Stefan Bell


Începutul de săptămână îmi oferă prilejul să amintesc un nou fotbalist extrem de promițător. Postul său este în defensivă și actualmente este legitimat la Eintracht Frankfurt, fiind împrumutat de către clubul ce-i deține 100% drepturile, FSV Mainz 05. Numele său este Stefan Bell și vă invit pe această cale să citiți cu mare atenție progresul realizat de puștiul în vârstă de 20 ani.

Născut în Andernach, Stefan Bell a activat în cadrul unor centre specializate în creșterea copiilor ce vor neapărat să-și perfecționează ca atare calitățile indiscutabile și în același timp necesare revirimentului personal cum ar fi JSG Rieden/Wehr/Volkesfeld sau TuS Mayen. Până în 2010 i-a priit de minune să lucreze alături de profesioniști desăvârșiți, iar FSV Mainz 05 l-a convins să-și îndrepte atenția către surpriza ediției precedente de Bundesliga, datorită în special eventualului progres absolut. Tomas Tuchel s-a arătat entuziasmat de calitățile defensive ale puștiului, astfel că înregimentarea lui a devenit o simplă formalitate, mai ales că Stefan Bell dorea cu insistență să fie ''ochit'' de un club puternic în privința bazelor de pregătire, iar echipa din Mainz a fost exact ce îi trebuia celui considerat de specialiști drept noul Per Mertesacker, datorită înălțimii sale, jocului aerian impecabil cât și spiritului de lider.

În trecut se zvonește că reputatul tehnician portughez Jose Mourinho s-ar fi interesat de serviciile sale, fiind impresionat de calitățile defensive într-un test cu selecționata Italiei din martie 2010, însă dorința germanului a fost alta și în aceste condiții suma de 1,5 milioane euro oferită de Massimo Morrati, președintele grupării Internazionale Milano, n-a fost acceptată. De atunci, Stefan Bell este împrumutat la diverse cluburi din Zweite Bundesliga pentru a căpăta experiența necesară menținerii postului de titular în angrenajul alb-roșilor. TSV 1860 München a fost clubul ce i-a acordat oportunitatea să descopere responsabilitatea și prestațiile excepționale în tricoul celei de-a 2-a echipe din oraș ca importanță l-au propulsat în vederile selecționerului sub 19 ani, Ralf Minge. Intrând într-o asemenea postură îți permiți să devii 100% urmărit de scouterii diverselor cluburi puternice din domeniul fotbalului și depinde în mare măsură de tine dacă într-adevăr dorești să faci pasul către un club cu pretenții sau să rămâi fidel filosofiei tale în ceea ce privește îmbunătățirea jocului.

Ei bine, Stefan Bell conștientizează anumite defecte vizibile în jocul său și preferă să fie împrumutat decât să facă ''cunoștință'' cu banca de rezerve la un club ambițios în sportul rege ce-ți oferă prilejul să cunoști gloria absolută. Este de înțeles atitudinea puștiului, dar este obligat în același timp să grăbească ascensiunea, mai ales că staff-ul tehnic al grupării unde este legitimat își poate pierde răbdarea nesilit. Uneori îți lasă impresia că poate să fie depășit cu ușurință în duelurile 1 contra 1 împotriva unui atacant extrem de agil, însă face față cu brio eventualelor centrări ale adversarilor, eliminându-și oponentul printr-un joc aerian splendid. Situația îl favorizează în mod nespus, deoarece înălțimea de 1.92 m îi permite să câștige duelurile aeriene cu diverși adversari, dar întâmpină în același timp probleme dacă adversar îi este un fotbalist cu asemenea profil ca al său.

Cât timp a activat pentru ''leii bavarezi'' , Stefan a lăsat o impresie plăcută și oficialii münchenezi au dorit să-l achiziționeze, însă FSV Mainz și în special Tomas Tuchel n-au dorit sub nicio formă să se despartă de Stefan Bell. Actualul tehnician al grupării clasate în sezonul precedent de Bundesliga pe locul 5 a observat iminent cum anumite defecte văzute în momentul parafării înțelegerii cu Stefan s-au îmbunătățit și într-o discuție privată cu acesta i-a recomandat să devină component al clubului Eintracht Frankfurt, întrucât i-ar asigura astfel continuitate în evoluții. Din păcate, Armin Veh nu îi acordă destule șanse încât să îi garanteze menținerea încrederii personale, dar acest lucru nu îl împiedică să-și vadă de interesul său în antrenamente, acolo unde încearcă să-l determine pe excentricul tehnician neamț să fie atent asupra calităților sale. Chiar și în aceste condiții, Stefan Bell poate deveni în viitorul apropiat un fotbalist exponențial pentru Germania, cu șanse mari să fie cooptat în Manschafft.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii