Youri Tielemans, fotbalist asemănător ca stil de joc cu Didier Deschamps

Ne-am obișnuit în ultimul deceniu să admirăm îndeaproape anumiți fotbaliști cu o stăpânire de sine ireproșabilă. Majoritatea dintre ei provin din zona mediană, unde de obicei se respectă ca atare indicațiile tehnico-tactice. Totuși, foarte puțini reușesc să rămână conștienți de postura în care se află, însă cei ce răspund pozitiv provocării, devin o țintă pentru interesele cluburilor extrem de puternice din sportul rege. Este și cazul unui mijlocaș defensiv de origine belgiană ce aparține de Anderlecht Bruxelles. Numele său este Youri Tielemans și în rândurile următoare îi veți cunoaște stilul de joc impregnat cu lejeritate, cât și calitățile indispensabile poziționării de pe gazon, stăpânite în mod exemplar.

Youri s-a remarcat în ochii mei printr-un stil agresiv de pressing exercitat asupra adversarilor. Păstrând proporțiile, seamănă într-o oarecare măsură cu fostul campion mondial și european, actualmente selecționer al reprezentativei Franței, Didier Deschamps. Posedând o astfel de virtute, i-a fost ușor să confirme așteptările gălăgioșilor suporteri ai celei mai titrate grupări profesioniste din Belgia. Vă amintiți cu siguranță de perioada glorioasă a lui Didier, în care a învățat treptat cum trebuie să domini zona cea mai utilizată de pe teren. Francezul a devenit o figură emblematică a acestui sport datorită promptitudinii – calitate esențială unui mijlocaș defensiv, fiindcă este obligat de poziționare să fie alert în permanență, ordonând practic colegilor să îi urmeze exemplul, acela de-a opri prin orice mijloace, preferabil regulamentare, tentativele de pasare al inamicilor.

Simțul anticipației este prioritar, întrucât te ajută să arăți calmitate în momentele delicate ale oricărei dispute avute cu diverși oponenți. La cei 17 ani ai săi, Tielemans mi-a dat posibiliatea să îl aduc într-o astfel de situație strict datorită personalității sale. Ca și fostul component al unor cluburi ca Juventus Torino, Valencia CF, Olympique de Marseille sau Chelsea Londra, purtătorul tricoului cu numărul 31 din tabăra alb-violeților nu se dezminte absolut deloc când vine vorba de menținerea autorității, astfel că a reușit în cele două stagiuni competiționale la care a luat parte ca profesionist cu acte în regulă să încânte prin jocul său, destul de ordonat din punct de vedere tactic. Spre deosebire de Deschamps, Youri, ajutat de tehnicitate, avansează extraordinar cu mingea la picior spre careul advers, demonstrând tuturor că pare genul de jucător cu două fețe.

Cluburile galonate ale Europei vor avea de câștigat în cazul achiziționării definitive a acestui mijlocaș defensiv înzestrat cu calități remarcabile. Vom vedea cu toții în anii ce urmează dacă într-adevăr Youri Tielemans, cotat la 12 milioane de euro în acest moment, va ”escalada Everestul” în stil de mare campion. Până atunci, vă ofer prilejul să îi deveniți fan prin intermediul unui videoclip în care demonstrează că este suveran. 


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii