Will Hughes - o ‘mană cerească’ pentru interesele clubului Derby County

Astăzi se împlinesc 151 de ani de la înființarea primei federații profesioniste de fotbal. Din momentul respectiv, microbiștii de pretutindeni au putut admira cum englezii își propun anual să descopere esența sportului rege. Prin regulile implementate jocului, cât și întemeierea diverselor cluburi, aceștia doreau cu insistență să fie admirați de publicul larg. Este adevărat că prin expunerea soluțiilor prompte de stabilire a unor priorități generale au întâmpinat anumite adversități în atingerea scopului personal, însă s-au lăsat purtați de val în majoritatea cazurilor și de îndată ce planul a funcționat corespunzător, copiii, cei care au dorit cu insistență să se alăture unei cauze aparte, în care mândria predomină, au avut de profitat de pe urma inițierii proiectelor locale.

Un fotbalist de numai 19 ani, ce aparține de-o grupare preocupată în mod deosebit de factorul revirimentului colectiv, este protagonistul unei ascensiuni fulminante, cauzată în prealabil de ambiția și determinarea puștiului, extrem de binevenită în acest sens, întrucît pentru un club precum Derby County, neobișnuit cu depistarea materialului juvenil de calitate superioară, pare o mană cerească’ . Will Hughes reprezintă într-o proporție covârșitoare o sursă de profit, pentru că dispune de anumite calități fundamentale în acest sens, atractive pentru conducerea administrativă a berbecilor” ca să obțină profit de pe urma celui născut în Weybridge.


Will este un băiat ce cunoaște foarte bine secretele formării profesionale. Încă din momentul implicării sufletești în structura clubului antrenat în prezent de către Steve McLaren, a fost atent la detalii, indiferent de modul în care diverși tehnicieni l-au sfătuit în interes de serviciu. Predispus să etaleze un joc conform inovației tactice, Will Hughes, în ciuda vârstei sale, este fidel conlucrării cu principiile sale de bază, întrucât datorită calităților dobândite (viziune asupra jocului, combinații letale pe spațiu mic în așa fel încât să destabilizeze apărarea adversă, cât și  să ofere oportunități pentru colegii aflați într-o postură excelentă de-a șuta decisiv spre buturile adverse) prestează impecabil pe gazon, mulțumind astfel conducerii celor de la Derby County că au avut încredere în el.


Îl urmăresc de aproximativ două sezoane competiționale și pot afirma răspicat că îndeplinește condițiile unui atlet desăvârșit ce își cunoaște în mod exemplar atât slăbiciunile, unde încearcă din răsputeri să își îmbunătățească anumite aspecte în joc, cât mai ales avantajele poziționării pe gazon, unde nu îi rămâne decât opțiunea finalizării/pasării într-o zonă ce nu permite oponentului să spere în vreo intervenție decisivă asupra sa, respectiv coechipierilor. M-a atras ca un magnet felul său de-a conștientiza importanța momentului, ori acest fapt îl încurajează. Îmi reamintește cu fiecare ocazie posibilă că este destinat idolatrizării, lucru care mă determină să cred că are nevoie urgentă de-o schimbare în carieră, dar până atunci este nevoit să păstreze intensitatea intactă, astfel va rămâne o promisiune a sportului rege, nicidecum o legendă a celui mai iubit sport de pe mapamond.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii