José Agustín Mauri - speranța unei grupări aflată în moarte clinică


Serie A, unul dintre cele mai pasionante campionate ale mapamondului, se va încheia la sfârșitul lunii în curs. Cele douăzeci de competitoare au oferit publicului în această stagiune competițională o mostră din înverșunarea tipic italienească. Atât lupta pentru supremație, cât și cea pentru salvarea blazonului, a fost agreabilă. Dacă pentru anumiți componenți ai grupărilor capabile de triumf în ''cizmă'' , sezonul s-a dovedit a fi unul extrem de captivant, totul culminând cu îndeplinirea obiectivelor trasate de către conducere și staff-ul tehnic, echipele incapabile să își măsoare forțele cu granzii au fost nevoiți să devină atractivi prin prisma materialului juvenil avut la îndemână, cu care poate înclina balanța economică în favoarea intereselor clubului. 

F.C. Parma, cândva un club menit să stopeze migălos absolut orice sentiment de satisfacție profundă al taberelor adverse, a căzut în mocirlă. Senzația regresului era evidentă încă din momentul începerii balului, când forul european le-a interzis participarea în UEFA Europa League din motive financiare. Multitudinea de jucători împrumutați de la diverse grupări le-a fost fatală și n-au putut face față campaniei următoare. Din fericire, există și-o parte bună din această poveste oarecum șocantă pentru fosta echipă a legendarilor Gianluigi Buffon, Lilian Thuram, Dino Baggio, Juan Sebastian Veron, Enrico Chiesa, Hernan Crespo sau Gianfranco Zola. După cum v-ați dat seama deja, este vorba despre un puști grijuliu și în același timp recunoscător. 

Numele său este José Agustín Mauri, are 19 ani, evoluează într-o poziție predispusă îndârjirii, cea de mijlocaș central. Optarul parmegianilor a fost cooptat în lotul lărgit de către Roberto Donadoni ca urmare a plecării unuia dintre cei mai importanți jucători avuți de gruparea din Emilia-Romagna, Marco Parolo. De îndată ce puștiul s-a simțit liber ca pasărea cerului în privința integrării minuțioase în angrenaj, n-a ezitat să răsplătească cumsecuvine sprijinul necondiționat al fostului câștigător de Champions League cu A.C. Milan. A profitat îndelung de faptul că nu prea a avut concurență majoră pe postul său, dând astfel drumul misiunii conform căreia era obligat să presteze ireproșabil. S-a achitat conștiincios de sarcinile primite. 


În ciuda faptului că împreună cu colegii săi vor fi nevoiți să evolueze în eșalonul secund începând din stagiunea următoare, Mauri este genul de fotbalist necesar unei echipe aflate în dizgrație. Se dedică trup și suflet unei cauze aparte, fenomenul apariției spiritului combativ de luptă. Până-n momentul de față, italo-argentinianul dovedește prin stilul debordant că este hotărât să își arate nespusa fidelitate pentru clubul ce i-a oferit debutul în Serie A, cu condiția ca membrii conducerii administrative să-l prețuiască precum domnul Donadoni. Cel născut în  Realicó, provincia La Pampa, are argumentul agresivității de partea sa, demonstrând că se transformă uluitor în clipele dificile ale unei partide, eliminând cu ușurință senzația monotoniei. 

Această calitate esențială este de folos actualei grupări din nordul Italiei, întrucât are nevoie urgentă de-un lider capabil să redreseze corabia într-un mod aparte. Dincolo de avantajele ce i le poate oferi subit Jose Agustin Mauri, care constă în alertarea compartimentului median pentru aplicarea unui pressing extrem de dur, dar în același timp util, combinațiile pe metru pătrat cu colegul aflat în apropiere, cât și simțul dezvoltat al demarcării din zona lui de acțiune, sunt esențiale pentru F.C. Parma ca să nu trăiască sub impresia plafonării generale. Echipa se află în moarte clinică, dar poate supraviețui în tentativa regăsirii fanteziei cu mijloace adecvate.

Cruciații nu vor ceda atât de ușor. Au pierdut o bătălie, nu și războiul în sine. Bineințeles, pentru ca redresarea financiară și totodată sportivă să se petreacă cu adevărat, va fi nevoie de cei mai capabili fotbaliști, obișnuiți cu imboldul lăuntric. Afirm răspicat că unul dintre aceștia este Mauri, a cărui fidelitate va fi testată cu siguranță în perioada de mercato care stă să înceapă în curând. F.C. Parma ar face o greșeală de nepermis dacă îl vinde pe acest ''pitbull'' de la mijlocul terenului. Spre binele instituției, ar trebui să lase deoparte lăcomia și să se gândească cu adevărat la beneficiile care i le aduce Jose Agustin Mauri. Nu sunt în măsură să ofer sfaturi dânșilor, însă îmi păstrez ''partea leului'' în această poveste, considerând că în viitorul apropiat, diverși microbiști vor fi realmente fascinați de protagonistul meu de astăzi. Până atunci, vă las în compania unui videoclip esențial descrierii mele.

P.S. Vizionare plăcută, dragi cititori.



Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii