Yacine Brahimi, un nou fotbalist provenit din celebra academie Clairefontaine


Singurul meu nume propus astăzi vine din campionatul Franţei. Una dintre surprizele plăcute ale actualei ediţii de Ligue 1, Stade Rennes, oferă microbiştilor prilejul să admire îndeaproape foarte mulţi tineri de perspectivă. ''Bretonii'' se află momentan pe ultima treaptă a podiumului în campionat şi un mare merit pentru această ascensiune remarcabilă îî revine tehnicianului Frédéric Antonetti. Lotul foarte tânăr avut la dispoziţie de domnia sa l-a ajutat într-o oarecare măsură să-şi impună necesarul punct de vedere asupra acestor fotbalişti care doresc nespus să facă progresul absolut care constă în pregătirea exemplară atât de benefică în privinţa ajungerii la un nivel ridicat de performanţă. Din cadrul acestei formaţii mi-a atras atenţia în mod plăcut un tânăr mijlocaş coordonator de numai 20 ani. Yacine Brahimi provine din academia "Le Centre Technique National Fernand Sastre" , cunoscută de microbişti sub titulatura de Clairefontaine, un fel de '' Luceafărul '' din perioada glorioasă a fotbalului românesc.

Între anii 2003 şi 2006, Brahimi a fost instruit de compatrioţi precum Thierry Henry, William Gallas sau Jimmy Briand, totul pentru a căpăta experienţa necesară pentru un tânăr lipsit de absolut orice perspectivă. Timpul petrecut lângă figuri proeminente ale fotbalului franţuzesc i-a priit de minune, fiind caracterizat de responsabilii acestui centru de copii şi juniori ca fiind un elev de admirat în privinţa determinării şi mai ales a responsabilităţii, un factor foarte important pentru un fotbalist profesionist. Anul 2007 l-a adus în ochii scouterilor grupării din nord-vestul Franţei. Aceştia n-au ezitat deloc să-i acorde o şansă importantă în carieră şi l-au convins să îmbrace tricoul predominant roşu. În primii săi ani petrecuţi pe Route de Lorient, mare lucru nu a realizat, întrucât nu prea a avut şanse deloc să debuteze în cadrul echipei mari, fiind mai degrabă un lider pentru echipa U18, unde de altfel a câştigat campionatul rezervat fotbaliştilor până în 18 ani şi Gambardella Cup, competiţie rezervată celor cu vârstă cuprinsă între 16-19 ani. Un an mai târziu a fost împrumutat la gruparea de ligă secundă Clermont Foot, totul pentru a deveni mult mai responsabil cu el însuşi.

Experienţa lângă sportivi mult mai maturi decât el a avut un rol esenţial în progresul său şi mai târziu le-a mulţumit oficialilor ''bretoni''. Grupări precum Arsenal Londra sau Real Madrid s-au declarat interesate de acest fotbalist, dar Frédéric Antonetti a ţinut să-l convoace permanent în prima echipă, totul pentru a evita achiziţionarea definitivă. 7 august 2010 a fost data debutului său în tricoul roşu, într-un rezultat de egalitate scos împotriva actualului lider în Ligue 1, OSC Lille, 1-1. Prestaţia foarte bună i-a adus o mărire substanţială de salariu şi noul contract individual de muncă îl va ţine la Stade Rennes până în anul 2014. De atunci, Frédéric Antonetti l-a promovat insistent, având o slăbiciune pentru acest Yacine Brahimi, tocmai datorită extraordinarei stăpâniri de sine când deţine balonul la picioare. Calitatea cea mai de preţ pentru Brahimi este de departe tehnicitatea, acolo unde se descurcă de minune, fiind pus în dese rânduri să-şi găsească colegii din avanposturi cu pase impecabile trimise în adâncime.

La doar 20 de ani ai săi ştie să protejeze mingea şi de asemenea un alt factor determinant în privinţa sa îl reprezintă psihicul desăvârşit. Datorită faptului că este cunoscut în Franţa precum un fotbalist talentat şi în acelaşi timp foarte tehnic, Yacine Brahimi a fost până nu demult caracterizat ca fiind noul Zinedine Zidane. Această comparaţie a fost făcută mai degrabă datorită originilor algeriene, dar pentru că l-a adus în această postură inedită a devenit instantaneu un punct de atracţie în Franţa şi nu a cedat deloc enormei presiuni, devenită obişnuită în astfel de momente. A ştiut să rămână cu picioarele pe Pământ şi nu a căzut deloc în cealaltă extremitate în sportul rege, stârnind astfel multă recunoştinţă în oraş. Astăzi se joacă o nouă etapă în Ligue 1, iar Stade Rennes se va deplasa în Sochaux pentru a întâlni echipa locală, una extrem de periculoasă pe teren propriu. Partida va începe de la ora 20:00, iar eventuala contribuţie a lui Brahimi va deveni decisivă pentru un nou succes care ar garanta automat poziţia a treia în clasament.

Update: Brahimi a fost supus unui test de maturitate ieşit din comun şi a fost pur şi simplu distrus de Sochaux. Modul cum s-au pregătit gazdele pentru întâlnirea cu ocupanţii poziţiei a 3-a din Ligue este demn de apreciat. Elevii lui Francis Gillot le-au administrat ''bretonilor'' o corecţie severă. Scorul final de 5-1 i-a adus cu picioarele pe Pământ în privinţa luptei neîncetate cu adversarii pentru ocuparea unui loc în cupele europene. Stade Auguste Bonal a fost un adevărat vulcan care a erupt permanent, tocmai datorită prestaţiilor favoriţilor, care au fost demne de apreciat. Brahimi a fost neutralizat şi astfel jocul oaspeţilor a scârţâit lamentabil, totul culminându-se cu elimiarea portarului Nicholas Douchez, eliminat într-o seară de care cu siguranţă vor să uite toţi cei care apără culorile clubului Stade Rennes.




Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii