James Ward-Prowse - urmașul natural al lui David Beckham


Southampton F.C. este revelația celui mai echilibrat campionat de pe mapamond, Barclays Premier League. ''Sfinții'' se află pe-o poziție ce garantează calificarea în grupele celei mai titrate competiții intercluburi, Liga Campionilor. După 11 etape parcurse până acum, performanța în sine este remarcabilă, mai ales dacă ținem cont de faptul că Chelsea Londra, Tottenham Hotspur sau Manchester United se află în clasament sub echipa antrenată de argentinianul Mauricio Pochettino. Cum s-a ajuns într-o astfel de situație?! Mai mulți factori au contribuit la clasarea echipei din sud-estul Angliei pe podium. S-a observat în jocul ''sfinților'' conceptul revoluționar al pasării și reținerii balonului, pus în aplicare de fostul tehnician al grupării R.C.D. Espanyol Barcelona. 

Pentru a avea succes cu această tactică trebuie să ai la îndemână fotbaliști ce posedă calități ofensive, cât și indivizi cu disponibilitate enormă de efort ce-s obligați să respecte ca atare indicațiile tehnico-tactice. Dacă în cazul menținerii disciplinei, Soton s-a bazat pe forța fizică a doi jucători - Victor Wanyama, respectiv Morgan Schneiderlin, misiunea declanșării acțiunilor înspre buturile adverse le-a revenit unor academicieni: Adam Lallana și James Ward-Prowse. Cel din urmă, este de altfel, subiectul articolului nostru de astăzi. Calitățile sale amintesc de carismaticul David Beckham. Ca și idolul său din copilărie, James se pricepe de minune să creeze ocazii pentru colegii săi. Centrează impecabil din absolut orice unghi. Această virtute indispensabilă unui coordonator de joc a căpătat-o în timpul uceniciei petrecută alături de profesioniști desăvârșiți ai academiei. 

Stilul său de joc seamănă izbitor cu cel al fostului idol al tribunelor de pe Old Trafford. Tot timpul cu privirea sus, James Ward-Prowse a surprins Marea Britanie cu gradul ridicat al centrărilor utile (o medie de aproximativ 4,68/meci) , de care au profitat îndelung Rickie Lambert și Jay Rodriguez, principalii marcatori ai echipei. Pentru un puști de numai 19 ani aflat pe un ''teritoriu minat'' reprezintă de departe o realizare excepțională. Să nu uităm că Premier League nu este pentru cine se nimerește, ci pentru cine se pregătește, ori din acest punct de vedere James Ward-Prowse este un tip extrem de serios în ceea ce privește îndeplinirea sarcinilor în timpul antrenamentelor libere comandate de către staff-ul tehnic. Dacă ar eșua lamentabil, n-ar mai avea acest privilegiu de a apărea în permanență pe diverse stadioane, întrucât nu se ține cont de-o eventuală amiciție între tine și cei responsabili cu pregătirea minuțioasă al unui meci oficial.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii