Harry Kane - urmașul natural al lui Teddy Sheringham


De aproximativ 4 ani studiez tineri talentați. Indiferent de unde provin aceștia, sunt obligat de seriozitatea proiectului în sine, care se apropie oarecum de standardul impus, să nu clachez în tentativa publicării oricăror fotbaliști capabili să devină aclamați la scenă deschisă. Îmi acord suficient timp de gândire în acest sens și într-o proporție covârșitoare sunt mulțumit de relatări – ce au scopul arhicunoscut de-a determina publicul larg să cunoască într-totul ideea promovării nesilite. În privința protagonistului de astăzi, a fost nevoie de două sezoane competiționale să îmi dau seama că merită cu vârf și îndesat să fie adus la cunoștință microbiștilor de pretutindeni. A fost precum un automobil dotat cu motor diesel ce-a avut o perioadă dificilă la început, dar după un anumit timp,  și-a revenit la capacitate optimă, oferindu-mi astfel oportunitatea de a-i acorda spații largi pe acest blog personal.

Reușește să irite adversarii cu stăpânirea de sine ireproșabilă. Din acest punct de vedere, îmi amintește de idolul său, nimeni altul decât fostul câștigător al celei mai titrate competiții intercluburi de pe mapamond, Teddy Sheringham. Știți cu toții că având un model în viață este un avantaj esențial, întrucât conștientizezi că la un moment dat ai prilejul de a-i determina pe diverși simpatizanți al unor legende ale sportului rege, să te compare cu el însuși. Ei bine, o astfel de situație îl ajută irefutabil pe unul dintre cei mai productivi atacanți englezi ai momentului. Numele său este Harry Kane și aparține de Tottenham Hotspur – un club al cărui suporter înfocat este. Există similitudini între cei doi. Harry nu se dezminte și încearcă din răsputeri să rămână fidel modului în care idolul său a înțeles să prezinte asistenței o mostră din încăpățânarea sa.


Kane, la cei 21 de ani ai săi, se află la stadiul maturității sportive. Deși se confruntă cu probleme de ordin preferențial al tehnicianului celor de la Spurs, care nu-l consideră pe Harry ca fiind soluția perfectă de garanție al rezultatelor pozitive, acesta îi oferă senzația regretului numărului 1 din staff-ul tehnic de fiecare dată când Mauricio Pochettino se hotărăște să îl titularizeze. În ciuda unei bătălii crâncene cu Emanuel Adebayor, respectiv Roberto Soldado, englezul surprinde plăcut prin faptul că nu cedează psihic de îndată ce fostul antrenor al ocupantei poziției secunde în Premier League, Southampton FC, preferă experiența în detrimentul tinereții și totodată nevoii de afirmare. Totuși, acest fapt nu-l descurajează câtuși de puțin pe Harry Kane.


A învățat pe durata unor împrumuturi pe la diverse grupări englezești că acordarea abuzivă de oportunități celorlalți te călește în vederea obținerii respectului cuvenit, astfel că nu are nimic să-și reproșeze dacă se gândește în mod absurd să cedeze nervos acestei provocări la care a fost supus. Trecem peste aceste observații strict personale și revenim la ceea ce contează, anume specificarea calităților de atacant veritabil. Harry este adeptul combinațiilor pe spații mici. Se înțelege de minune cu colegii în situații favorabile, demarcându-se între fundașii centrali ai adversarilor, transmițând astfel un mesaj că-i valabil întotdeauna pentru a rezolva problemele în ofensivă și fie prin procedeul jocului aerian, cât și autoritatea de care dă dovadă în fața colegilor pentru a executa loviturile libere, îl apropie de comparația binevenită cu Teddy Sheringham, care a fost și va rămâne un exemplu pentru îndeplinirea unor visuri extrem de tentante. Nu doar acest lucru îl aduce într-o stare adecvată obținerii idolatrizării generațiilor viitoare, ci maniera neprevăzută de a-și face loc printre figurile proeminente ale grupării din nordul Londrei. Ca și idolul său, de altfel...


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii