Ambasadorul mentalității sârbești în sportul rege


De aproximativ opt ani, Serbia a rămas o națiune recunoscută pentru productivitatea juvenilă. Din 2006, când Muntenegru și-a declarat oficial intențiile să obțină independența, sârbii oferă în permanență soluții viabile pentru diverse grupări profesioniste de fotbal. De-a lungul timpului, datorită regimului iugoslav, recunoscut pe mapamond ca fiind esențial în ceea ce privește echilibrarea raportului dintre moralitate și convicțiune, am fost martorii ieșirii în lumina reflectoarelor a unor fotbaliști ce îndeplineau irefutabil condițiile unui individ preocupat în mod deosebit de formarea personalității. Microbiștii de pretutindeni au putut vedea o mostră din calitățile indiscutabile ale acestora. 

Printre ei se aflau Predrag Mijatović, Siniša Mihajlović, Miroslav Đukić, Vladimir Jugović, Dragan Stojković, Dejan Savićević, Savo Milošević, Darko Kovačević sau Dejan Stanković. Cei care se hotărau irevocabil să urmeze căile sportului rege, aveau privilegiul de-a știi că la un moment dat există șansa nesperatei idolatrizări globale. Știm cu toții că avem puterea de decizie în privința alegerii idolilor și din acest punct de vedere, sârbii se află cu o treaptă mai sus decât ceilalți. Nu este doar cazul meu, ci și al altor simpatizanți ai fenomenului. Tradiția continuă și acest lucru n-are decât să ne bucure. În prezent, fotbaliști ca Branislav Ivanović, Dušan Tadić sau Nemanja Matić, se consideră răsfățați ai tribunelor. 

Să găsești un astfel de caracter, care să îndeplinească regulile conform cărora este eligibil promovării nesilite pe acest colț dedicat 100% tinerilor talentați, este întotdeauna dificil. După o perioadă extrem de îndelungată, în care am fost obligat de acest proiect personal ce vizează iminent aducerea în prim-plan al celor dornici de atingerea consacrării, am ajuns în cele din urmă în postura de a-i aduce laude necontenite unui atacant ce apără interesele celui mai galonat club din fotbalul belgian, R.S.C. Anderlecht. 
                                                                                   
                                                           *****


Aleksandar Mitrović a fost adus în capitala Belgiei de către membrii conducerii administrative al celor de la Anderlecht în 12 august 2013. Trecerea de la Partizan Belgrad în fieful campioanei en-titre a fost posibilă datorită prestațiilor convingătoare din cadrul CE rezervat juniorilor din Lituania, unde reprezentativa Serbiei a câștigat medalia de aur. Sârbul i-a convins pe oficialii ''alb-violeților'' datorită faptului că era într-totul dedicat grupului colectiv - un paradox dacă ținem cont de faptul că majoritatea jucătorilor de 18 ani, (atât avea în momentul respectiv) obișnuiesc să rezolve de unii singuri o situație de acest gen. Totuși, protagonistul nostru de astăzi a pus pe primul loc, înaintea oricăror mofturi, interesul colectiv, care primează celui personal în proporție covârșitoare. 

M-a convins prezența sa de spirit. Gesticulează în permanență, se agită precum un balcanic autentic, însă o face cu folos, căci îi ambiționează teribil pe ceilalți, ori acest fapt îți oferă posibilitatea de a fi considerat lider al generației tale de către colegi. De cele mai multe ori, nu ezită să fie impetuos în condiții dificile. Evident, n-a contat doar acest aspect în alegerea mea de a-l promova, ci faptul că își alocă neîncetat timp pentru atingerea perfecționării depline. Îl ajută enorm statura (1,90m) , potrivită pentru duelurile aeriene, procedeu unde excelează și în majoritatea cazurilor profită de încă o calitate stăpânită sublim, care-i puțin în neconcordanță cu stilul său de joc: viteza . 

Rareori există un atacant cu o înălțime apreciabilă ce poate să dribleze pe m², însă atât timp cât fenomenul fotbalistic îți oferă acest prilej, n-ai decât opțiunea de a-l aduce la cunoștință tuturor. În cazul lui Aleksandar Mitrović , tot ceea ce contează cu adevărat este tăria de caracter, un factor esențial dezvoltării fotbalistice. Este ambasadorul mentalității sârbești în sportul rege și asta spune totul despre modul în care dorește nespus să devină un preferat al tribunelor, drept pentru care vă invit pe această cale să-l urmăriți cu atenție în videoclipul de jos, cât și oportunitatea de a-i urmări cariera profesionistă fără a avea remușcări. Niciun comentariu

Un produs Blogger.