David Alaba


Fotbalul austriac se află într-o decădere liberă încă dinaintea milleniului 3 și totodată îi dezavantajează enorm în privința atragerii tinerilor către sportul rege, mai ales că această națiune este cunoscută ca fiind specializată pe sporturile de iarnă, nicidecum în anumite sporturi predominant colective cum este fotbalul. Totuși, acest lucru nu i-a împiedicat absolut deloc să încerce găsirea unei soluții urgente de îmbunătățire evidentă în infrastructură, pentru a rezolva problema centrelor de copii și juniori, abandonată fără menajamente. De-a lungul timpului au existat fotbaliști excepționali, iar nume precum Wolfgang Feiersinger, Andreas Herzog sau inegalabilul Toni Polster, un atacant ce și-a demonstrat iminenta pasiune pentru fotbal, au adus prestigiu țării. Cei trei s-au remarcat în Bundesliga, campionatul Germaniei, impresionând în mod deosebit asistența. Ei bine, un mijlocaș polivalent în persoana lui David Alaba, reușește să aducă un gram de nostalgie vremurilor extraordinare ale fotbalului austriac, printr-o dezinvoltură iminentă, datorită în special faptului că este legitimat la Bayern München, club realmente glorios. Acest lucru îl determină să fie în permanență atent asupra detaliilor tehnico-tactice, întrucât ai sprijinul conducerii în momente neplăcute. Cum a conștientizat David Alaba această necesitate și motivul întemeiat pentru care a fost înregimentat la gruparea nemțească, veți afla în rândurile următoare.

Născut în data de 24 iunie 1992 de un cuplu filipinezo-nigerian în Vienna, David Alaba a apărut în fotbalul european destul de târziu, aș îndrăzni să afirm. Bineînțeles, dacă vârsta de 10 ani vi se pare adecvată începerii acestei aventuri splendide, îmi cer scuze față de cititori, dacă nu, ne vedem în continuare de treaba noastră, aceea de a-l prezenta conștiincios pe puști. David a fost lansat în sportul rege la SV Aspern, un ''satelit'' al grupării Austria Vienna. A fost supervizat îndeaproape de către oficialii ''alb-violeților'' și cooptat după numai 4 luni petrecute în Aspern. Timp de șase ani, David Alaba a uimit conducerea austriacă prin devotament și spirit de sacrificiu. Deși era în momentul respectiv un copil, acest lucru nu l-a dezavantajat, dorința sa fiind mai presus de absolut orice prestații ce îl dezonorau total. Scouterii diverselor cluburi pretențioase din domeniul fotbalului s-au interesat de serviciile sale. În momentul împlinirii vârstei de 16 ani, grupări precum AC Milan, Internazionale Milano, FC Liverpool sau Bayern München l-au contactat pe jucător și decizia îi aparținea 100%, astfel că David Alaba a ales cea mai galonată echipă germană din istorie, pentru că l-au invitat de mai multe ori să cunoască îndeaproape istoria clubului, atrăgându-l astfel într-o capcană inedită și aceste momente realmente unice l-au convins să devină component al bavarezilor. Desigur, s-a ajuns la această decizie, din cauza talentului său.

Ulterior, aparițiile sale în echipa de seniori au venit de la sine. Inițial, David Alaba și-a continuat perioada junioratului, sezonul 2008-2009 fiind ultimul în acest sens. În stagiunea următoare, filiala bavarezilor l-a avut în lotul lărgit, evoluțiile austriacului fiind excelente. Debutul său în echipa de seniori s-a consemnat în data de 10 februarie 2010 într-un meci cu Greuther Fürth care a contat pentru Cupa Germaniei. Prezența puștiului pe gazon a fost demnă de apreciat. Agilitatea, perseverența și discplina tactică s-a observat îndelung în calitățile sale și Louis van Gaal a putut să se folosească pentru o perioadă îndelungată de serviciile sale, poziționându-l pe alte posturi nefamiliare, dar puștiul s-a conformat ca atare și nu a dezamăgit, indiferent de poziționarea sa pe gazon. Chiar dacă a fost în dese rânduri, fundaș stânga, mijlocaș defensiv, extremă sau ofensiv, David Alaba s-a folosit exemplar de anumite avantaje indispensabile progresiei absolute, primind în aceste condiții, sprijinul conducerii, cât și al staff-ului tehnic.

El a conștientizat evident atenția tuturor îndreptată spre posibilitățile de afirmare și în același timp s-a implicat sufletește în grup, dar destituirea fostului tehnician al olandezilor de la Ajax Amsterdam l-a blocat pur și simplu, întrucât îi simțea lipsa celui care într-adevăr a avut încredere în el. Împrumutul la TSG Hoffenheim l-a determinat într-o oarecare măsură să uite definitiv episodul concedierii lui Van Gaal. N-a avut decât posibilitatea resemnării și evident, era nevoit instantaneu să-și revină din punct de vedere psihic, fapt ce i-a motivat suplimentar pe Franz Beckenbauer, Karl-Heinz Rummenige și Uli Hoeneß să-l îmbărbăteze, explicându-i că întotdeauna va avea prilejul să fie coleg în vestiarul echipei cu fotbaliști exponențiali bavarezilor. După perioada dificilă, David Alaba și-a revenit complet din șoc, mulțumind ambele tabere (staff-ul și conducerea) preocupate în mod deosebit de binele jucătorului. În prezent se bucură de-o simpatie rară, mai ales în Austria. David Alaba a fost desemnat de curând fotbalistul anului. Pentru un puști de numai 19 ani înseamnă enorm și îl recomandă să devină o figură emblematică în fotbalul european și mondial.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii