Marc-André ter Stegen



Atenția microbiștilor de pretutindeni se îndreaptă fără discuții spre eternul și fascinantul El Clasico care va începe cu doar 1 oră înainte de miezul nopții, dar în același timp pot urmări diverse partide captivante până în momentul fluierului de start de pe Santiago Bernabeu. Personal vă recomand să urmăriți Augsburg-Borussia Mönchengladbach datorită unui portar de origine nemțească, Marc-André ter Stegen. În vârstă de numai 19 ani, germanul a reușit în decursul unui sezon competițional să devină unul dintre favoriții mei în privința postului de portar, dar în rândurile de jos veți cunoaște calitățile excepționale ale acestui puști remarcabil. Să începem, zic. Născut în Mönchengladbach, ter Stegen este produs 100% al celei de-a 3-a clasate în Bundesliga, Borussia Mönchengladbach și totodată al doilea portar care a încasat cele mai puține goluri de până acum, 10 la număr. Primul clasat în această inedită comparație este titularul incontestabil al selecționatei germane și al celor de la Bayern Munchen, Manuel Neuer. Pentru a reuși într-o oarecare măsură să-ți valorifici potențialul îți trebuie multă muncă și determinare, iar Marc-André ter Stegen dovedește în fiecare meci jucat cum încrederea acordată de către staff-ul tehnic este răsplătită ca atare. Totul a început într-o perioadă nefastă pentru gruparea din North-Rhine Westphalia. Gladbach ocupa ultimul loc la jumătatea stagiunii precedente și majoritatea credeau că fosta câștigătoare de Cupa UEFA va părăsi prima scenă fotbalistică din Germania, însă totul s-a schimbat radical de îndată ce Lucien Favre a devenit antrenor. 

Găsindu-și elevii preocupați mai degrabă de câte goluri vor încasa pe meci, tehnicianul elvețian s-a trasformat într-un psiholog desăvârșit și a reușit inevitabilul, câștigarea meciului de baraj pentru menținerea în Bundesliga. Marc-André ter Stegen a fost supus unui test de maturitate și din momentul când a observat însuși domnul Favre capacitățile uluitoare ale tânărului portar de a-și menține intactă poarta, l-a titularizat încontinuu, întrucât îți garanta obținerea unor rezultate favorabile. Din 10 aprilie 2011 și până în prezent a rămas titular incontestabil datorită mobilității pe linia porții, intervențiilor salutare în cazul unui duel 100% cu atacantul, cât mai ales al plonjoanelor spectaculoase. Bineînțeles, aceste calități le-a învățat treptat, la fiecare antrenament comandat de Lucien Favre și staff-ul său. Desigur, mai ezită uneori pe centrări să prindă corespunzător balonul, respectiv să-l boxeze, însă îți facilitează exemplar avantajul de pe tabelă în 80% din cazuri. Gladbach nu se află pe poziția a 3-a doar datorită meciurilor fabuloase realizate de Marco Reus, golgeterul formației. Deși mulți consideră această echipă una în care blondinul mijlocaș ofensiv face legea, ter Stegen compensează de fiecare dată eventualele neatenții ale defensivei. 

Să scoți balonul din plasa porții tale doar de 10 ori până acum înseamnă ceva, jucătorul reușind să-și păstreze luciditatea în momente dificile pe durata unei partide, astfel că locul ocupat în momentul de față nu este întâmplător. Este conștient de faptul că o eventuală decădere motivațională îl va costa și evoluează conform așteptărilor, mai ales că Gladbach nu deține în curtea proprie portari de valorea lui ter Stegen, dar tânărul neamț nu resimte presiunea imensă ce apasă pe umerii săi. Jucând cu dezinvoltură meci de meci, capătă încredere în forțele proprii și acest lucru îl ajută enorm să-și neliniștească oponenții. Colegii săi se vor deplasa astăzi la Augsburg pentru a întâlni echipa locală în cea de-a 16-a etapă. Meciul va începe de la ora 16:30. Putem vorbi de un nou succes al ultimei clasate de pe podium? Vom vedea! Vă doresc vizionare plăcută.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii