Succesorul legendarului Paulo Sousa


Fotbalul formează caractere puternice. Este un sport adulat de majoritatea puștilor de pe mapamond și de îndată ce se hotărăsc irevocabil să urmeze căile sportului rege, întâmpină anumite dificultăți, relativ ireversibile. Știm cu toții că ești obligat să rămâi fidel pasiunii tale, astfel te vei confrunta cu probleme de natură psihică, cedând instantaneu criticilor primite. Nu există individ al cărui potențial fotbalistic să fie pus la îndoială. Cel care într-adevăr conștientizează acest lucru, înțelege perfect situația conform căreia devii privilegiatul sorții în condiții relevante poziției căpătate de-a lungul experienței trăite alături de diverși antrenori preocupați în mod deosebit de binele tău.

Un astfel de jucător se găsește în curtea uneia dintre cele mai apreciate grupări lusitane din istorie. Acest club, prin membrii săi, se felicită reciproc că au avut încredere într-un copil lipsit de inhibiții, ce oferă garanții în privința integrării într-un sistem benefic dezvoltării fotbalistice, fără de care ''produsul finit'' n-ar mai constitui un prilej de-a întări ideea bussines-ului zilelor noastre ce urmărește indubitabil creșterea veniturilor pe-o perioadă nedeterminată. Vorba aceea, ''nu iese fum fără foc'' ... În cazul de față, protagonistul nostru de astăzi dispune de calități indiscutabile, benefice eventualului profit ce l-ar aduce. Veți afla în rândurile următoare de ce un jucător de numai 17 ani este considerat succesorul legendarului Paulo Sousa, câștigător al Ligii Campionilor cu două cluburi diferite.


Rúben Neves surprinde prin faptul că nu clachează tentațiilor juvenile ce constă în stabilirea priorităților. Să fie în postura individului ce își cunoaște intențiile profesionale este mai mult decât încurajator pentru cariera ce-l așteaptă. Deține un 'bagaj tehnic' de invidiat. Printre alte însușiri tipice unui mijlocaș defensiv, purtătorul tricoului cu numărul 36 de la F.C. Porto se remarcă printr-o clarviziune impecabilă asupra jocului, menită să destabilizeze conceptul tactic al adversarilor. Deși se află la primul său sezon ca jucător profesionist, Rúben mi-a amintit de începuturile glorioase ale tehnicianului de la FC Basel, care a avut deosebita plăcere să fie pe lista de achiziții a unor cluburi obișnuite cu performanța. Ce m-a determinat să cred cu tărie acest fapt?! Nimic mai simplu. Similitudinea debordantă cu obiectul muncii în jurul său. Pentru mulți dintre voi ar părea o închipuire, însă veți constata că nu-i deloc așa.  


Ca și în cazul fostului jucător de la Benfica Lisabona, Juventus Torino, Internazionale Milano sau Borussia Dortmund, Rúben Neves obișnuiește să ‘’care pianul’’ , fiind din acest punct de vedere un fotbalist pe care te poți baza fără a avea remușcări în acest sens. Ba mai mult, transmite prin simpla sa prezență pe gazon o energie cu care publicul lusitan se identifică, ori acest lucru îl determină pe Rúben să rămână calm în majoritatea timpului, întrucît îl ajută enorm în tentativa găsirii soluției optime de pasare/finalizare. Demonstrează în fiecare partidă, indiferent de câte minute evoluează că își poate ajuta colegii. O mostră din maturitatea puștiului a fost admirată de subsemnatul în aproximativ treisprezece meciuri susținute în compania adversarilor. A reușit să paseze corespunzător, fără a arăta slăbiciuni, s-a demarcat între linii, a șutat extrem de puternic și plasat în același timp și ceea ce este cel mai important, a devenit un mijlocaș defensiv pentru care intensitatea îi este cel mai bun aliat în condiții dificile.

P.S. Cine a urmărit îndeajuns fenomenul fotbalistic știe că același lucru îl reușea Paulo Sousa.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii