Martin Montoya


Secolul XXI aparține de departe unui singur club, FC Barcelona. Performanțele obținute după intrarea în milleniul 3 se datorează în mod deosebit priceperii conducerii gigantului din Catalunya, care a preferat să promoveze tineri de mare perspectivă, în detrimentul achiziționării celor mai buni fotbaliști în momentul respectiv. Desigur, au fost anumite excepții ce au încălcat această regulă, însă majoritatea fotbaliștilor au fost legitimați în spiritul catalan, pentru a facilita într-o oarecare măsură triumful suprem. Ideea reputatului tehnician batav Johan Cruyff s-a dovedit rețeta succesului și din momentul despărțirii s-a transformat într-un sfătuitor de nădejde. Din această cauză s-au perindat prin celebra academie La Masia destui puști preocupați de factorul spectaculozității, indiferent de poziția de pe gazon. Unul dintre aceștia se numește Martin Montoya Torralbo. Mai multe informații despre calitățile ireproșabile ale celui venit în Barcelona de la 8 ani să reprezinte interesele singurului club de pe mapamond care a câștigat absolut toate trofeele în care a fost angrenat pe durata unui singur an calendaristic, veți afla în rândurile următoare.

Născut în data de 14 aprilie 1991 într-o suburbie ce aparține de provincia catalană, mai precis în Gavà, Martin Montoya și-a dedicat neîncetat timp în privința sportului rege încă din perioada școlii, unde la vârsta de 9 ani a avut posibilitatea să-și continue studiile în centrul de copii și juniori La Masia, o academie esențială dobândirii unei reputații fantastice. Rampa de lansare s-a numit CF Gavà, însă scouterii clubului iberic au reușit să-l convingă asupra înregimentării. Timp de un deceniu, Montoya și-a perfecționat stilul de joc, iar în anul 2009, Luis Enrique, antrenorul filialei catalane de atunci l-a convocat, întrucât a fost realmente încântat de pătrunderile impetuoase pe banda dreaptă de atac. Ei bine, domnia sa a reușit într-un interval scurt de timp să-l determine să-și îmbunătățească anumite defecte în așa fel încât selecționerii de tineret, respectiv al echipei de seniori, să fie extrem de vigilenți asupra progresiei puștiului. De atunci, fundașul dreapta îi datorează respect celui poreclit ''Lucho'' . A avut un merit indiscutabil în promovarea ''satelitului'' din cea de-a 3-a divizie în cel de-al doilea eșalon fotbalistic ca importanță din Spania. Din momentul respectiv, i-a atras atenția lui Guardiola, personaj extrem de influent în concepția tinerilor avuți la dispoziție de FC Barcelona. Când ești încurajat permanent de-o legendă, automat simți descătușare sufletească și dorești cu insistență să-ți desăvârșești pregătirea profesională.

Prestațiile remarcabile l-au convins în cele din urmă pe Guardiola că într-adevăr merită o șansă de promovare, iar partida cu RCD Mallorca survenită în data de 26 februarie constituie debutul său în echipa de seniori, ceea ce i-a determinat pe Luis Milla și Vicente del Bosque să aibe posibilitatea pe viitor să îi trimită telegrama de convocare, deoarece a dovedit maturitate în tot acest timp esențial perfecționării. Cel mai bun sezon competițional din istoria participărilor în Liga Adelante al filialei blaugrana l-a avut printre protagoniști pe acest Martin Montoya, fundaș dreapta ce poate destabiliza cu ușurință defensiva adversă, chiar dacă joacă rolul unui fundaș lateral. Are întotdeauna apetitul ofensiv necesar și în dese rânduri favorizează ca atare ofensiva, din pricina driblingurilor sclipitoare și nu în cele din urmă al centrărilor de calitate îndreptate spre atacanți.

Din acest punct de vedere seamănă izbitor ca stil de joc cu legendarul Albert Ferrer, un alt produs excepțional al academiei La Masia. 2011 a fost un an fabulos pentru Martin Montoya. Împreună cu colegii săi de la tineret au câștigat CE din Danemarca, protagonistul nostru de astăzi evoluând în toate partidele disputate. Ulterior succesului, Del Bosque l-a convocat în reprezentativa de seniori și mai târziu Josep Guardiola i-a acordat șansa debutului în Liga Campionilor. Fundașul dreapta i-a mulțumit ca atare unuia dintre copii de suflet al inconfundabilului Cruyff, înscriind într-un meci terminat 4-0 împotriva celor de la BATE Borisov din ultima etapă a actualei ediții de Champions League. Agilitatea i-a permis să aibe momentul său de glorie pe cel mai mare stadion al Europei și în viitorul apropiat se anunță înlocuitorul mult mai titratului Daniel Alves. O spun fără ezitare pentru că știu în sinea mea de ce este în stare acest jucător. Desigur, totul depinde 100% de el.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii