Niklas Süle - o variantă de rezervă pentru interesele Mannschaft-ului


V-ați gândit vreodată că un puști de 18 ani poate să fie ''stâlpul'' unei apărări?! Fotbalul s-a schimbat dramatic în ultimul deceniu și în prezent această situație ni se pare una normală. Desigur, nu veți vedea un astfel de jucător, care să fie titular incontestabil, într-o defensivă ce îți garantează cucerirea laurilor de campioni în diverse competiții interne, respectiv externe. Tocmai de aceea, profit de ocazie și vă aduc la cunoștință un fundaș central extrem de promițător, ce îi este facil să progreseze sublim, lucru care nu s-ar fi întâmplat dacă protagonistul nostru de astăzi ar fi fost legitimat la grupări precum Real Madrid, AC Milan, Chelsea Londra, etc.

Niklas Süle reprezintă
‘’noul val’’ de nemți ce vor avea oportunitatea să reînvie spiritul juvenil, un factor esențial în dezvoltarea fotbalistică, întrucât dacă nu ții cont de avantajele de-a fi în postura unui privilegiat al sorții, care i s-a oferit o șansă de a-și arăta cu adevărat disponibilitatea la efort, propice integrării într-un grup colectiv, vei constata că n-ai suficiente resurse de progresie absolută. Nu este cazul lui Niklas – jucător ce îndeplinește standardul optim de siguranță într-o zonă extrem de vulnerabilă. Nu este la îndemâna oricui să asigure ‘’doza’’ necesară de optimism într-o defensivă 100% improvizată de anumite circumstanțe neprevăzute.

După cum știm cu toții, TSG Hoffenheim 1899 a trecut printr-un proces de reconstrucție generală, iar defensiva a fost vizată în mod special de către antreprenorul Dietmar Hopp, finanțator al grupării din regiunea Sinsheim. Din acest motiv, Süle a debutat mai devreme decât se aștepta. Se întâmpla în data de 11 mai 2013. Într-un meci cu Hamburger SV, a reușit să mă impresioneze plăcut. Am decis că este momentul oportun să îi acord atenție sporită. Puștiul se remarcase în ochii mei datorită unei agresivități ieșite din comun. Reușea să deposedeze de-o manieră impresionantă, respectiv să creeze superioritate la mijlocul terenului, pătrunderile cu mingea la picior fiind din acest punct de vedere, o calitate eminamente ofensivă.                                                                                                       
Stăpânind asemenea calități, te dedici într-totul intereselor personale, care vizează iminent garantarea titularizării. Nu am idee cum se pregătește în antrenamente, dar ceea ce știu este că în timpul partidelor la care a contribuit, și n-au fost puține, 27 din momentul debutului în Bundesliga, a fost de departe unul dintre cei mai activi jucători ai acestei echipe create după chipul și asemănarea domnului Hopp. Alături de Firmino și Volland, a inspirat colectivul să fie conștienți de faptul că nimeni nu îi oprește să tergiverseze saltul calitativ. Niklas Süle a învățat la rândul său că trebuie să își îmbunătățească jocul, altfel va fi o ‘’piesă de muzeu’’ și nimic altceva. 

A adăugat jocului său, demarcarea specifică fundașilor în careul advers. Urcă în permanență când Hoffenheim beneficiază de faze fixe și își face simțită prezența în ofensivă fie prin lovitura de cap, procedeu unde excelează la fel de bine ca-n cazul deposedărilor, respectiv al interpunării între adversar și coechipier de așa manieră încât colegul său poate șuta spre buturile adverse. Dacă îmi permiteți, este o virtute stăpânită ireproșabil de către Niklas, al cărui stil de joc seamănă izbitor cu un fost rival de pe gazon, care s-a hotărât să încerce o aventură în spațiul ex-sovietic .

Este vorba de Serdar Taşçı, însă spre deosebire de fostul campion al Bundesligii cu VFB Stuttgart, Süle va deveni o țintă pentru cluburi cu potență financiară ce depășește limitele normalității, fapt ce-l va ajuta să își stabilească noi priorități în viață de îndată ce va avea onoarea să semneze cu grupări precum AC Milan, Juventus Torino, Borussia Dortmund, Manchester United, etcetera. Acestea fiind spuse, vă las la îndemână un videoclip în care puteți admira calitățile puștiului ce se anunță încă de pe acum, asta datorită prezenței sale de spirit, o alternativă pentru Per Mertesacker, fotbalist ce și-a anunțat retragerea din cadrul selecționatei germane, după triumful avut de aceștia în Brazilia, unde au câștigat aurul în dauna Argentinei. 


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii