Juan Bernat

Valencia C.F. este un club profesionist ce își propune să redevină echipa ce speria mapamondul spre începuturile anilor 2000, când o strategie menită să evidențieze potențialul oricărui jucător era prioritară și totodată benefică fotbaliștilor avuți la îndemână. Exista o coeziune extrem de puternică în vestiar încât clubul unde s-a remarcat compatriotul nostru Adrian Ilie a reușit în sezoane consecutive să ajungă în finala celei mai titrate competiții intercluburi. Actuala componență a lotului condus în momentul de față de către Juan Antonio Pizzi încearcă din răsputeri să amintească microbiștilor de pretutindeni că spiritul generației respective poate fi reînviat în mod miraculos. Întotdeauna au existat jucători de calitate în istoria recentă a ''liliecilor'' și acest lucru a permis conducerii admistrative să găsească soluții viabile în ceea ce privește continuitatea mutărilor cu un scop precis de înlăturare al situațiilor oarecum neplăcute în care se regăseau după o perioadă de succes și aici mă refer desigur la echilibrarea raportului calitate/preț cu care s-au confruntat de îndată ce au fost nevoiți să se despartă de figuri emblematice ale grupării iberice. 

Ei bine, exemple ulterioare de fotbaliști ce au poposit pe Estadio Mestalla cum ar fi Stefano Fiore, Fernando Morientes, Joaquin Sanchez, Juan Manuel Mata, Jordi Alba, Ever Banega sau David Villa n-au făcut decât să sprijine ideea conform căreia fanii să accepte că oricând este loc de-o redresare emoționantă între jucători și publicul frenetic de pe cea mai încăpătoare arenă din zona comunității valenciene. Toate acestea coroborate cu apariția în lumina reflectoarelor al unor puști proveniți 100% din academia clubului au readus clubul pe linia de plutire și mi-a dat ocazia să scriu prin intermediul acestui blog tineri talentați ce își arată clasa în fiecare partidă, indiferent de adversar și nu în ultimul rând de țara unde activează acești jucători care și-au pus amprenta evident pe îmbunătățirea aspectului financiar. 

Juan Bernat devine cel de-al șaptelea individ ce are deosebita onoare să îi fie recunoscute calitățile desăvârșite din această echipă cu un farmec aparte în istoria campionatului spaniol. Am deosebita onoare să anunț că Valencia C.F. a oferit în cei trei ani de la lansarea acestui proiect personal cei mai mulți fotbaliști, ori acest lucru a fost posibil datorită priceperii membrilor secretariatului tehnic, fără de care n-ar mai fi avut loc această situație inedită. Acestea fiind spuse, să trecem la treabă, că este important să cunoască detaliile absolut orice microbist interesat de traiectoria diverșilor fotbaliști preocupați în mod deosebit de factorul idolatrizării. Bernat pare un caz similar cu cel al actualului jucător ce aparține de FC Barcelona, Jordi Alba. Deși a fost folosit ca mijlocaș stânga o bună perioadă de timp, mai ales în mandatul lui Unai Emery , Juan dispune de-o versatilitate care-i pe placul lui Pizzi și odată cu plecarea lui Guardado la Bayer Leverkusen, totul pare în favoarea sa. Conjunctura favorabilă i-a permis să demonstreze tuturor că nu s-au înșelat în privința titularizării sale în detrimentul mult mai experimentatului Jérémy Mathieu, preferat în postura de fundaș central. 

Mă atrage stăpânirea de sine ireproșabilă în momente de cumpănă, când este presat de adversari. Dovedește o maturitate incredibilă în situații defavorabile posturii în care se află, căci, să nu uităm, este dificil să te adaptezi rigorilor defensive, mult mai complexe decât te-ai fi așteptat, întrucât întâmpini dificultăți în momente statice ale jocului și dacă într-adevăr nu conștientizezi importanța rolului tău în mecanismul echipei, clachezi inexplicabil în tentativa ripostei morale de care trebuie să te achiți conștiincios de îndată ce evoluțiile tale n-au fost atât de convingătoare pe cât se aștepta de la persoana ta, considerată utilă în momentul introducerii tale în atmosfera vestiarului. Juan Bernat Velasco, pe numele său întreg, la cei 20 de ani ai săi, reprezintă de departe o alternativă pe măsura impactului care îl oferă Jordi Alba în cadrul selecționatei spaniole și îndrăznesc să afirm că îi este superior ultimului membru convocat pe această poziție în flancul stâng al apărării în ''sânul'' ibericilor de către reputatul Vicente del Bosque, Alberto Moreno, jucător ce aparține de FC Sevilla. 

Din punctul meu de vedere, pare îndreptățit să se afle în lotul lărgit al Spaniei în vederea eventualei cuceriri a unui nou titlu mondial, deoarece are capacitatea să irite oponentul aflat în calea sa și mai presus de acest lucru compensează prin replierile rapide, întrucât viteza debordantă îi este aliat de nădejde în astfel de situații în care poți deveni victimă în fața unui adversar dotat din punct de vedere tehnic, cât și fizic. Ceea ce contează cu adevărat este că Bernat reușește să inspire încredere staff-ului campioanei mondiale en-titre, prin ceea ce joacă. Ce-i de lăudat la Juan este tăria mentală cu care supraviețuiește, dacă îmi este permis un astfel de cuvânt într-o asemenea descriere, meticulos oricăror provocări menite să îl destabilizeze psihic. Nu va fi un căpat de țară să nu fie chemat în Brazilia, dar atât timp cât prestațiile sale rămân aceleași, nu cred că o să fie uitat cu ușurință de responsabilii ''furiei roșii'' . Atât pătrunderile vertiginioase în careul advers, cât și retragerea în defensivă îi sunt de folos în momentul de față, pentru că Alberto Moreno pare un tip preocupat mai degrabă să rămână în ofensivă, ori așa ceva nu este permis la un nivel extrem de ridicat cum este participarea într-o competiție de asemenea importanță cum este Campionatul Mondial, unde o greșeală de acest gen este fructificată instantaneu. 



Reactions

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)