Timo Werner - imaginea unui oraș cu un grad ridicat de productivitate


Nemții reușesc în proporție covârșitoare să devină un reper în ceea ce privește valorificarea sistemului juvenil. Știm cu toții că eventualele insuccese te motivează să depășești momentele nefavorabile trăite anterior apariției dârzeniei. Au fost de-a lungul timpului ”episoade” de genul înfrângerii rușinoase în dauna compatrioților noștri, 5-1, în care impulsivitatea a făcut loc strategiei obișnuite până în momentul respectiv și de îndată ce s-a pornit pe drumul îmbunătățirii anumitor aspecte generale de recăpătare a gloriei de altădată, copiii au avut de câștigat de pe urma acestei decizii irevocabile.

S-a recurs la metode benefice intereselor personale ale fiecărui individ angajat în această misiune extrem de dificilă, astfel că la aproximativ zece ani distanță de ‘’dubla’’ lui Ionel Dănciulescu, situația a devenit extrem de încurajatoare. O pleiadă de tineri talentați s-au remarcat în fotbalul nemțesc. Pe unii dintre ei i-am promovat nesilit. Ei bine, același lucru îl voi face acum, când vă voi aduce la cunoștință un puști de numai 18 ani care posedă calități indiscutabile căpătării unui fenomen aparte în viața privată a oricărui fotbalist profesionist: idolatrizarea.

Timo Werner este un caz aparte de susținere al unui raționament logic ce constă în promovabilitatea meritorie. Conceptul nemțesc este arhicunoscut în rândul microbiștilor de pretutindeni și ajută irefutabil interesele personale ale oricărui fotbalist, care la rândul său este obligat să mențină intacte șansele regăsirii în planurile tactice ale diverșilor tehnicieni în carieră. Actualul component al celor de la VFB Stuttgart reprezintă o garanție în acest sens, întrucât îndeplinește sublim condițiile unei conlucrări profesioniste, fără a avea vreo pretenție exagerată. Tipic nemțește, aș îndrăzni să afirm.


Conștientizarea oricăror situații, fie ele nefavorabile jucătorului, ajută într-totul la dezvoltarea fotbalistică, ori protagonistul nostru de astăzi a profitat îndelung de acest fapt, devenind în prezent un remarcat al tribunelor. L-a avantajat enorm că s-a comportat precum un german ‘’cu acte-n regulă”. Și-a dezvoltat personalitatea, ceea ce este cel mai important, din punctul meu de vedere. Datorită acestei circumstanțe, Timo se află pe lista de achiziții a unor grupări ca Bayern München, Manchester United, Borussia Dortmund, Arsenal Londra sau FC Liverpool.

Să te știi într-o astfel de postură este cât se poate de remarcabil. Cum a ajuns să fie subiectul de discuții între membrii conducerii cluburilor respective?! Nimic mai simplu. Datorită unui joc preponderent ofensiv. Driblingul în regim de viteză îl ajută enorm. Este printre puținii germani de vârsta sa ce posedă un astfel de tupeu, ca să zic așa. Nu este la îndemâna oricui să îl determini pe adversar să fie deranjat de atitudinea ta. Timo dispune de calități indispensabile unei ”aripi moderne”. Combinațiile cu colegii pe m² sunt încântătoare, dar mai presus de acest lucru contează cu adevărat să-ți rezervi neîncetat timp în privința perfecționării depline.


Timo Werner s-a maturizat prea devreme, ca să zic așa. Ceea ce-mi place la acest puști este că nu cedează absolut deloc eventualelor atacuri asupra sa. Nu ezită să etaleze driblinguri în situații delicate și ceea ce atrage la Timo este rezolvarea ulterioară a fazei. Reușește fie să șuteze decisiv, fie să paseze în profunzime pentru colegul aflat într-o poziție certă de finalizare. Cert este că prin această atitudine tipic nemțească, Werner răspunde pozitiv provocărilor și datorită acestei conjuncturi reprezintă imaginea unui oraș cu un grad ridicat de productivitate.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii