Ali Adnan Kadhim - propunerea irakiană pentru istoria fotbalului


Continentul asiatic este recunoscut global ca fiind un reper în ceea ce privește apariția în lumina reflectoarelor al anumitor puști preocupați în mod deosebit de factorul idolatrizării. În majoritatea statelor, condițiile sunt remarcabile și totodată ai imensa oportunitate de a-ți dobândi o educație propice dezvoltării caracterului uman. Încă din momentul acceptării realității, devii preocupat de responsabilitatea creșterii corespunzătoare în fenomen, altfel riști să rămâi un pasionat al balonului rotund și nimic altceva. Din păcate, au fost exemple de fotbaliști cu un potențial uriaș, dar în același timp au căzut în capcana mediatizării ample la care au fost supuși neîncetat de către diverse agenții media de specialitate. Totuși, cine supraviețuiește acestei misiuni, devine odată cu trecerea timpului, un erou cult, mai ales în țări cu infrastructură ce lasă de dorit.

Este și cazul protagonistului nostru de astăzi, irakianul Ali Adnan, un fundaș lateral stânga care a reușit la cei numai 19 ani ai săi, să fie printre puținii jucători profesioniști din Iraq ce reușesc să se transfere în Europa - o realizare extrem de importantă dacă ținem cont de faptul că reprezintă un model de urmat pentru generațiile viitoare, ce-s nevoite să respecte ca atare legile formării profesionale. Ali Adnan Kadhim, pe numele său complet, este catalogat drept varianta asiatică a galezului Gareth Bale de către compatrioți, respectiv specialiști. Păstrând proporțiile, în anumite momente ale jocului amintește de cel care a fost cumpărat în această vară de Real Madrid contra sumei de 100 milioane de euro. Pătrunde vertiginos în careul advers, ''arând'' zona de acțiune și prin procedee tehnice desăvârșite ajunge cu ușurință să șuteze pe spațiul buturilor adverse. 

Am avut ocazia să observ îndeaproape o mostră din calitățile sale la CM U-20, unde reprezentativa irakiană a terminat pe un onorant loc 4. Sunt încântat peste măsură de spiritul combativ de luptă al celui care apără în prezent interesele grupării turcești A.S. Caykur Rizespor. Pe lângă pătrunderile impetuoase în banda stângă, cât și plasarea mingilor cu maiestuozitate din lovitură liberă, ceea ce m-a atras la acest fotbalist a fost de departe atitudinea - o cauză ce-ți permite în prealabil să te redescoperi pe tine însuți într-un mediu aparte. Ori în Turcia, are acest privilegiu de partea sa. A profitat îndelung de fanatismul turcilor, încântând asistența. Dacă într-adevăr își păstrează cadența în evoluții, cu siguranță va putea spera într-un transfer de răsunet, însă până atunci rămâne propunerea irakiană pentru istoria fotbalului. Ceea ce nu-i rău deloc, ba dimpotrivă.



BONUS




Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii