Bruma - ultima ''perlă'' a celei mai respectate academii portugheze

În perioada 21 iunie - 13 iulie 2013 se dispută CM rezervat fotbaliștilor până în 20 de ani organizat de FIFA. 24 de selecționate se întâlnesc într-un turneu destinat celebrității, întrucât aceștia sunt dispuși în permanență să descopere esențialul în sportul rege, totul culminând ulterior cu un binemeritat loc în diverse topuri ale scouterilor prezenți în tribunele din Turcia, organizatoarea acestei competiții. Puștii simt în adâncul sufletului că reprezintă o oportunitate uriașă să nu-și neglijeze talentul și într-o proporție covârșitoare îi determină pe anumiți indivizi care lucrează în domeniul fotbalului, cât și al personajelor neutre care doresc să aducă la cunoștință calitățile jucătorilor, aici fiind vorba strict de cazul meu, de fiecare dată reușind să îi impresioneze. 

Bineînțeles că raportul profesioniștilor contează în perspectiva unei eventuale tranzacții perfectate între ambele tabere, cea interesată de serviciile sale, respectiv clubul ce deține drepturile fotbalistului, dar mai presus de acest lucru îmi rezerv spațiu de publicare pentru acești puști realmente senzaționali, deoarece consider justă promovarea nesilită și afirm cu tărie că este o plăcere imensă pentru mine de a-i ''aduce la lumină'' . În cele șase grupe de câte patru selecționate s-a putut observa cum majoritatea celor prezenți în ''țara semilunei'' erau ambiționați de tertipurile combatanților. Nerespectând conduita morală, automat ești obligat să demonstrezi celorlalți că meriți într-adevăr respect pentru munca depusă. 

Ghidându-se după această inedită situație, copiii și-au rezervat neîncetat timp în privința îndeplinirii misiunii conform căreia sunt datori față de public. Atât din punct de vedere al rațiunii sportive, cât mai ales al justificării încrederii acordate de staff-ul tehnic în calitățile tale, dispui în permanență de soluții viabile  în angrenajul echipei, astfel că adversarul uită definitiv ce și-a propus inițial, iar în cele mai multe cazuri favorizează dezvoltarea fotbalistică. Am urmărit timp de opt zile (atât a durat faza grupelor) o mulțime de puști. Cine a reușit să îmi atragă atenția în mod deosebit, veți afla în ultimele zile ale lunii în curs, însă în același timp rămâne valabilă oferta promovării până în momentul sfârșitului competiției. Așadar, vi-l prezint pe Bruma, golgeterul turneului de până acum.

Armindo Tué Na Bangna s-a născut în Bissau, capitala statului Guinea-Bissau. În 2007 a fost descoperit de responsabilii grupării Sporting Lisabona. Pe atunci avea 12 ani și n-a ezitat să accepte provocarea celei mai respectate academii din fotbalul portughez. Știind că are doar de câștigat în admirație, răspundea pozitiv cerințelor tactice. Bruma a învățat încet, dar sigur, cu ce se ''mănâncă fotbalul'' , ca să zic așa. A progresat în cinci ani de juniorat ca nimeni altul. S-a dovedit un copil extrem de îndrăzneț și în cele din urmă acțiunile sale au fost răsplătite cu un loc în cadrul echipei de seniori. L-am studiat personal din fața micului ecran pe Bruma încă din 2011, mai precis de la prima ediție de Next Generation Series și din momentul respectiv am decis că trebuie să nu-l scap din ochi atât de ușor. Ei bine, n-am regretat absolut deloc.

În prezent se poate considera un răsfățat al zilelor noastre. Colegii săi din cadrul selecționatei U-20 deplasată în Turcia se bazează 100% pe instinctul său. Doar prin trudă ajungi într-o asemenea postură, ori protagonistul nostru de astăzi nu și-a trădat personalitatea. În cele trei partide disputate în cadrul grupei B din care au mai făcut parte Nigeria, Coreea de Sud și Cuba, a putut să își etaleze calitățile tehnice. Driblingul în regim de viteză este unul dintre principalele avantaje de care Bruma se achită conștiincios. Pe lângă acest aspect, are știința jocului în sânge. Știe în permanență să fie util atât din postura pasatorului decisiv, cât și al atacantului ce finalizează o acțiune colectivă. 

Când deține mingea în apropierea zonei periculoase al taberei adverse, întotdeauna găsește soluția optimă, lucru confirmat de cele cinci goluri și două pase decisive. Este o ''aripă modernă'' și beneficiază de avantajele poziției de pe gazon, devenind astfel o atracție pentru absolut orice club al mapamondului. Manchester United, Internazionale Milano, Bayern München, FC Liverpool sau Borussia Dortmund sunt pe urmele lusitanului, fiind vizibili încântați de productivitatea acestuia.





Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii