Dominic Solanke - cel mai talentat produs al ''albaștrilor'' de la Jimmy Greaves încoace

Știm cu toții că Chelsea Londra este în prezent o echipă de luat în seamă. Atât din perspectiva echipei de seniori, unde este manageriată impecabil de inconfundabilul Jose Mourinho, cât mai ales în sectorul juvenil, ''albaștrii'' reprezentând o grupare de care cu siguranță ești dornic să afli cât mai multe detalii despre potențialul instituției, indiferent de ocazie, întrucât propune prin competența conducerii tehnice, respectiv tactice, o serie de evenimente personale ce favorizează irefutabil progresul 'materialului avut la indemână', în cazul de față jucătorii profesioniști legitimați la clubul londonez patronat de Roman Abramovich. 

Au trecut mai bine de 10 ani de când excentricul multimiliardar rus își trecea ăn cv-ul său achiziționarea principalei forțe londoneze în momentul de față. Modul cum și-a 'pregătit armele' pentru a atrage ulterior copiii către Stamford Bridge este realmente impresionant, însă ceea ce contează cu adevărat este că țarul din Saratov, Volgograd, a pus extrem de multă pasiune în ceea ce face și este recompensat pentru investițiile făcute. Un atacant englez este produsul acestei dorințe de neînchipuit a fostului guvernator al regiunii autonome Chukotka. Practic, protagonistul nostru de astăzi se confundă cu istoria grupării finanțate de dl. Abramovich, deoarece se află în cadrul clubului încă din 2004, la un singur an distanță de momentul preluării acțiunilor majoritare de la Ken Bates.

Dominic Solanke 'a aterizat' în capitala Marii Britanii încă de când avea 6 ani. Fotbalul i-a intrat în sânge și nimeni nu l-a putut convinge să se orienteze către altceva, pasiunea învingând de-o manieră categorică absolut orice tertip pus la cale de diverși oameni din anturajul său. În prezent se dovedește a fi adeptul dezvoltării fotbalistice, drept pentru care își așteaptă locul pentru o eventuală promovare meritorie în ''armata albastră''. Deși a avut tangență cu echipa de seniori în actuala stagiune competițională, debutând în UEFA Champions League împotriva campionilor din Slovenia, NK Maribor, Dominic a conștientizat oportunitatea în sine, înțelegând perfect doleanțele reputatului tehnician din Setubal care afirma până nu demult că nu poate avea în lotul lărgit un număr egal de copii cu bărbați devotați spiritului său, dar în același timp a spus printre alte lucruri că oferă șansa câtorva puști dornici de afirmare și unul dintre aceștia era cel născut în Reading.


Întâmplarea face ca Dominic să primească credit din partea lui Mou' strict datorită prestațiilor impresionante din competiția supremă rezervată juniorilor, UEFA Youth League, unde Chelsea Londra a câștigat trofeul în detrimentul ucrainienilor de la Shakhtar Donetsk, scor final 3-2. Mie mi-a atras atenția în mod deosebit încă din momentul primelor dueluri cu adversarii. Unul dintre motivele întemeiate pentru care m-a obligat să îi acord șansa promovării nesilite pe blog este de departe procedeul coordonării exemplare cu colegii din spatele său.

Se înțelege de minune cu aceștia, combinând pe m2, urmând instinctiv calea pătrunderii vertiginoase către buturile adverse, unde în 70% din cazuri reușește să înscrie cu o lejeritate uluitoare. Păstrând proporțiile, seamănă cu internaționalul spaniol de origine braziliană, Diego Costa, deoarece stăpânește minuțios duelurile aeriene. La cei 1,83 metri ai săi, este explicabil, dar în același timp se ajută de statura impozantă să sprinteze decisiv cu mingea la picioarele sale, fie pe contraatac, cât mai ales în situațiile unde se impune forța fizică.

Îl pot defini ca un killer încă neajuns la maturitatea necesară idolatrizării, dar există șansa progresiei absolute în decurs de maxim două sezoane competiționale. Ușurința cu care își face loc printre fundașii adverși constituie avantajul său în lupta contra-cronometru cu dezvoltarea propriu-zisă, extrem de solicitantă în acest sens. Chelsea Londra n-a mai avut un asemenea puști capabil să distrugă mituri de la Jimmy Greaves încoace. Sunt premize foarte mari ca Dominic să își ducă până la capăt dorința arzătoare de-a triumfa în bătălia cu factorul celebrității, urmând ulterior să conștientizeze importanța integrării somptuoase pe scena arhicunoscutei îndârjiri din Premier League.

P.S. Nu-i tocmai un inconvenient major pentru actualul deținător al titlului european sub 17 ani cu reprezentativa Albionului, respectiv al UEFA Youth League. Cele 44 de goluri stagionale reprezintă argumentul solid pentru o carieră prodigioasă în sportul rege. 



Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii