Bruno Fernandes - fotbalist atipic mentalităţii portugheze



Portugalia reprezintă o naţiune extrem de captivantă în sectorul juvenil. Tinerii ce aleg calea sportului rege sunt ''răsplătiţi'' pentru pasiunea inegalabilă. Aceştia simt o plăcere enormă când se află pe terenul de joc şi încearcă de fiecare dată să uimească într-o oarecare măsură publicul larg cu prestaţii demne de apreciat. Ştim cu toţii că odată intrat microbul în sânge, nu mai ai vreo intenţie de a-ţi îndepărta senzaţiile iniţiale, care-s realmente fascinante şi presupun o bună desfăşurare a dezvoltării caracterului personal. 

Fotbalul este tratat cumsecuvine de aceşti micuţi preocupaţi în mod deosebit de înlăturarea momentelor iritante din viaţa lor. Nu de puţine ori noi, ca microbişti, am fost tentaţi să observăm o mulţime de calităţi benefice ascensiunii fulminante, în cazul portughezilor, însă în acelaşi timp am constatat cu toţii că apariţia succesului colectiv reprezintă o problemă majoră pentru interesele fotbalului portughez, mult mai capabil de triumful suprem cu grupările profesioniste decât cu reprezentativele naţionale. 

Situaţia în sine este lesne de înţeles. Portughezii deţin o mentalitate tipic latină care doreşte nespus binele său în detrimentul grupului unit. Îngâmfarea le-a fost fatală acestora în cele mai multe cazuri ( a se vedea ultimele realizări ale portughezilor în cadrul Campionatului European) . Totuşi, există o şansă de redresare în acest sens şi tot ce rămâne de făcut este ca însuşi cei care se hotărăsc irefutabil să urmeze o carieră care se vrea a fi prodigioasă, să se gândească că faima n-o capeţi prin performanţe individuale, ci colective.


Este nevoie de caractere puternice pentru ca lusitanii să spere că la un moment dat Dumnezeu îşi va întoarce faţa către aceştia. Nu-i tocmai facil ca scouter, fie el şi vritual, să găseşti fotbalişti ce-ar avea un cuvânt greu de spus în ceea ce priveşte descoperirea gloriei supreme. Vorba aia, n-a fost în stare atât de lăudatul Cristiano Ronaldo să aducă bucurie în rândul compatrioţilor săi cu vreo performanţă notabilă... Tot ceea ce rămâne de făcut este ca jucătorul propus de mine să respecte ca atare regulile transparenţei.

M-am gândit asupra promovării nesilite a unui mijlocaş ofensiv ce evoluează în prezent pentru Udinese Calcio. Numele său este Bruno Fernandes. L-am ales pe acest portughez, întrucât deţine anumite calităţi propice apariţiei factorului idolatrizării, cât mai ales al succesului colectiv. Din câte am observat şi l-am studiat timp de aproximativ două sezoane competiţionale, Bruno este tentat să conlucreze sublim cu colegi mult mai capabili s-o bage în aţe decât lusitanul. 

Acest lucru l-a ajutat enorm să devină o atracţie principală pentru majoritatea celor ce se dedică într-totul regalului fotbalistic. În cazul său, nu putea decât să spere într-o bună zi că desele intenţii profesionale ce vizează iminent binele întregii societăţi vor avea în cele din urmă sorţi de izbândă. A avut tăria de caracter necesară încât să gestioneze ireproşabil relaţia cu veteranii clubului şi de îndată ce s-a ''pus pe picioare'' această bază era evident că Bruno Fernandes urma să devină o pacoste pentru taberele adverse.


Pentru ca întâmplarea respectivă să capete un sens favorabil intereselor comune, Bruno Fernandes şi-a dedicat majoritatea timpului antrenamentelor libere comandate de diverşi tehnicieni ce-au considerat că este un jucător util în angrenajul echipei. A fost atât de înţelept încât să conştientizeze importanţa poziţiei sale de pe gazon, ce producea deranj oricăror adversari, indiferent de renumele său. 

S-a folosit subit de principalele calităţi ce constă într-o deplasare permanentă pe teren pentru a cere obiectul muncii, urmat instantaneu de găsirea coechipierilor în cea mai bună poziţie de finalizare, combinaţiile rapide cu cel mai apropiat coleg, viziunea asupra jocului, cât mai ales stăpânirea driblingului în condiţiile exercitării unui pressing agasant al opoziţiei. Toate aceste lucruri au făcut din Bruno Fernandes un fotbalist atipic mentalităţii portugheze, arhicununoscută în acest sens şi prezentată în rândurile de sus.

Stăpânind cu lejeritate virtutele primordiale unui lider al gazonului care se impune prin voinţa sa, Bruno poate deveni în cel mai scurt timp un individ pe care te poţi baza 100%, deoarece deţine mentalitatea adecvată iniţierii misiunii de apariţie al succesului, intens căutat de generaţiile portugheze, dar eşuate lamentabile ca urmare a îngâmfării exagerate. Aşadar, nu-mi rămâne decât prilejul să vă ofer un videoclip esenţial descrierii articolului pentru a înţelege rostul acestei postări. Vizionare plăcută!


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii