Succesorul lui Douglas Maicon


Fotbalul brazilian nu duce lipsă de tineri talentați, indiferent de poziția de pe gazon, majoritatea fiind posesori al unor calități remarcabile. Unul dintre acești puști se numește Danilo Luiz da Silva, joacă pe postul de fundaș dreapta, va deveni jucătorul portughezilor de la FC Porto și de asemenea este considerat de compatrioții săi succesorul lui Douglas Maicon, fost câștigător al Ligii Campionilor cu Internazionale Milano. Mai multe despre această comparație inedită puteți afla în rândurile următoare.

Danilo se remarcă printr-o pătrundere impetuoasă, apropiată perfecțiunii în acest sens. Dovedește maturitate sportivă la numai 20 de ani și acest lucru s-a observat iminent în angrenajul actualei sale echipe, FC Santos, cât și al reprezentativei de tineret a Braziliei, campiona mondială și a Americii de Sud. Îți lasă impresia vădită că banda dreapta îi este destinată în totalitate, din pricina agilității, un factor determinant în privința unui fundaș lateral de meserie. Din această cauză, comparația cu Douglas Maicon devine argument principal, prin prisma faptulu că simte momentul prielnic să furnizeze centrări de calitate, cât și al eventualului șut îndreptat spre buturile adverse. Spre deosebire de compatriotul său, Danilo Luiz da Silva are tendința subită să șuteze plasat, ci nu în forță precum Maicon, demonstrându-și astfel calitățile tehnice desăvârșite. Prestațiile sale mi-au atras atenția în mod deosebit încă din momentul convocării în selecționata de tineret, acolo unde a reușit să-și îmbunătățească evident anumite defecte ce nu îi făceau cinste absolut deloc. Din momentul respectiv, Danilo joacă dezinvolt și bineînțeles, conducătorii cluburilor pretențioase s-au grăbit să îl achiziționeze până nu este prea târziu, bazându-se pe impactul debordand ce-l oferă în folosul eventualilor colegi de-ai săi.

A fost nevoie de câștigarea Copei Libertadores, respectiv al Campionatului Mondial rezervat fotbaliștilor până în 20 de ani, pentru a-i determina pe oficialii clubului FC Porto să reușească un nou transfer senzațional. Când te gândești că ''dragonii'' l-au achiziționat gratis, conștientizezi instantaneu posibilitatea profitului, iar acest jucător este garanția echilibrului economic. Am urmărit destule partide ale grupării FC Santos și mi-am dat seama de valoarea indiscutabilă a acestui Danilo Luiz da Silva, fundaș dreapta extrem de talentat, din toate punctele de vedere. Știe în permanență când să sprinteze fulminant pe flanc, totul pentru a asigura superioritate. Când situația într-adevăr cere să furnizezi pasa decisivă sau șut către buturile adverse, Danilo se achită extraordinar de sarcini. În ciuda vârstei sale, nu resimte absolut deloc presiunea, jucând cu o dezinvoltură propice marii performanțe. Are toate atuurile necesare să îi urmeze lui Maicon în Seleção. Nu mai găsesc superlative pentru acest talentat fundaș dreapta. Ca să convingeți de afirmațiile mele, vă las la dispoziție un videoclip în care puteți admira îndeaproape realizările puștiului. Vă doresc vizionare plăcută.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii