Pablo Sarabia


Ziua de marți mă aduce în fața promovării unui nou puști extrem de talentat. În prezent activează pentru gruparea madrilenă Getafe CF și este privit de către specialiști ca fiind unul dintre liderii reprezentativei Spaniei în viitorul apropiat, datorită în special calităților indiscutabile în ceea ce privește driblingul, un capitol unde excelează și îi determină într-o oarecare măsură pe adversari să fie vigilenți asupra depășirilor în viteză pe lângă aceștia. Numele său este Pablo Sarabia, campion european cu selecționata iberică sub 19 ani, competiție ce s-a desfășurat anul acesta în România. Mai multe despre acest fotbalist veți afla în rândurile următoare.

La numai 19 ani, Pablo Sarabia demonstrează în fiecare partidă susținută împotriva adversarilor că meticulositatea cu care își pregătește eventualul dribling depășește în unele momente limita, însă conștientizează pericolul și încearcă să evite oponentul prin diverse metode benefice spectacolului sportiv. Deși nu poate de fiecare dată să contribuie în folosul colegilor săi, întotdeauna simte demarcarea unui coechipier și furnizează pase extraordinare, fie din fază fixă, respectiv contraatac. Fiind în postura mijlocașului ofensiv, îl ajută să aibe viziune asupra jocului, întrucât poziția de pe gazon avantajează permanent pe cel aflat în spatele atacanților. Sarabia a învățat procedeul menționat în acest fragment de la tehnicieni importanți ce lucrează în centre de copii și juniori. Nu-i de mirare că deține această calitate, deoarece până în momentul parafării înțelegerii cu Getafe CF, a lucrat împreună cu Alberto Toril, antrenor la academia formației Real Madrid, Castilla.

Domnia sa a avut un rol determinant în ascensiunea puștiului născut în capitala Spaniei, dar pleiada de vedete ale sportului rege din componența madrilenilor l-a obligat pur și simplu să își găsească alt angajament, pentru că promovarea lui în cadrul echipei de seniori condusă de Jose Mourinho era imposibilă, astfel că conducătorii madrileni s-au decis să-l vândă la concitadina Getafe pentru 3 milioane de euro, însă au speculat în contract o eventuală sumă de răscumparare al jucătorului în valoare de 15 milioane euro. De atunci, îndrăzneala cu care l-a obișnuit domnul Toril să-și ridiculizeze adversarii predomină atenția pe Colloseum Alfonso Perez, cu mici excepții în acest sens. Devenind titular incontestabil în cadrul unei echipe, indiferent de nivelul acesteia, automat capeți încredere în forțele tale proprii și ambiția personală crește considerabil de îndată ce observi iminent cum anumite procedee tehnice îți iasă.

Defectele nu aveau cum să lipsească. Nimeni în lumea fotbalului nu-i considerat perfect și tocmai de aceea Pablo trebuie să îmbunătățească vizibil demarcarea, factor determinant în timpul unui meci. Are tendința să coboare spre mijlocul terenului pentru a prelua baloane, însă nu sprintează suficient încât să-l oblige pe adversar să îl marcheze strict în situații favorabile echipei sale. Jocul său este bazat pe un dribling excelent și pe executarea fazelor fixe, unde centrările de calitate au adus victorii inimaginabile, printre care una împotriva actualului lider din La Liga, FC Barcelona. Dacă într-adevăr își ameliorează aceste defecte, cu siguranță este capabil să devină în viitorul apropiat erou în Madrid, orașul său natal. Este tânăr și are în fața sa mai bine de-un deceniu în care poate realiza performanță. Îi urez succes lui Pablo Sarabia, un spaniol ce își propune obiective mărețe. Jocul său m-a adus într-o asemenea postură de elogiere. Priviți în videoclipul de jos. Vizionare plăcută!



Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii