Urmașul celui mai respectat fotbalist malian din istoria sportului rege

Statul african Mali, prin reprezentanții sportului rege, încearcă din răsputeri să aducă un zâmbet pe fața conaționalilor, afectați teribil de economia precară. Există foarte mulți simpatizanți ai fotbaliștilor în această națiune încât poporul malian își dedică majoritatea timpului urmărind prin mijloace legale diverși compatrioți ce-s angrenați în lupta cu celebritatea. În ceea ce mă privește, l-am considerat pe Seydou Keita ca fiind un exemplu demn de urmat pentru majoritatea copiilor care se dedică indubitabil fenomenului în sine, care-i destul de atractiv, mai ales în privința unui individ de origine maliană. Cel mai respectat fotbalist malian din istoria sportului rege a uitat definitiv perioada copilăriei nu tocmai fericită petrecută în țara natală și de îndată ce beneficia de cele mai optime condiții de perfecționare deplină, a inițiat misiunea lăudabilă conform căreia era dornic să întoarcă favorurile făcute cu destul de multă încredere, astfel că nu-i de mirare pentru nimeni că Seydou a triumfat în cel mai popular sport al planetei.

A pornit de jos, după cum era de așteptat, prestând impecabil în tricoul grupărilor franțuzești Racing Club de Lens, Olympique Marseille și FC Lorient, ca mai apoi să cunoască cele mai mari satisfacții în campionatul spaniol, acolo unde FC Sevilla, dar mai ales FC Barcelona, i-au oferit momente unice în cariera prodigioasă de până acum, ceea ce este îmbucurător pentru interesele fotbalului malian, dacă ținem cont de faptul că n-a existat până-n momentul de față un alt jucător profesionist la fel de laureat ca fostul mijlocaș defensiv al unor echipe preocupate în mod deosebit de apariția succesului, astfel că erau premize foarte mari ca-n viitorul apropiat să avem de-a face cu un demn urmaș al rigurozității actualului component al celor de la A.S. Roma. Surprinzător sau nu, cel care are deosebită onoare să fie adus în prim-plan evoluează în campionatul Franței, LOSC Lille-Metropole fiind gruparea ce îi deține drepturile federative.

Numele său este Adama Traoré. Calitățile puștiului născut în Bamako sunt preponderent defensive, însă ca și-n cazul lui Keita, agreează pe deplin ideea conform căreia nu-i de ajuns să excelezi într-una din cele mai aglomerate zone ale terenului dacă contribuția în ofensivă nu-i pe măsura așteptărilor, întrucât mapamondul te respectă cu adevărat dacă ții cont de diversitatea poziției tale pe gazon care implică atât stăpânirea minuțioasă a unei agresivități pozitive cât și al dorinței debordante de a-i irita în permanență pe portarii adverși. Nu-i de mirare că protagonistul nostru de astăzi se identifică cu stilul de joc al mijlocașilor centrali, deoarece a fost inițiat în descoperirea principalelor calități menite să aducă respectul de sine, ieșind triumfător din această misiune fără să întâmpine adversitate inoportună.

Și-a câștigat dreptul să fie aclamat la scenă deschisă. Suporterii uneia dintre cele mai apreciate grupări franțuzești ale secolului 21 sunt realmente fascinați de ușurința cu care Adama rezolvă instantaneu problemele ivite de pe urma neatenției colegilor. Fie că vorbim strict despre comiterea unor faulturi extrem de utile, departe de zona careului propriu, respectiv deposedarea impecabilă a oponenților întâlniți în cale, purtătorul tricoului cu numărul 8 din tabăra condusă de dublul câștigător al Cupei Africii pe Națiuni cu reprezentativele Zambiei și Coastei de Fildeș, Herve Renard, nu-și uită îndatoririle profesionale care prevăd irefutabil legătura strânsă între suportul acordat necondiționat de către staff-ul tehnic condus anterior angajării domnului Renard de către unul dintre cei mai respectați tehnicieni francezi, Rene Girard și nu în cele din urmă eventuala ripostă morală de care trebuie să se achite conștiincios dacă vrea cu adevărat să rămână o piesă de bază în angrenaj.

Nu-i tocmai facil să mulțumești pe toată lumea, incluzând antrenorii, fanii tăi, respectiv conducerea administrativă, care va stabili în cel mai bun moment al carierei tale un preț de care cu siguranță vei fi mândru dacă într-adevăr demonstrezi tuturor că nu va fi absolut nicio problemă pentru tine să răzbați într-o direcție favorabilă intereselor personale. Vă asigur că datorită implicării excesive în interesul grupului, Adama Traore va avea tăria de caracter necesară să conștientizeze importanța vocației de lider incontestabil al generației sale, pentru că indiferent de situație nu-și va trăda originile fotbalistice, extrem de utile dezvoltării personale.

Nu doar aceste calități l-au adus în fața unei aprecieri extraordinare, ci și clarviziunea impecabilă asupra jocului. Găsește într-o proporție covârșitoare colegul aflat în cea mai bună poziție de pătrundere/finalizare într-un mod ce îi permite ulterior să spere că poate adăuga stilului său de joc un lucru esențial în privința căpătării idolatrizării, senzația aparte de păsare generală. Așadar, afirm răspicat că progresul său va cunoaște în cel mai scurt timp ultimele detalii referitoare la starea de deplină dezvoltare atât fizică, cât și spirituală. Toate aceste calități coroborate cu stăpânirea de sine ireproșabilă îi vor aduce satisfacții depline în plan profesional. 
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii