Leroy Fer, fotbalist asemănător ca stil de joc cu englezul Frank Lampard


Singurul meu nume propus în această ultimă zi a săptămânii vine din fotbalul olandez. Leroy Fer este un mijlocaș creativ care apără culorile unuia dintre cele mai apreciate cluburi profesioniste din '' țara lalelelor'' , Feyenoord Rotterdam. Gruparea din sudul Olandei nu traversează cea mai fastă perioadă din istorie, fiind nevoită în acest sezon să accepte umilința unei înfrângeri mai mult decât dureroase, 10-0 cu PSV Eindhoven. Partida respectivă a confirmat faptul că elevii lui Mario Been nu și-au intrat într-o formă respectabilă încât să îndure o asemenea corecție. Cu toate acestea însă, echipa plină de puști senzaționali oferă posibilitatea microbiștilor să admire un fotbalist tânăr din curtea acestei grupări. Leroy Fer reprezintă atracția principală de pe impunătorul De Kuip și în actuala ediție de Eredivisie, acest fotbalist și-a demonstrat calitățile excepționale în momentele dificile ale sezonului, reușind să-și arate susținerea reciprocă față de suporteri, cât mai ales asupra propriilor săi colegi.

Născut în Zoetermeer, Leroy Fer și-a început cariera fotbalistică la gruparea de tinere talente din orașul său natal, DWO. Timpul petrecut la această echipă a fost foarte bun și după jucarea unor partide amicale cu juniorii principalelor două grupări din Rotterdam, Sparta și Feyenoord, conducătorii ultimei formații enumerate de mine și-au manifestat dorința să-l achiziționeze definitiv și au apelat la un bun prieten de-al său (Kaj Ramsteijn) în așa fel încât tranzacția să nu eșueze. Cumpărat la doar 9 ani de către Feyenoord Rotterdam, Leroy Fer a cunoscut consacrarea în cadrul academiei clubului, numărându-se printre figurile remarcabile avute la dispoziție de responsabilii centrului de copii și juniori ai batavilor. Prestațiile remarcabile din academie îl face pe tehnicianul de atunci al olandezilor, domnul Bert van Marwijk să-l convoace în lotul lărgit, iar mai apoi îi acordă o binemeritată șansă de a respira rigorile fotbalului batav împreună cu coechipieri mult mai experimentați decât el. Pe data de 2 Decembrie 2007, Fer este aruncat în luptă de actualul selecționer al Olandei în ultimele 5 minute ale disputei avute cu Heracles Almelo, înlocuindu-l pe turcul Nuri Șahin, unul dintre copii de suflet al tehnicianului olandez.

De la acest debut care a însemnat recunoașterea parcursului impresionant avut în academie, Leroy Fer a devenit un titular incontestabil, indiferent de antrenorul care a avut oportunitatea să lucreze cu talentul său imens. Sezonul competițional 2007-2008 s-a încheiat cu triumful în Cupa Olandei și tânărul de numai 17 ani pe atunci își vedea unul dintre visele copilăriei împlinite 100%. Faptul că își câștigase un post de titular șa Feyenoord a fost un bun prilej pentru selecționerii de juniori și tineret să-i acorde încă odata șansă să stralucească și în cadrul naționalelor mai mici ale Olandei. Federalii batavi au fost pur și simplu încântați de jocul său și în anul 2008 a fost recunoscut de oficiali ca fiind cel mai îndreptățit tânăr fotbalist să aspire la o carieră fulminantă în sportul rege și datorită evoluțiilor sale fantastice avute atât în tricoul selecționatei și al formației sale a fost distins de către membrii clubului cu titlul de talentul anului în Rotterdam. În continuare progresul său a cunoscut un alt capitol încântător în carieră și la doar 18 ani debutează în cupele europene împotriva grupării suedeze Kalmar FF. Se întâmpla într-o dată de 18 Septembrie 2008 și batavii erau pur și simplu obligați să învingă pentru a pătrunde în grupele Cupei UEFA, deoarece în manșa tur suedezii învingeau cu scorul de 1-0. În retur, Feyenoord s-a impus cu 2-1, iar golul calificării a fost înscris de protagonistul meu de astăzi.

Directorul general al olandezilor, marele Leo Beenhakker a criticat dur sezonul mai puțin reușit atunci în Eredivisie, dar a ținut să-l felicite personal pe Leroy Fer pentru contribuția sa avută în sezonul competițional 2008-2009, unul în care Feyenoord s-a clasat de abia pe locul 7, la peste 35 puncte distanță de campioana AZ Alkmaar. De atunci și până în prezent Fer a fost încercat de tehnicienii perindați pe la cel mai important club din Rotterdam pe diferite poziții și cea pe care a dat cele mai multe satisfacții a fost de departe cea de mijlocaș creativ, Mario Been fiind antrenorul care are meritele sale în ocuparea acestei poziții care l-a consacrat și i-a dat posibilitatea fostului său antrenor, Van Marwijk, să fie foarte atent asupra unei eventuale convocări în lotul reprezentativei ''portocalei mecanice'' . Formația din sudul Olandei se află într-o poziție jenantă pentru pretențiile acestui brand puternic în țara recunoscută în lume pentru frumusețea celebrelor lalele și este nevoie urgentă de un succes pentru a simți ușurarea unui loc 14 ocupat în momentul de față. Astăzi începând cu ora 15:30, Feyenoord se duelează pe De Kuip cu concitadina Excelsior, o grupare aflată în luptă directă în ceea ce privește evitarea retrogradării. Șutul său puternic de la distanță care amintește microbiștilor de englezul Frank Lampard ar putea face diferența în această după-amiază și totodată ar însemna automat un pas important spre ocuparea unui eventual loc care le-ar garanta ieșirea din această rușinoasă poziție din clasamentul Eredivisie.

Update: Leroy Fer este indisponibil până spre mijlocul lunii viitoare, din cauza unei accidentări groaznice petrecute în umilința cu PSV Eindhoven, 10-0. Recunosc că era de datoria mea să aflu ultimele noutăți legate de acest jucător, dar am uitat definitiv de evenimentul petrecut cu aproximativ o lună în urmă și astfel această greșeală nu mai poate fi reparată în niciun fel. Feyenoord Rotterdam a obținut o nouă victorie în campionat, 1-0 cu concitadina Excelsior. Singurul gol al întâlnirii a fost marcat de către un alt tânăr fotbalist de mare perspectivă, Luc Castaignos.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii