Fede Vico, un urmaș demn al polivalenței lui Víctor Sánchez del Amo

Regiunea andaluză este propice dezvoltării fotbalului juvenil în Spania. De-a lungul timpului au ieșit în lumina reflectoarelor jucători precum Miguel Reina, Enrique Collar, Rafael Gordillo, Kiko Narváez, Diego Tristan, Fernando Hierro și recent, Antonio Puerta, Sergio Ramos, Jesus Navas sau Jose Antonio Reyes. Cei menționați au avut privilegiul să își dedice neîncetat timp în privința sportului rege alături de indivizi preocupați în mod deosebit de implementarea unei concepții anevoioase la început pentru absolut orice puști, însă benefică pe parcursul carierei. Diverși antrenori au obligația să le amintească copiilor că pregătirea asiduă îți garantează ulterior o binemeritată poziție în ierarhii ce îți facilitează mai târziu un eventual loc printre legendele fotbalului.

Un nou caz de măiestrie andaluză a ieșit la iveală. Se întâmpla în 2011, mai precis în data de 23 ianuarie. Un puști de numai 16 ani a fost protagonistul unui debut în cadrul echipei de seniori, într-un meci cu FC Girona, datorită faptului că îndeplinise obiectivul de a-i impresiona pe responsabilii grupării CF Cordoba și aici mă refer desigur la Lucas Alcaraz, antrenor în perioada respectivă pe Estadio Nuevo Arcángel, cât și ceilalți membrii ai staff-ului său. Aceștia au rămas surprinși în mod plăcut de impactul puștiului în echipa juvenilă și au considerat că este momentul oportun de a-l trata fără pic de compliciune pe Federico Vico Villegas, alintat de prieteni și colegi, Fede. El conștientiza faptul că încă nu se află în postura individului inexorabil, întrucât era dornic să învețe treptat orice secret al fotbalului. 

Ca majoritatea tinerilor ce își propun instantaneu să ''cucerească Everestul'', Fede Vico s-a dovedit a fi un fotbalist extrem de vigilent în privința detaliilor. Sfaturile primite l-au ambiționat. Învățând din idealurile vieții, Vico ''se lansa'' meticulos în tentativa căpătării unui statut de individ respectat pentru munca ce-o depune în antrenamente. Fiind mijlocaș și totodată activând în zona mediană a terenului ai anumite garanții în ceea ce privește idolatrizarea - factor indispensabil în cariera de fotbalist profesionist. Federico realizase că nu este de glumit cu exigențele, astfel că și-a permis într-o oarecare măsură să fie auto-critic de ocazie. Din greșeli, fiecare învățăm. Este și cazul protagonistului nostru de astăzi, care se lăsa purtat de valul tinereții în anumite ocazii de a-și atrage simpatizanți. 

În prezent, situația s-a schimbat radical. Lumea îl adoră din cauza faptului că participă nesilit la creerea oportunităților de gol, ori acest lucru constituie de departe un avantaj de care trebuie să țină cont, mai ales că a observat cu proprii lui ochi că nu este recomandat să preferi farafastâcurile în detrimentul altruismului, pentru că te doboară 100% din punct de vedere psihic. Din această cauză, nu ezită să fie util în angrenaj. Fie că vorbim aici de-o prezență a sa în tricoul echipei sale de club, respectiv al selecționatei spaniole U-19, reușește într-o proporție covârșitoare să devină fotbalistul bun la toate. Fiind extrem de agil recuperează baloane în zone neprielnice adversarilor, determinând tabăra adversă să clacheze. 


Își expune viziunea impecabilă asupra jocului în momentul deținerii balonului la picioarele sale, amintindu-mi de Víctor Sánchez del Amo, fost component al celebrei ''SuperDepor'' a legendarului Javier Irureta. Ca și în cazul lui Víctor, Fede Vico excelează în cele două flancuri rezervate liniei mediene, însă cu precădere în banda dreaptă, unde stângul său este pus în valoare de spațiile ivite ca urmare al reușirii unor procedee tehnice care au la bază o ''doză'' irefutabilă de spectaculozitate. Ba mai mult, devine al 2-lea atacant în situații urgente, iar acest lucru îl ajută enorm, fiindcă contribuie decisiv la ''completarea puzzle-ului'' . Fără îndoială că polivalența îl va propulsa pe culmile gloriei, însă mai presus de acest lucru contează să te simți confortabil în situații ce necesită talentul ce-l deții.




Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii