie 3 goluri. La pauză, ''liliecii'' conduc cu 3-1 pe UD Logrones. Să sperăm că Alcacer va înscrie la rândul său un gol în această seară.

Final pe Mestalla. FC Valencia a învins cu scorul de 4-1 pe UD Logrones în manșa retur a 16-milor Cupei Regelui Spaniei. Paco Alcacer a evoluat până în ultimul minut, dar nu a înscris golul izbăvitor. Spre norocul meu, am putut asista la o partidă foarte atractivă în care am putut vedea potențiale staruri precum Isco, Alcacer si Sofiane Feghouli, ultimul autor al unui gol de toată frumusețea. Acest trident promite mult. Dacă primii doi sunt obișnuiți ai grupării secunde a clubului valencian, Feghouli a venit în vara acestui an precum un star în plină ascensiune, fiind recomandat către marea performanță în cel mult doi ani de zile. Golurile acestei victorii concludente obținută de FC Valencia le veți putea viziona mâine. O seară bună vă doresc.

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii