Ander Herrera


În acest week-end îmi propun să amintesc patru fotbaliști pe zi până în momentul începerii unei noi săptămâni, antepenultima din calendar. Profit de faptul că zilele de sâmbătă și duminică nu sunt planificate în privința serviciului actual, iar din această cauză, voi, cititorii acestui blog, sunteți privilegiați nespus. Încep seria de 4 cu un fotbalist de origine spaniolă, actualmente component al grupării Athletic Bilbao. Ander Herrera este un mijlocaș ofensiv, ce și-a arătat calitățile senzaționale încă din perioada petrecută la Real Zaragoza. De altfel, Ander este produs 100% al fostei câștigătoare de Cupa Cupelor. Cu ajutorul tatălui său a intrat în clubul din Aragon la vârsta de 11 ani, din cauza influenței excesive al domnului Pedro Herrera , care era tehnician în centrul de copii și juniori. Între anii 2000-2008 și-a îmbunătățit vizibil stilul de joc. În primul rând, stăpânește uluitor balonul și clarviziunea îi permitea să furnizeze întotdeauna pase excepționale. Debutul său în echipa de seniori s-a consemnat în sezonul competițional 2009-2010. José Aurelio Gay, antrenorul de atunci al Zaragozei a avut încredere oarbă în posibilitățile de afirmare ale puștiului. Încânta publicul printr-o determinare specifică, devenind astfel un jucător ce nu-și propune nimic altceva decât să instaureze o mentalitate desăvârșită într-un colectiv. Tocmai de aceea, puștiul deține în arsenalul propriu această calitate indispensabilă obținerii performanței, întrucât nu poți emite pretenții dacă n-ai responsabilitate.

S-a integrat perfect în angrenaj și lipsea doar momentul descătușării, ce a venit într-o perioadă critică pentru destinele clubului Real Zaragoza. După un sezon de acomodare cu rigorile primului eșalon fotbalistic ca importanță din Spania în care s-au clasat pe locul 14, ''albii'' au întâmpinat probleme în cel de-al 2-lea sezon, cel în care ești condamnat pur și simplu să îți îmbunătățești mentalitatea dacă într-adevăr dorești cu prisosință să rămâi în prima divizie. Ei bine, spre ultimele luni competiționale ale stagiunii precedente, Ander Herrera a contribuit decisiv la salvarea Zaragozei de la retrogradare. La un moment dat, ocupat de abia poziția a 17-a, însă n-a rămas dator conducerii. În iarnă Athletic Bilbao bătuse palma cu Zaragoza în privința achiziționării definitive, dar l-au lăsat până în momentul sfârșitului de campionat, totul pentru a-l determina să contribuie decisiv la rămânerea în La Liga.

Prestațiile lui Ander Herrera au fost de-a dreptul inimaginabile, entuziasmante în acest sens. Pur și simplu s-a autodepășit sufletește, punându-și asfel în valoare driblingul încântător și viziunea asupra jocului, determinantă în astfel de condiții prielnice. Furnizarea paselor a fost un alt capitol esențial, cât și apariția surprinzătoare în careul advers, a fost un argument esențial pentru actualii conducători de la Athletic Bilbao, care au profitat îndelung de faptul că Ander este basc la origini. Sezonul fulminant petrecut pe La Romareda i-a fost de mare ajutor în vara acestui an, când s-a proclamat împreună cu colegii săi de la reprezentativa Spaniei de tineret, campioni în cadrul CE desfășurat în Danemarca, unde a înscris 2 goluri și a reușit să creeze alte oportunități pentru coechipierii din avanposturi. 2011 a fost un an fabulos pentru Ander Herrera și acest lucru se observă iminent în momentul de față, unde a devenit într-un interval scurt de timp, idol pe San Mames, ''catedrala'' fotbalului spaniol.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii