Alan Dzagoev


Rusia este cunoscută mapamondului că oferă prilejul tinerilor să considere sportul ca fiind primordial în privința revirimentului personal, indiferent de sportul practicat de către tine. Din acest punct de vedere, sportul rege n-avea cum să lipsească din preferințele copiilor, condițiile fiind extraordinare. Din pricina multimiliardarilor care investesc masiv, un fotbalist extrem de promițător a profitat îndelung de faptul că centrele de copii și juniori nu duc lipsă de fonduri. Numele său este Alan Dzagoev și în rândurile următoare aveți oportunitatea să aflați traiectoria carierei sale de până acum.

Născut în Beslan, Alan Dzagoev a fost introdus în lumea fotbalului într-un mod bizar, aș îndrăzni să afirm. Până acum eram obișnuiți ca fii să își înduplece părinții în așa fel încât să își vadă visul împlinit, dar mama sa, o fană împătimită a sportului rege, l-a ajutat să cunoască îndeaproape farmecul vieții, ca să zic așa. Faptul că mama lui l-a observat jucând pe străzi împreună cu fratele său și alți amici, a contat decisiv. Terek Beslan, un centru de copii și juniori din orașul natal, a fost rampa de lansare. Până în momentul împlinirii vârstei de 16 ani, a fost ucenic la anumite centre private specializate în dezvoltarea fotbalistică. În sezonul competițional 2006-2007 s-a transferat la Krylia Sovetov-SOK și din momentul debutului în prima ligă rusească a reușit în 37 de partide jucate să-și treacă numele pe lista marcatorilor de 6 ori, ceea ce i-a determinat pe oficialii clubului CSKA Moscova să-l achiziționeze spre sfârșitul anului 2007, mai precis în luna decembrie. Din 2008 și până în prezent a reușit să devină idol, deși are doar 21 de ani. Inițial, ca în cazul fiecărui tânăr ce dorește instantaneu să devină titular incontestabil, Alan Dzagoev a fost testat în meciurile de cupă și nu în cele din urmă, acordându-i câteva minute suplimentare în campionat pentru a-l determina în așa fel încât să ''explodeze'' pur și simplu.

De altfel, contribuția puștiului în câștigarea Cupei Rusiei de către CSKA Moscova în sezonul 2007-2008 a fost esențială, Dzagoev înscriind în fazele superioare goluri care au contat decisiv. S-a remarcat printr-o dispoziție remarcabilă de joc, având viziunea necesară furnizării pasei decisive, respectiv plasarea șuturilor din lovitură liberă în așa fel încât să-l oblige pe portarul advers să scoată balonul din plasa porții sale. Această calitate uluitoare al transformării loviturilor libere a atras atenția marilor cluburi europene, dar infuzia puternică de capital îl privilegiază nespus, dar în același timp conștientizează desele apariții mediatice în care se află și încearcă tot timpul să uite definitiv de așa zișii foto-reporteri preocupați în mod deosebit să caute întotdeauna senzaționalul. Da, ați auzit bine. Acest puști fentează impecabil mass-media globală, stăpânindu-și ideal anumite preferințe. Tocmai de aceea, este privit drept un ambasador al celebrei lozinci '' nu joci fotbalul doar pentru faimă și bani, ci considerând sportul rege precum un mod unic de viață '' . Știe în permanență să mulțumească publicul larg, datorită în special mentalității desăvârșite, care nu cedează niciodată în tentativa lăudabilă de a-și pune contribuția într-un joc oficial, indiferent de miză. Când într-adevăr este nevoie de accelările sale care destabilizează defensiva adversă, nu ezită să-și valorifice calitățile și de asemenea, în privința executării fazelor fixe, unde excelează cel mai bine pe durata celor 90 de minute regulamentare.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii