Adam Maher


Închei ziua de astăzi cu un mijlocaș ofensiv de origine marocană care a avut un rol esențial în clasarea grupării AZ Alkmaar pe prima poziție din Eredivisie. Numele său este Adam Maher, jucător ce a stabilit un record impresionant în istoria fotbalului batav. Mai multe despre acest eveniment veți afla în rândurile următoare și desigur, calitățile sale nu vor fi uitate cu ușurință, întrucât din acest motiv îl amintesc cu mare plăcere. Să începem, zic.

Născut în Diemen, Olanda, Adam Maher și-a început activitatea fotbalistică în cadrul unui centru de prestigiu din orașul său natal. Avea numai 5 ani când s-a hotărât asupra acestei decizii și după aproximativ 3 ani în care a petrecut majoritatea timpului împreună cu alți copii extrem de talentați și dornici să ajungă precum idolii lor, ajunge la AVV Zeeburgia. Clubul îi oferea prilejul să înțeleagă anumite reguli esențiale în privința îmbunătățirii vizibile al calităților și sfaturile primite i-au priit de minune lui Adam Maher, care și-a atras de partea sa extrem de mulți simpatizanți, datorită în mod deosebit dorinței sale de afirmare pe plan intern. Din această cauză scouterii îl vizitau non-stop în tentativa să-l convingă într-o oarecare măsură să abandoneze pista Zeeburgia, mai ales că îndeplinise cerințele clubului. Dintre grupările puternice din Eredivisie, AZ Alkmaar s-a mișcat inteligent, legitimându-l pe când avea doar 11 ani, o vârstă din care ai toate șansele să-ți atragi simpatii de partea ta, dacă într-adevăr respecți ca atare sportul rege, un sport cu două fețe în majoritatea cazurilor, indiferent de renumele celui implicat. Ei bine, conducătorii batavi de la fosta campioană din Eredivisie l-au sprijit moral în tentativa puștiului de a-și clădi un renume timpuriu, dar semnificant în privința promovării în echipa de seniori, unde se oferă întotdeauna șanse oricărui individ preocupat de cariera sa.

Talentul său era valorificat permanent și aștepta decizia unei binemeritate promovări în echipa de seniori, care a venit în 2010. Pe atunci avea numai 17 ani și semna contractul de profesionist. Convocările constante în selecționata de juniori a Olandei l-au apropiat evident de jocul perfect și oferindu-i destule oportunități să-și demonstreze calitățile ce i-au convins pe oficialii batavi să-l achiziționeze, Adam Maher avea să mulţumească tuturor pentru sprijinul acordat în privinţa posibilităţilor de afirmare, atât pe plan intern, cât mai ales extern. În urmă cu un an, Maher a debutat în cupele europene într-un meci cu BATE Borisov ce l-a plasat în arhiva fotbalului batav. Golul înscris în poarta bielorusului Hutar a însemnat doborârea unui record, devenind astfel cel mai tânăr marcator al vreunei echipe profesioniste din ''țara lalelor'' în Europa League. Instantaneu a devenit un fotbalist responsabil, iar AZ Alkmaar profită îndelung de această iminentă determinare.

În momentul de față, cei porecliți ''fermierii'' ocupă poziția fruntașă în campionat, Adam având o contribuție decisivă. Folosindu-și ideal calitățile ireproșabile ce constă într-o stăpânire de sine uluitoare, fantezia driblingului fiind semnificantă în acest sens. Repet, reușește în dese rânduri să speculeze prompt spațiile ivite de fundașii adverși, furnizând astfel pasa ideală către colegii săi din avanposturi, dovedind în acest condiții, maturitate sportivă. Încearcă permanent să asculte sfaturile primite din partea staff-ului tehnic, deoarece ambele părți se află în aceeași situație și acest lucru îi convine de minune lui Adam Maher. Dacă se punea problema să evolueze în tricoul unei echipe modeste, probabil m-aș fi gândit de 2 ori înainte să public acest material ce-l privilegiază nespus, dar AZ Alkmaar îndeplinește toate criteriile de performanță. Psihicul său de învingător îl recomandă cu ușurință să aspire la dobândirea unei reputații inimaginabile.

P.S. Atât pe ziua de astăzi cu amintirea puștilor ce au avut un an 2011 realmente fabulos. Mâine veți avea oportunitatea să descoperiți puști sub 19 ani, 4 la număr. Vă doresc o noapte liniștită și lipsită de griji.

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii