Alvaro Dominguez, fundaș atent asupra atacanților adverși

Cel de-al doilea nume propus de mine astăzi microbiștilor și totodată ultimul vine dintr-un campionat foarte puternic, cel spaniol. Atletico Madrid este o grupare foarte ambițioasă și în fiecare an încearcă să oprească dominația celor doi mari granzi, Real Madrid si FC Barcelona. De când noul președinte al madrilenilor a devenit Enrique Cerezo, cei porecliți ''los colchonerros'' au realizat niște transferuri colosale aș îndrăzni să spun. Mă gândesc aici la venirea argentinianului Sergio Aguero sau a altui sud-american respectat, Diego Forlan. Printre toate aceste achiziții excelente, Atletico Madrid se consideră un club norocos că îl are la dispoziție pe unul dintre cei mai talentați fundași iberici. Alvaro Dominguez, (al doilea din imaginea de sus) reprezintă noul val de fundași spanioli conduși la acest capitol de jucătorul Barcelonei, Gerard Pique. Acest fotbalist și-a petrecut mai întâi junioratul la Real Madrid, asta până în anul 2001, cand a schimbat clubul din capitala Spaniei.

Încă din anul 2008, Dominguez a devenit un titular incontestabil în centrul defensivei. Principalele calități ale unui fundaș de meserie se regăsesc la acest jucător și datorită faptului că și-a îmbunătățit vizibil evoluțiile a devenit un punct de atracție în capitala iberică. Mereu atent asupra adversarilor, Alvaro a știut în adâncul sufletului său că pentru a atrage de partea sa mulți susținători este nevoie de meciuri remarcabile și tânărul fundaș în vârstă de numai 21 ani s-a achitat perfect de sarcini și în prezent este un adevărat model de urmat pentru colegii săi mai tineri. Realizările sale individuale au cunoscut consacrarea anul precedent, când madrilenii au triumfat în două competiții diferite, ambele fiind de anvergură europeană, (Europa League și Supercupa Europei) . Se remarcă printr-o construcție atletică desăvârșită ce-i permite să câștige majoritatea duelurilor aeriene și mai presus de acest lucru știe sa-și urmărească îndeaproape adversarii în așa fel încât poate restabili ordinea în axul central al defensivei, fiind din acest punct de vedere un fotbalist apreciat de foarte mulți tehnicieni.

Atletico Madrid a primit nenumeroase oferte pentru Dominguez, dar domnul Cerezo este un personaj care ține foarte mult la ''copii săi de suflet'' și nu-i lasă mai deloc să părăsească destinele grupării sale, decât doar în cazuri excepționale unde suma oferită depășește limitele economice. În actualul sezon competițional madrilenii au avut evoluții de-a dreptul imprevizibile care n-au fost în conformitate cu valoarea individuală a fiecărui fotbalist echipat în tricoul cu dungi alb-roșii. Însuși protagonistul meu de astăzi a fost în câteva rânduri complet neatent și colegii săi au avut enorm de suferit, dar dacă stăm să analizam cu atenție progresul realizat de Alvaro Dominguez vom putea observa că greșelile nu fac parte din arsenalul său defensiv. Atletico Madrid ocupă momenta poziția a 8-a în Primera Division și astăzi începând cu ora 23:00 întâlnește pe teren propriu o altă grupare care nu a avut un start dorit de campanie, Deportivo La Coruna.

Update: Alvaro Dominguez a avut o evoluție excelentă în partida disputată pe teren propriu împotriva celor de la Deportivo La Coruna. Fundașul central spaniol în vârstă de 21 ani a fost foarte aproape în două rânduri să-și treacă numele pe lista marcatorilor, însă concentrarea în momentul finalizării a lăsat de dorit, din păcate. Chiar și în aceste condiții, Atletico Madrid tot a obținut un nou succes în Primera Division. Starul argentinian Sergio Aguero a reușit o dublă pentru campioana en-titre din Europa League și astfel prestația apărătorului central a rămăs remarcabilă doar pe linia defensivă.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii