Joshua Kimmich - fotbalist asemănător ca stil de joc cu Dietmar Hamann

Sistemul juvenil german reprezintă de departe ''crema'' tuturor posibilităților de afirmare în sportul rege. Perseverența de care dau dovadă s-a transmis indubitabil în concepția copiilor, care-s dornici să lase o impresie plăcută în ochii diverșilor simpatizanți. Metodele de perfecționare îi solicită foarte mult pe puștani, însă odată cu trecerea timpului sunt cu un pas în fața îndeplinirii obiectivului major care constă în anticiparea senzației optime de constanță sportivă. Nu-i tocmai o sarcină ce privilegiază tinerii talentați, dar constituie un demers necesar dezvoltării fotbalistice, întrucât dau posibilitatea micuților să nu-și uite îndatoririle profesionale, ce-s primordiale căpătării idolatrizării. 

Știm cu toții că majoritatea academiilor, prin responsabilii de serviciu ale diverselor categorii de vârstă, încearcă din răsputeri să mențină intact șansele unei apariții vaste în lumina reflectoarelor, așa că puștii sunt instruiți corespunzător. Copiii se preocupă în mod deosebit de îmbunătățirea defectelor. Pasiunea ce i-a împins înspre fotbal îi ajută enorm să conștientizeze importanța menținerii stricteții, deoarece există oportunitatea afirmării și de îndată ce află pe propria lor piele că posedă anumite calități benefice consacrării, își rezervă neîncetat timp asupra ieșirii din confortul inițial, pentru că mai presus de orice tertip juvenil, contează enorm să-ți pese de colectiv.

Nemții sunt o rasă de oameni extrem de vigilentă asupra detaliilor. Indiferent de domeniul activității, mentalitatea căpătată de pe urma deselor situații în care le este testată personalitatea, îi îndeamnă pe aceștia să răzbată într-o direcție favorabilă instituției de unde provin. Există o legătură strânsă arhicunoscută microbiștilor de pretutindeni. Ei sunt realmente fascinați de aceste împrejurimi favorabile și așteaptă momentul în care geniul practicantului va ieși la lumină.

Dintre o pleiadă de copii foarte talentați proveniți din fotbalul nemțesc, m-am hotărât să vi-l aduc la cunoștință pe Joshua Kimmich, un playmaker ce ''citește'' jocul și creează periculozitate cu viziunea asupra jocului, fiind din acest punct de vedere asemănător ca stil de joc cu fostul câștigător al Ligii Campionilor, compatriotul său Dietmar Hamann.

Pe durata cercetării amănunțite, am constatat că Joshua nu ezită să profite îndelung de avantajele poziționării de pe gazon. Stăpânirea minuțioasă a agresivității îi permite să evalueze corespunzător eventualele greșeli comise pe durata unor  90 de minute extenuante, însă ceea ce contează cu adevărat este că are spirit de observație, iar acest avantaj îl pune în situația de-a conștientiza rolul care-l are în angrenaj. Fie că discutăm strict despre încredințarea sarcinilor multiple de care ar fi nevoit să se achite conștiincios, respectiv apariția apatiei, Kimmich pare genul de fotbalist cu un simț dezvoltat al responsabilității.

Această situație reprezintă un prim pas către îndeplinirea obiectivelor personale. Al doilea lucru, care-i esențial în acest context, îl constituie prevenirea apariției automulțumirii de pe urma oricăror exagerări ale specialiștilor cu privire la potențialul jucătorului. Nu-i tocmai facil să rămâi imun laudelor excesive, dar deținând o mentalitate propice dezvoltării fotbalistice, ești întotdeauna sigur că doar prestațiile nereușite te vor scoate automat din circuit. Nu-i cazul lui Joshua Kimmich. Ucenicia petrecută în fieful grupării RB Leipzig i-a priit, întrucât a învățat treptat secretele meseriei cu destul de multă trudă.

Apreciez faptul că este responsabil pentru acțiunile sale. Procedând astfel, înlătură orice dubiu care aplanează asupra posibilităților de triumf. Se manifestă precum un individ conștient de calitățile sale, astfel că nu trebuie să mire pe cineva că protagonistul nostru de astăzi a fost subiectul unui transfer la cea mai galonată echipă nemțească din istoria fotbalului, Bayern Munchen. Mutarea s-a concretizat în cea de-a doua zi a anului în curs, oficialii bavarezi, cât și staff-ul tehnic, în frunte cu reputatul Josep Guardiola, s-au înțeles reciproc în ceea ce privește înregimentarea jucătorului.

Aceștia au văzut cum jucătorul stăpânește anumite calități fundamentale în privința implementării binecunoscutei identități în jocul echipei manageriate impecabil de cel care a stabilit o premieră absolută în fotbalul modern, câștigând toate trofeele într-un sezon competițional cu o grupare profesionistă. După ce recuperează sublim balonul, obișnuiește să combine rapid cu colegul aflat în apropiere. Se află într-o mișcare permanentă fără să dețină obiectul muncii, exercitând un pressing util asupra adversarilor în zone aglomerate ale terenului.

Situația în sine este tipică unui mijlocaș de acoperire, dar în același timp inoportună creării superiorității în compartimentul median, acolo unde este nevoie de-un grup definit de fotbaliști care să îi determine pe oponenți să greșească tentativele de pasare. Totuși, atitudinea lui Joshua, care-i pozitivă, atrage iminent și coechipierii sunt alerți, determinându-l pe acesta să preia inițiativa desfășurării acțiunilor periculoase după o eventuală recuperare a balonului. Înafara pătrunderilor somptuoase în regim de viteză și șutul năpraznic de la distanță stăpânit cu meticulozitate, asta-i principala calitate a puștiului care l-a atras ca un magnet pe Guardiola.

Cred cu tărie că în cazul unei prelungiri a contractului scadent în vara anului viitor, Pep va avea planuri cu Kimmich și grandoarea lui, pentru că dați-mi voie să afirm fără vreo reținere în acest sens, puștiul nu va rămâne dator domniei sale, respectiv instituției bavareze. Rămâne de văzut ce aspecte ale jocului va reuși să îmbunătățească. Are ca oricare alt jucător și anumite defecte, printre care cele mai vizibile sunt neimplicarea în duelurile aeriene, cât și neacceptarea situațiilor în care, ipotetic vorbind, duce la exasperarea ''bravilor soldați'' . Când va ajunge să fie suveran, vom vedea cu siguranță un atlet desăvârșit în cea mai bună stare posibilă.

PS. Acestea fiind spuse, vă las să îi admirați stilul joc în videoclipul de mai jos. Vizionare plăcută!

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii