Urmașul lui Diego Godin


Uruguay este o națiune recunoscută pentru productivitatea în sectorul juvenil. Microbiștii de pretutindeni au avut ocazia să admire îndeaproape o mulțime de fotbaliști ce s-au dedicat sufletește situației în care exista șansa idolatrizării și cum majoritatea puștilor au înțeles că este necesară o îmbunătățire vizibilă în privința defectelor avute, au ales fără să ezite un transfer într-o zonă arhicunoscută metodelor de perfecționare deplină în sportul rege. Știm cu toții că de îndată ce te hotărăști irevocabil asupra acceptării unei propuneri venite din partea unei grupări profesioniste de pe continentul european ești în permanență cu un pas în fața îndeplinirii obiectivelor personale, astfel că realizezi cât de important este o consiliere impecabilă.

Să te știi sfătuit și totodată încurajat de indivizi capabili în a-și demonstra calitățile psihologice, reprezintă de departe o motivație suplimentară pentru îndeplinirea progresului absolut. În cazul protagonistului nostru de astăzi, să-l simți aproape de tine pe Diego Pablo Simeone este un privilegiu și trebuie tratat ca atare, întrucât tehnicianul argentinian se face extrem de plăcut cu metodele sale de antrenament, cât mai ales cu stabilirea unor priorități esențiale într-un grup colectiv cu un spirit aparte. Datorită povețelor primite din partea charismaticului Cholo și puse în practică în dauna unor adversari extrem de arțăgoși, urmașul lui Diego Godin nu este adeptul conlucrării permisive, ci al spontaneității.

Cine-i totuși, că tot am adus aminte de el, urmașul lui Diego Godin?! Numele său este José Giménez. Cum a ajuns să fie într-o astfel de postură? În primul rând, asemănările între cei doi fundași centrali sunt izbitoare și nu în ultimul rând din cauza așteptărilor pe care compatrioții ambilor îl au în acest talentat fundaș de numai 19 ani, considerat a fi un copil îndreptățit să spere la factorul idolatrizării. Ca orice fotbalist provenit din zona defensivei, are sarcina ingrată de-a menține compactă linia de patru, însă cel venit pe Vicente Calderon de la modesta Danubio nu se lasă descurajat de-o eventuală presiune venită dinspre adversarii ce adoptă un pressing agasant și extrem de benefic în acest sens. 



                                                                    ****

Există din acest punct de vedere o corelație excepțională, drept pentru care Giménez a depășit faza incipientă dezvoltării fotbalistice. A reușit acest lucru printr-o determinare tipic sud-americană. Dacă în privința oricăror jucători din altă zonă a terenului este nevoie de fantezie pentru a grăbi procesul de creștere în angrenaj, José este obligat de poziția ce-o stăpânește de minune, să fie agresiv. Asta-i calitatea esențială pentru ca un fundaș să devină un preferat al tribunelor, ori excentricii suporteri ”colchonerros” apreaciază instantaneu acest lucru, deoarece se identifică cu prezența de spirit a lui Simeone – un exemplu de fidelitate și intransigență.


O mostră din impetuozitatea puștiului a fost admirată de subsemnatul în cadrul Campionatului Mondial din Brazilia, unde a lăsat o impresie bună, reușind să-l înlocuiască cu brio pe mult mai experimentatul Diego Lugano, nereținut în lotul uruguayenilor după terminarea partidelor din grupe, ca urmare a unei accidentări. Deși n-a ajuns încă la maturitatea sportivă, José Giménez prezintă garanții în ceea ce privește o eventuală menținere în structura reprezentativei de seniori a Uruguayului, unde este destinat să facă cuplu în axul central cu Diego Godin, cât și în cea a lui Atletico Madrid, cu precizarea că Miranda, celălalt fundaș central și totodată titularul de drept al defensivei madrilene, se va hotărî să plece la o altă grupare profesionistă.

Un lucru este cert: Giménez pare un elev silitor. Reușește într-o proporție covârșitoare să nu-și dezamăgească fanii/staff-ul tehnic. Dispune de-un bagaj tehnic ce îi permite să conștientizeze situațiile dificile în care se află, fapt ce asigură oarecum continuitate în evoluții ori de câte ori Simeone dorește să-l folosească împotriva oricărui adversar. Ce m-a atras la acest José Giménez sunt duelurile 1 contra 1, unde își valorifică sublim viteza debordantă, respectiv deposedările, dar mai presus de acest lucru am constatat că uruguayanul se ajută indubitabil de statura impozantă (1,86m) ca să rezolve în prealabil orice moment de panică în defensivă, când coechipierii săi sunt oarecum depășiți de situație. Nu doar acest fapt m-a determinat să-l promovez nesilit, ci și modul în care se prezintă în meci ; este alert în permanență și trage eventualele ponoase doar asupra sa, dând dovadă de maturitate sportivă când alții de vârsta lui doar aspiră la glorie dar nu fac nimic altceva decât să se mulțumească cu puțin.   

  
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii