Kelechi Iheanacho - un ''vultur'' în adevăratul sens al cuvântului

Nigeria este un stat cu resurse nebănuite în privința apariției tinerilor talentați. De-a lungul timpului, ''vulturii'' au profitat îndelung de seriozitatea compatrioților, responsabili cu dezvoltarea departamentului juvenil. Fiecare înțelegea rostul chemării printre ''tricolori'' . Tocmai de aceea, Nwankwo Kanu, Finidi George, Jay-Jay Okocha, cât și alți academicieni de succes ai nigerienilor s-au remarcat prin dăruire, profesionalism și dârzenie - calități esențiale căpătării unei idolatrizări ieșite din comun. Având astfel de modele, copiii își rezervă neîncetat timp în privința practicării și totodată a înțelegerii fenomenului în sine. Știm cu toții că nu doar jucând de plăcere, ești oarecum satisfăcut de tine însuți, ci îți trebuie săptămâni întregi pentru a deveni util într-un angrenaj. Ulterior, te descătușezi și simți cum totul se învârte în jurul tău. 

Kelechi Iheanacho este înzestrat indubitabil cu cele scrise în rândurile de sus. În primul rând, îl are ca idol pe fostul ''tunar'' și în același timp reușește datorită personalității sale, (ceea ce este remarcabil la numai 17 ani) să conștientizeze importanța poziționării pe gazon. Fiind al doilea atacant, cel din spatele principalului ''vârf de lance'' , într-un sistem 4-4-1-1,  îi permite într-o oarecare măsură să fie în postura celui care decide. Cu un astfel de privilegiu nu te întâlnești în fiecare zi. Din punctul meu de vedere, această misiune este oferită 100% celui mai talentat fotbalist din generația respectivă, ori protagonistul nostru de astăzi a dovedit pe durata turneului final din Emiratele Arabe Unite, unde Nigeria a câștigat Campionatul Mondial, că având încredere în grup, meriți cu prisosință respect. Ba mai mult, inspiri teamă absolut oricărui adversar de îndată ce factorul disciplinei colective este stăpânit minuțios. 

Sacrificându-se pentru binele echipei constituie un avantaj hotărâtor dobândirii rolului de lider. Kelechi Iheanacho a reușit în cele șapte partide susținute pe continent asiatic, să demonstreze tuturor că fără un nivel ridicat de implicare sufletească, eșuezi lamentabil. Ceea ce m-a impresionat în mod plăcut la decarul selecționatei Nigeriei până în 17 ani, a fost de departe viziunea impecabilă asupra jocului, respectiv specularea oricărei indecizii venite din partea oponenților în preajma careului. Toate acestea, coroborate cu stăpânirea procedeului tehnic au contribuit decisiv la triumful suprem, unde actualul component al academiei Taye (sunt ferm convins că în perioada de iarnă a pieței transferurilor nu va mai face parte din componența lotului) și-a văzut numele pe lista marcatorilor de 6 ori și a pasat decisiv în alte 7 rânduri pentru colegii săi.





Kelechi Iheanacho - U17 Nigeria Striker de la Henry Galeano pe Vimeo.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii