Danilo Barbosa - posibilul ''tun financiar'' al celebrei Gestifute condusă de Jorge Mendes


Un club profesionist, prin membrii conducerii administrative, încearcă din răsputeri să aibe ca aliați diverși conducători ai unor companii prestigioase din lumea fotbalului, care îi asigură într-o oarecare măsură că pot conta oricând pe serviciile acestora de îndată ce cad de comun acord asupra unor eventuale beneficii. Nu există în această ''sferă'' extrem de populată, de altfel, o agenție mai capabilă să ofere cluburilor fotbaliști de calitate precum celebra Gestifute condusă de Jorge Mendes. 

Aceștia sunt de aproximativ un deceniu pe piață și ne-au uimit cum i-au convins pe majoritatea jucătorilor profesioniști cu un pedigree ieșit din comun. Doar gândindu-ne asupra faptului că idolul multor puștani din zilele noastre, Cristiano Ronaldo, este reprezentat oficial de către agenția portugheză, ne duce cu gândul la următorii jucători profesioniști ce pot deveni la rândul lor legende ale sportului rege în cel mai bun mod cu putință.

Copiii devin ''piese de schimb'' fără ca aceștia să aibe habar de acest lucru, însă agenții de jucători, prin modul lor ireversibil de-a concepe situațiile ce favorizează indubitabil interesele ambelor părți, conving într-o proporție covârșitoare atât fotbalistul în sine, cât mai ales clubul ce îi deține drepturile federative, astfel că putem afirma fără a avea rețineri în acest sens, că fiecare dintre aceștia va avea în cele din urmă de câștigat. Este important în prezent ca un copil să aibe ''spate puternic'', ca să zic așa. 

Va fi motivat să ''escaladeze Everestul'' în cele mai bune condiții, întrucât diverși angajați ai companiei îl vor promova încontinuu, aspectul publicității fiind esențial în vânzarea jucătorului. În urmă cu aproximativ o lună, vi l-am prezentat pe Bernardo Silva, unde am avut ocazia să arăt o parte din ingeniozitatea lui Jorge Mendes, care l-a ajutat enorm pe jucător să uite definitiv de senzația mâhnirii sufletești cauzată de nepăsarea clubului care-l susține, Benfica Lisabona.


Astăzi vă prezint un alt caz, de această dată bazat pe conștiință și istețime. După cum probabil v-ați dat seama deja, este un fotbalist la mijloc. Numele său este Danilo Barbosa. Mijlocașul defensiv de origine braziliană a fost cooptat în lotul lărgit al fostei câștigătoare a Cupei Ligii portugheze din urmă cu două sezoane, Sporting Braga, la cererea expresivă a celebrului Antonio Salvador, nimeni altul decât actualul lider al grupării din nord-vestul Portugaliei, prieten la cataramă cu domnul Mendes. 

Ambii au înțeles perfect că nu se vor păcăli reciproc, astfel că era de datoria lui Danilo să demonstreze că n-a fost un moft al intereselor comune, ci mai degrabă un jucător pe care te poți baza în absolut orice situație. Zis și făcut! Căpitanul reprezentativei sud-americane până în 20 de ani, finalistă a ultimei ediții a Campionatului Mondial desfășurat în Noua Zeelandă, a profitat îndelung de condițiile optime oferite de Sporting Braga, luptând din răsputeri să avanseze în carieră.

Debutul său în Liga Sagres s-a produs într-un duel cu Nacional Funchal. Suporterii ''arsenaliștilor'' au fost realmente încântați și îl considerau pe Danilo Barbosa ca fiind individul cu cel mai mare potențial din tabăra lusitană, lucru oarecum justificat și de prețul oferit celor de la Vasco da Gama pentru serviciile sale, 4,5 milioane de euro. Așteptările erau cât se poate de clare în ceea ce-l privește pe Danilo. Era conștient că doar evoluțiile bune îl vor ajuta să capete rolul de idol al tribunelor. 

N-a trecut mult timp și unul dintre protagoniștii mei de astăzi, (mai am nouă de scris până la cifra 35 care constituie numărul de tineri talentați ce-au avut un sezon fabulos alături de diverse cluburi angrenate în lupta cu celebritatea) a atras atenția microbiștilor de pretutindeni. Pe mine a reușit să mă impresioneze în așa fel încât merită cu prisosință locul său pe acest blog dedicat irefutabil copiilor ce pot avea o carieră demnă de apreciat în cel mai popular sport al planetei. 


Ce-a făcut încât să aibe acest privilegiu? Nimic mai simplu. A procedat precum un mijlocaș defensiv. Statura impozantă l-a ajutat în tentativa impunerii pe gazon. Nu i-a fost ușor să arate oponenților că el stăpânește cu adevărat compartimentul median, însă a evaluat treptat opțiunile acestei cauze aparte, prestând ca atare. Și-a folosit agresivitatea caracteristică poziției sale, intimitându-și adversarii. Ulterior, a considerat justă opțiunea îmbunătățirii momentelor de demarcare în careul advers, acolo unde stăpânește minuțios duelurile aeriene, cei 1,82 metri ai săi fiindu-i aliat de nădejde. 

Exercitarea pressing-ului este o altă calitate de care se folosește conștiincios. Împreună cu un grup definit de jucători recuperează cât ai clipi mingea, ca mai apoi să se așeze corespunzător la locul său, însă mai presus de acest lucru contează cu adevărat să susții ideea conform căreia niciun fotbalist de pe mapamond nu-i făcut să impresioneze asistența globală fără a avea conștiința intactă. Danilo Barbosa este unul dintre aceștia. 

S-a văzut o mostră din abilitățile sale atât în competiția internă din Portugalia, cât mai ales la CM U-20, unde a dovedit tuturor că-i place enorm să fie cel care cară pianul - atitudine primordială căpătării idolatrizării. Că va semna în curând cu echipe extrem de pretențioase, rămâne de văzut. Ceea ce știu eu și poate chiar voi, este că în prezent poate deveni un factor economic desăvârșit. 

Nu m-ar mira să-l văd îmbrăcând tricoul unor grupări galonate ale Europei. Manchester United, Real Madrid, Valencia CF, FC Porto sau altele, care țin legătura în permanență cu Jorge Mendes, îl vor suna de îndată ce constată că Danilo Barbosa este un fotbalist extrem de talentat care ar aduce un plus semnificativ în angrenajul echipelor respective. Bineînțeles, timpul este singurul impediment în acest sens, care va decide absolut totul. 

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii