Benedikt Höwedes, stâlpul defensivei celor de la Schalke 04


Ultima etapă din faza grupelor celei mai titrate competiții intercluburi UEFA Champions League, va lua astăzi sfârșit. Toate formațiile participante în această competiție au avut evoluții foarte bune, respectiv imprevizibile. Putem asista astăzi la premiere absolute în Liga Campionilor, dar totul depinde în mare măsură de ceea ce vor realiza fotbaliștii echipei respective. Una dintre surprizele plăcute din actuala ediție este gruparea nemțească Schalke 04. Datorită parcursului extraordinar avut până acum care le-a garantat de altfel calificarea în optimile de finală, voi aminti un tânăr fotbalist care a impresionat așteptările germanilor, fiind un adevărat lider în defensivă. Benedikt Höwedes reprezintă în momentul de față un model pentru viitoarea linie de fundași centrali avuți la dispoziție de vice-campioana Bundesligii. Promovat în cadrul primei echipe de către Mirko Slomka, Höwedes și-a câștigat instantaneu postul de titular în defensivă, reușind să facă față altor fundași de meserie care se luptau cu el pentru titularizare. Fotbaliști respectați precum Bordon, Westerman sau Krstajic au fost nevoiți să predea ștafeta, părăsind destinele grupării di Gelsenkirchen.

Principala sa calitate este de departe vigilența cu care-și tratează adversarii, fiind de asemenea și un bun recuperător, el evoluând și în postura mijlocașului defensiv când situația devenea critică pentru Schalke 04. Tocmai datorită faptului că și-a atins scopul devenind ''piesă de rezistență'' în cadrul defensivei, Höwedes se remarcă printr-o ușurință fantastică de a pătrunde spre careul advers, însă doar în momentul în care este poziționat pe gazon ca mijlocaș defensiv. Sunt rare ocaziile când prinde această poziție în teren, dar atunci devine instantaneu liderul de care cei porecliți ''Die Königsblauen'' au mare nevoie. Știe exact când este necasară implicarea sa în momentele dificile ale unei partide și prin această demonstrație de mare profesionalism a cucerit un întreg oraș. Din anul 2007 și până în prezent, tânărul fundaș central în vârstă de 22 ani a devenit un fotbalist idolatrizat de suporteri pentru că și-a arătat susținerea și loialitatea când această grupare se afla în pragul disperării. Cea mai mare performanță obținută de Höwedes este câștigarea Campionatului European de tineret cu naționala Germaniei din anul 2009, care s-a desfășurat în Suedia.

Faptul că firma rusească Gazprom susține financiar formația antrenată momentan de către Felix Magath le-a permis în mare măsură nemților să construiască în vara acestui an o adevărată echipă. Printre numele care au acceptat provocarea de a îmbracă tricoul albastru se află Klass-Jan Huntelaar, Raul Gonzalez Blanco sau Manuel Jurado. Germanii se pot considera norocoși cu actualul colectiv, fiind determinați să cunoască într-adevăr marea performanță. Germanii ocupă prima poziție în clasament cu 10 puncte, dar în același timp poate provoca eliminarea adversarei întâlnite astăzi. Benfica Lisabona nu mai are absolut nicio șansă în privința obținerii unui loc ce garantează pătrunderea printre cele mai bune 16 echipe ale Europei și se luptă cu Hapoel Tel-Aviv pentru un loc în actuala ediție de Europa League. În tur, Schalke s-a impus cu scorul de 2-0 și dacă într-adevăr vor să-i elimine pe lusitani, ei trebuie să-și facă datoria pe deplin. Vom vedea cu toții dacă nemții sunt cu adevărat profesioniști.

Update: Fazele grupelor din cea mai importantă competiție intercluburi de pe bătrânul Continent s-a încheiat ieri. Schalke 04 este una dintre formațiile care au câștigat grupa din care au făcut parte. Meciul din Lisabona a fost un bun prilej să-i admir calitățile tehnice lui Benedikt Höwedes. Deși este un fundaș de meserie, germanul a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști de pe Da Luz. Și-a orchestrat impecabil linia defensivă și spre finalul întâlnirii a fost răsplătit dumnezeiește cu un nou gol în tricoul grupării antrenate de Felix Magath. Este a doua sa reușită consecutivă, după ce în ultima etapă din Bundesliga a înscris în poarta celei mai titrate formații nemțești, Bayern Munchen. A știut să rămână concentrat în momentele dificile ale disputei cu lusitanii și datorită faptului că și-a condus exemplar colegii din apărare a încercat din nou să-și treacă numele pe lista marcatorilor și această provocare i-a reușit 100%. Germanii au arătat tuturor că sunt adevărați profesioniști. Jos pălăria.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii